خسارات خودروهای پرسرعت آتش نشانی را چه کسی پرداخت میکند؟
- خودروهای سازمان آتش نشانی، علاوه بر آتش نشانان، ابزار و تجهیزات مختلفی را با خود حمل میکنند بنابراین جز خودروهای سنگین و بزرگی محسوب شوند که در شهر تهران تردد دارند.
این خودرو بر حسب وظیفه، باید سریعا خود را به محل حادثه برسانند، بنابراین اینکه این خودروها نیز مانند سایر خودروها تصادف کنند، امری طبیعی است.
اما سوال اینجاست در صورتیکه کاردان (راننده)های این خودروها در تصادفی مقصر باشند، چه کسی خسارات را حساب میکند؟
جلال ملکی در گفتوگو با میزان گفت: اگر در حین ماموریتهای سازمانی، در مسیر رفت و برگشت، خودروهای آتش نشانی با هر خودرو دیگری تصادف کنند، حتی اگر مقصر هم خودروی آتش نشانی باشد، بیمههای سازمان هزینهها را پرداخت میکند و خسارتی از راننده دریافت نمیشود.
وی افزود: به عنوان مثال در ماموریت ها، ممکن است خودروها از خط ویژه حرکت کنند، مسیری را برعکس حرکت کنند یا مجبور شویم خودروهای بزرگ خود را در کوچههای باریک به حرکت درآوریم پس از آنجایی که سرعت بالاست و هر ثانیه برای ما مهم است، امکان خطا بیشتر میشود.
این مقام مسئول در سازمان آتش نشانی ادامه داد: اما در موارد غیر ضرور که عملیاتی وجود ندارد و نیازی به سرعت بالا نیست، در صورت رخداد تصادف، این مسئله در کمیسیون تخلفات بررسی میشود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی گفت: به عنوان مثال وقتی خودرو برای تعمیر به تعمیرگاه یا استقرار صبحگاهی به میادین اصلی و مرکزی محلات اعزام میشود، نیازی به سرعت نیست، پس اگر تصادفی رخ دهد، این مسئله نیازمند بررسی است.
ملکی بیان کرد: اگر در موقعیتهای غیرضرور، خودروها تصادف کنند و مقصر راننده آتش نشانی باشد، کمیسیون برگزار و تعیین خسارت میشود.
وی با اشاره به اینکه این بررسیها به این دلیل است که از موقعیت خودروهای آتش نشانی برای موارد غیرضروری، استفادهای نشود، افزود: در این کمیسیونها از رانندگان پرسیده میشود چرا در مواقع غیر از عملیات، از خط ویژه تردد کرده اند یا چراغ قرمز را رد کرده اند. به اینصورت از هرج و مرج جلوگیری میشود.