باید و نبایدهای تغذیه‌ای شب یلدا

0:38 - 30 آذر 1399
کد خبر: ۶۸۵۲۲۷
یک متخصص تغذیه به بیان توصیه‌هایی در خصوص تغذیه مناسب در شب یلدا پرداخت.
مرجان عجمی در گفت‌وگو با میزان ضمن اشاره به اینکه شب یلدا یا بلندترین شب سال به عنوان یکی از قدیمی‌ترین آیین ایرانیان جشن گرفته می‌شود و صرف میوه‌هایی نظیر انار و هندوانه و همچنین خشکبار و آجیل یکی از سنن کهن این جشن است، در خصوص خواص تغذیه‌ای خوراکی‌های شب یلدا، گفت: میوه‌ها حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و رنگدانه‌های گیاهی (فیتوکمیکال‌ها) گوناگونی هستند که خاصیت ضدسرطانی دارند و علاوه بر اینکه خطر سرطان را کاهش می‌دهند، مانع از پیشروی این بیماری هم می‌شوند؛ برای مثال هندوانه حاوی لیکوپن است که یک فیتوکمیکال قرمز رنگ است و از سرطان پروستات پیشگیری می‌کند.

وی ضمن اشاره به اینکه برخی مطالعات نشان داده‌اند که شاید فیتوکمیکال‌های موجود در انار، سیب، انگور، چای سبز بتواند اثرات محافظتی بر زخم معده داشته باشد، ادامه داد: هر واحد میوه حدود ۶۰ کالری انرژی دارد و فیبر، آب، مواد معدنی، ویتامین و فیتوکمیکال‌های متنوعی برای بدن فراهم می‌کند و هر ۲ قاشق غذاخوری خشکبار نظیر: توت خشک، هر ۸ عدد پر آلو، هر ۲/۱ لیوان انار و ۴/۱، ۱ لیوان هندوانه خورد شده معادل یک واحد میوه است.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه مغز‌ها و دانه‌ها یا انواع آجیل از دیگر خوراکی‌هایی هستند که به طور سنتی در شب یلدا مصرف می‌شود، افزود: توصیه می‌شود برای پیشگیری از دریافت بالای نمک، انواع مغز‌ها به صورت خام مصرف شود.

وی با اشاره به اینکه بادام، بادام زمینی، فندق و دانه آفتابگردان برای تقویت سیستم ایمنی مناسب هستند و منبع خوبی برای تامین ویتامین E، روی و سلنیوم محسوب می‌شوند، اظهار کرد: مغز‌ها و دانه‌ها سرشار از انواع مواد مغذی هستند و برای مثال بادام زمینی و تخم کدو حاوی روی و مغز گردو حاوی اسید‌های چرب امگا ۳ اند و در پیشگیری از التهاب و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش دارند.
 

برچسب ها: تغذیه یلدا

ناشناس
|
-
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۳۰
0
0
درود برشما متشکرم از توجه تون مطالب فوق العاده ارزشی وپر محتوا هستن سپاسگزارم
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *