همراهی اروپا با خشونتها علیه مهاجران و پناهجویان
پناهجویان و مهاجران در مسیر مهاجرت به اروپا با چالش بزرگی در کشورهای حوزه بالکان مواجه می شوند.
خبرگزاری میزان -
– اگرچه بالکان اهمیت زیادی در مسیر مهاجرت و پناهجویی به اروپا دارد، اما مسائل مربوط به این منطقه، آن طور که باید و شاید مورد توجه اروپا قرار نگرفته و سکوت قاره اروپا در مورد رویدادهای هولناک مهاجرتی و پناهجویی، چرخهای از خشونت و سو رفتار را در این منطقه به وجود آورده است.
به گزارش «یورو نیوز، میگرنت پراجکت و پس فور یوروپ»، اگرچه مسیر بالکان از اهمیت زیادی در موضوع مهاجرت بین المللی برخوردار است و بیش از سه چهارم مهاجران و پناهجویان به اروپا در سال ۲۰۱۵ از این مسیر حرکت کردند، اما مقررات بین المللی در موضوع پناهندگی به شکل گستردهای در کشورهای این منطقه نادیده گرفته میشوند.
خشونت و سوءرفتار با مهاجران و پناهجویان در کشورهای حوزه بالکان، در سالهای اخیر به شکل قابل توجهی افزایش یافته و سازمانها و انجمنهای متعددی گزارشهایی در مورد خشونت و تخلفات پلیس این کشور به ویژه کرواسی ارائه کرده اند.
در نتیجه تکرار رویدادهای خشونت بار علیه مهاجران و پناهجویان، در نهایت در نوامبر سال جاری دادگستری اروپا اعلام کرد، تحقیقات خود را در مورد عدم موفقیت کمیسیون اروپا در اطمینان و تضمین رعایت حقوق اساسی مهاجران و پناهجویان آغاز میکند.
براساس گزارشهای رسمی، تا سال ۲۰۱۳ آژانس مرزبانی و گارد ساحلی اروپا، سازوکاری برای مقابله با حوادث ناقض حقوق فردی نداشته و اقدامهای متعاقب نیز موفقیت آمیز نبوده است؛ چرا که به عنوان مثال، کشور کرواسی تاکنون موارد مطرح شده در مورد نقض حقوق فردی مهاجران و پناهجویان را رد کرده و از انجام تحقیقات در این مورد سر باز زده است.
این در حالی است که کشورهای حوزه بالکان سالانه بودجه قابل توجهی را برای مدیریت جریان مهاجرت از اتحادیه اروپا دریافت میکنند و نظارتی بر نحوه هزینه این بودجه وجود ندارد.
در مرز کرواسی چه اتفاقهایی میافتد؟
اگرچه در سالهای گذشته گزارشهای متعددی از سوی انجمنها و سازمانهای مختلفی مانند شورای پناهجویان دانمارک و سازمان عفو بین الملل منتشر شد و برخوردهای خشونت آمیز در مرز کرواسی محکوم شد، اما تغییری در روند تحولات ایجاد نشده و همچنان پلیس کرواسی به مهاجران حمله میکند؛ وسایل آنها را تخریب میکند؛ آنها را بدون لباس وادار به شنا در رودخانههای یخ زده میکند.
براساس گزارش سازمان عفو بین الملل در ژوئن ۲۰۲۰، مهاجران و پناهجویان از رفتار تحقیر آمیز و ضرب و شتم از سوی پلیس و افسران مرزی خبر داده و گفتند علاوه بر خشونت جسمی مورد خشونت روحی هم قرار گرفتند.
شورای پناهجویان دانمارک در سال ۲۰۱۹، حدود ۷ هزار مورد اخراج اجباری و بازگشت غیرقانونی مهاجران و پناهجویان به بوسنی را ثبت کرد که عمدتا با خشونت و ارعاب پلیس انجام شدند.
در مرز سایر کشورهای حوزه بالکان چه میگذرد؟
اتفاقهایی که گفته شد منحصر به مرز کرواسی نبوده و چنین رفتارهای مذمومی از سوی پلیس با پناهجویان در کشورهای دیگر مانند رومانی، یونان، فرانسه و مجارستان نیز گزارش شده است.
در واقع این واقعیت برخورد با مهاجران و پناهجویان در سراسر اروپاست؛ آنها علاوه بر مشکلات متعددی که گفته شد با گروه های ضد مهاجرت خشن هم مواجه شوند.
براساس بررسیها، ۳ هزار و ۵۰۰ مهاجر و پناهجو امسال زمستان سختی بوسنی خواهند داشت؛ البته شمار مهاجران و پناهجویان بی سرپناه در این کشور رقم ۱۰ هزار نفر است.
اگرچه زندگی مهاجران و پناهجویان در کشورهای حوزه بالکان همواره دشوار بوده، اما سرمای زمستان و شیوع بیماری «کرونا»، ماه های پیش رو رو به کابوس پناهجویان تبدیل کرده است.
باید توجه داشت که وضعیت برای مهاجران و پناهجویان ساکن اردوگاههای پناهجویی نیز بهتر نیست.
ساکنان این مراکز در میانه شیوع کرونا از کمترین امکانات بهداشتی محروم هستند، به مواد غذایی کافی دسترسی ندارند، امنیت جانی آنها تامین نمیشود، از خشونتهای درونی رنج میبرند و گاهی نیز از این مراکز با امکانات حداقلی اخراج میشوند.
در حال حاضر و براساس اعلام سازمان بین المللی مهاجرت (IOM)، حدود ۴ هزار و ۷۰۰ مهاجر و پناهجو در مرز بوسنی و کرواسی زندگی میکنند؛ حدود هزار و ۵۰۰ نفر از آنان نفر در اردوگاهها مستقر هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *