امنیت "افغانستان" نیازی به خارجی‌ها ندارد؛ متحد دیرینه کابل هستیم

22:20 - 28 مرداد 1394
کد خبر: ۶۸۴۸۹
خبرگزاری میزان: وزیر کشور ایران در مراسم بزرگداشت سالروز استقلال افغانستان گفت: تامین امنیت در "افغانستان" نیازی به نیروهای فرامنطقه‌ای ندارد چرا که نیروهای امنیتی این کشور اکنون تجربه و توان کافی برای دفاع از کشور خود را دارند.
امنیت افغانستان نیازی به خارجی‌ها ندارد؛ متحد دیرینه کابل هستیم

به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از خبرگزاری فارس، «رحمانی فضلی» وزیر کشور ایران در مراسم روز استقلال جمهوری اسلامی افغانستان در سخنانی با اشاره به اشتراکات تاریخی، دینی، زبانی و فرهنگی 2کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در دوران سخت جهاد غرور انگیز مردم افغانستان علیه اشغالگران و مبارزه مجدّانه علیه افراط‌گرایی و تحجر، تحولات پس از سال 2001 و استقرار دولت منتخب در افغانستان در کنار مردم و دولت آن کشور بوده و در این مسیر از هیچ کمکی دریغ نورزیده است.

وزیر کشور ایران تشکیل دولت وحدت ملی که با درایت رهبران سیاسی و مشارکت مردم افغانستان صورت گرفت را فرصتی برای انسجام ملی این کشور دانست و افزود: با اجرایی شدن اهداف دولت و ملت افغانستان روند استقرار ثبات و آرامش و توسعه سیاسی اقتصادی فراهم خواهد شد.

تقویت همکاری‌ها با کشورهای همسایه اولویت اصلی ایران

رحمانی فضلی توسعه و تقویت همکاری‌های همه جانبه با کشورهای همسایه را از جمله راهبردهای اساسی سیاست خارجی «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران دانست و گفت:در 14 سال گذشته روابط تهران - کابل دوستانه و در تاریخ روابط دو کشور کم‌نظیر بوده است.

وی افزود: اگر چه کابل و تهران در برخی از موضوعات مربوط به روابط دو جانبه اختلاف نظرهایی دارند، اما این مسائل در مقایسه با نقاط اشتراک 2 کشور درحوزه‌های مختلف همکاری‌ها و تعاملات دو کشور همسایه، بسیار ناچیزند.

وزیر کشور ایران با اشاره به این که کشورش همواره از وحدت ملی و تمامیت ارضی کشورهای همسایه حمایت کرده و توسعه همه‌جانبه و پایدار افغانستان را در راستای منافع دو کشور می‌داند، خاطرنشان کرد: ما نسبت به مرزهای خود بی‌تفاوت نیستیم و با وجود هزینه زیادی که در راه مقابله با گروه‌های تروریستی و قاچاق مواد مخدر می‌پردازیم، آمادگی داریم تا در طرح‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای مقابله با این دو پدیده شوم که ساختاری جدایی‌ناپذیر دارند، همکاری و مشارکت کنیم.

تروریسم، تهدید مشترک علیه بشریت

رحمانی فضلی در ادامه اظهارات خود تروریسم را تهدیدی مشترک علیه بشریت دانست و گفت: تجربه سال‌های اخیر نیز نشان داده است که وحشت آفرینی این گروه‌ها، به جغرافیای خاصی محدود و محصور نمی باشد و مقابله با این تهدید مشترک، همکاری جمعی همه دولت‌ها و خصوصاً آنهائی که در معرض تهدیدات مستقیم هستند را طلب می نماید.

وی با اشاره به تحولات امنیتی اخیر افغانستان، گفت: در یک سال اخیر افغانستان به لحاظ امنیتی روزهای سختی را پشت سر گذاشته است اما نیروهای مسلح این کشور با وجود تمامی کمبودها در برقراری امنیت به خوبی ایفای نقش کرده‌اند.

نیروهای امنیتی افغانستان تجربه کافی برای دفاع از کشور دارند

رحمانی فضلی در ادامه به به اقداماتی که ایران برای اتباع افغانستان و نیز در همکاری با این کشور انجام داده اشاره کرد و گفت: در یک دهه گذشته ایران 370 میلیون دلار در بازسازی افغانستان مشارکت داشته و در آینده آمادگی دارد با همراهی کشورهای منطقه و بین‌الملل در توسعه افغانستان و نیز مقابله با تروریسم همکاری کند.

ایران برخلاف سایر کشورها مهاجرین را در کمپ‌ها نگه نمی‌دارد

وی افزود: هم اکنون حدود 850 هزار اتباع افغانستانی در ایران هستند که 97 درصد آن‌ها در شهرها و 3 درصد آن‌ها در مهمان‌شهرها اقامت دارند. این درحالی است که در تمام کشورهای جهان تمامی افراد مشابه با افغانستانی‌های مقیم ایران در اقامت‌گاهها یا کمپ‌ها نگهداری می‌شوند.

اقدامات حمایتی ایران از مهاجرین

این مقام ایرانی در ادامه اظهارات خود خاطرنشان کرد: اشتغال به تحصیل حدود 360 هزار دانش آموز تبعه افغانستان در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، ثبت نام حدود 50 هزار نفر از فرزندان اتباع غیرمجاز افغانستانی لازم التعلیم در مدارس جمهوری اسلامی ایران برای سال تحصیلی (95-94) و حل مشکل پوشش بیمه ای 850 هزار نفر از اتباع مجاز افغانستان، تنها نمونه‌هایی از مجموعه اقدامات و همکاری های جمهوری اسلامی ایران می‌باشد.

وزیر کشور ایران ادامه داد: ساماندهی اتباع مجاز و پایان دادن به حضور دوران غیرمجاز در ایران در دستور کار دولت این کشور قرار دارد و در همین چارچوب جلسات و کمیته‌هایی برگزار شده است. همچنین اجلاس دوجانبه تهران – کابل در افغانستان در همین رابطه در حال برگزاری است.

رحمانی فضلی گفت: ایران هیچ محدودیتی برای توسعه مناسباتش با همسایگان از جمله افغانستان نداشته و همواره خواستار رفع موانع موجود در راستای تامین منافع متقابل بوده است.

افغانستان از شرکای تجاری مهم ایران است

وی افزود: افغانستان از شرکای تجاری مهم ایران است و صادرات ایران به این کشور در سال گذشته بالغ بر 2 میلیارد و 200 میلیون دلار بوده است؛ امیدواریم با توجه به این که ظرفیت و توانمندی‌های بالقوه زیادی در بخش اقتصادی، بین دو کشور وجود دارد به گسترش روابط در این زمینه ادامه دهیم.

فضلی با اشاره به این که وزارت کشور ایران متولی برگزاری کمیسیون‌های مشترک بین دو کشور است و در آینده نزدیک پنجمین کمیسیون مشترک در تهران برگزار می‌شود، گفت: این کمیسیون زمینه‌های توسعه و ارتقای همکاری‌های تجاری، اقتصادی و سرمایه‌گذاری، بانکی و بیمه، گمرکی و حمل و نقل، صنعت و معدن، خدمات فنی و مهندسی و همچنین همکاری‌های علمی، فرهنگی و آموزشی را در سطحی که متناسب با ظرفیت های دو کشور باشد، فراهم می نماید.

وزیر کشور ایران در پایان خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به برخورداری از موقعیت ممتاز جغرافیایی و شرایط مناسب امنیتی و زیر ساخت‌های جاده‌ای و ریلی، آمادگی دارد برای فِعلیت بخشیدن به ظرفیت‌های ترانزیتی افغانستان و رشد و شکوفایی اقتصاد و توسعه تجارت در منطقه کمک نماید.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *