شیوع نوع جدید کرونا؛ پنهانکاری انگلیس و آوار مشکلات بر سر دولت جانسون
عدم اطلاع رسانی و تبادل اطلاعات انگلیس با همسایگان اروپایی اش در مورد نوع جدید ویروس کرونای مشاهده شده در این کشور، بحران های پیش روی کابینه بوریس جانسون را تشدید کرد.
– نوع جدید بیماری کرونا که در انگلیس نمایان شده، نگرانیها در مورد ابعاد این بحران بهداشتی را تشدید کرده؛ ارتباط هوایی، دریایی و ریلی دهها کشور با انگلیس را قطع کرده؛ نگرانی در مورد کمبود مواد غذایی در روزهای پیش از کریسمس را رقم زده (یک چهارم مواد غذایی انگلیس از کشورهای اتحادیه اروپا وارد میشود)؛ مذاکرات توافق تجاری پسابرگزیت را به حالت تعلیق درآورده است.
به گزارش «نیویورک تایمز»، قطع ناگهانی ارتباط اروپا با انگلیس از روز دوشنبه، این کشور را منزوی کرد.
انگلیسیهای فراوانی در فرودگاهها گرفتار شدند و سوپرمارکتهای این کشور از وحشت نوع جدید کرونا، مورد هجوم قرار گرفتند.
ارزش پوند کاهش یافت و احساسی غیرطبیعی از ورود انگلیس به مرحله جدیدی از بحران بهداشتی همه گیر، آن هم در شرایطی که روابط با بزرگترین شریک تجاری اش یعنی اتحادیه اروپا در هالهای از ابهام فرو رفته، سراسر این کشور را در خود فرو برد.
همه این اتفاقها در حالی رخ داد که «بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس، پیشتر بر کاهش محدودیتها در ایام کریسمس تاکید داشت اما در عرض چند ساعت، هزاران نفر تلاش میکردند از طریق قطاهار یا فرودگاهها از لندن فرار کنند.
این تلاش در نهایت منجر به ممنوعیت پرواز از انگلیس شد.
ممنوعیت پروازهای ورودی از انگلیس با هلند و بلژیک شروع شد و در نهایت به شمار زیادی از کشورها رسید.
براساس بررسی دانشمندان، نوع جدید کرونا، ۵۰ تا ۷۰ درصد انتقال پذیرتر از ویروس اصلی است.
ضمن اینکه این ویروس کودکان را بیشتر از نوع اصلی کرونا هدف قرار میدهد.
به گفته مقامهای سازمان بهداشت جهانی، این نوع کرونا تاکنون در «دانمارک»، «هلند» و «استرالیا» به تعداد کم شناسایی شده اند.
به نظر میرسد تلاش انگلیس برای جدایی از اتحادیه اروپا کاملا نتیجه داده و کرونای جدید این کشور را کاملا از بلوک سیاسی – اقتصادی مذکور جدا کرده است.
البته این اتفاق به انگلیس پیامدهای برگزیت بدون توافق تجاری را به خوبی نشان داد.
محققان و سیاستمداران در یک نکته متفق القول هستند «اگر جانسون در مورد این بیماری که از هفتهها پیش در انگلیس تشخیص داده شد، با همسایگان خود مشورت میکرد، این بحران به شکل بهتری قابل مدیریت بود؛ انگلیس در واقع در تبادل اطلاعات شکست خورده است.»
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *