همه ایثارگران باید تبدیل وضعیت شوند
- بر اساس بند «و» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، دستگاههای اجرایی موظفند حداقل بیست و پنج درصد از نیاز استخدامی خود را از میان ایثارگران اعم از فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان پنجاه درصد، فرزندان آزادگان بالای ۵ سال اسارت رفع کرده و این افراد را به صورت رسمی و قطعی استخدام کنند.
همچنین پنج درصد سهمیه استخدامی به سایر جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان آنان اختصاص مییابد. در مواردی که نیاز به تخصص دارد شرایط علمی لازمالرعایه است.
اما مدت هاست که در مورد نحوه اجرای استفساریه که به «تبدیل وضعیت ایثارگران» اشاره دارد، میان مجلس شورای اسلامی و و دستگاههای اجرایی اختلافاتی وجود دارد.
اما به نظر میرسد این اختلافات حل شده اجرای این قانون، توسط سازمان اداری و استخدامی کشور، به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
سعید اوحدی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره «تبدیل وضعیت ایثارگران» گفت: بر اساس متن این استفساریه، تمامی مشمولین ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که در زمان برنامه پنجم توسعه در دستگاههای اجرایی به هر نحوی شاغل بودهاند باید تبدیل وضعیت استخدامی پیدا کنند.
وی بیان داشت: در بند (ج) ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه بر اشتغال ایثارگران تاکید شده و دولت مکلف و موظف شده تا پایان این برنامه زمینه اشتغال فرزندان شهدا و جانبازان را در ادارات دولتی فراهم آورد.
اوحدی اظهار کرد: براساس بند (ذ) ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه تبدیل وضعیت نیروها باید تا پایان این برنامه اتفاق بیفتد که در ماده ۲۱ قانون جامع خدمات ایثارگران نیز به این امر تاکید شده است.
در همین راستا مهدی ایزدی معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتوگو با میزان گفت: پس از مدتها پیگیری بنیاد شهید از مجلس شورای اسلامی، سرانجام در روزهای اخیر، اختلاف نظرها درباره این استفساریه به پایان رسید.
وی افزود: بر همین اساس، تمام ایثارگران واجد شرایط باید در دستگاههای استخدام رسمی شده و تبدیل وضعیت آنها انجام گیرد.
این مقام مسئول در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به اینکه این ابلاغیه شامل ایثارگران قراردادی و شرکتی نیز میشود، بیان کرد: بله بر اساس متن این استفساریه، هیچ تفاوتی میان نوع قرارداد این افراد نیست و همه عزیزان ایثارگران باید تبدیل وضعیت شوند.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: این مسئله یک امری قانونی است و باید توسط همه نهادها و دستگاههای اجرا شود.
ایزدی اظهار کرد: این مسئله به تازگی ابلاغ شده و اجرای آن زمان بر است، اما اگر نهادی این مسئله را رعایت نکند، ایثارگران میتوانند شکایت خود را به کمیسیون ماده ۱۶ اعلام کرده تا بررسی انجام شود.
انتهای پیام/