شهروندانی که پیامک اشتباهی دریافت کردهاند چه باید بکنند؟
- آنا نوشت: محدودیتهای کرونایی و منع تردد شبانه، از شنبه اول آذرماه اجرایی شد و افرادی که در ساعتهای غیرمجاز با خودرو در خیابانها تردد کنند، جریمه میشوند و اگر شهروندی در ساعات غیرمجاز با خودرو تردد کند با پیامک جریمه پلیس مواجه میشود.
بااینحال در روزهای اخیر آمار ارسال پیامکهای اشتباهی پلیس به صاحبان خودروها افزایش داشته و برای بسیاری از هموطنانی که در محل کار خود یا در منزل خود حضور دارند پیامک جریمه تردد در فلان خیابان شهر یا استانی دیگر ارسال شده است.
شاید چنین موضوعی در روزهای آینده به چالش بزرگی برای پلیس تبدیل شود که با انبوهی از شکایات مردمی مواجه خواهد شد و انتظار دارند پلیس اشتباه خود را اصلاح کند.
ناجا: سعی کردیم تنش میان مردم ایجاد نشود
اما ناجا نیز در مورد جرائم ممنوعیت تردد گزارشهای جالبی ارائه کرد؛ سردار سید کمال هادیانفر بیان اینکه پس از تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا، پلیس راهور در مبادی ورودی و خروجی شهرهای قرمز و نارنجی نیروهای خود را مستقر کرد، گفت: در مبادی خروجی تأکید شد که صرفاً تذکر صورت گیرد، اعمال قانون انجام نشود و اعمال قانون فقط در مبادی ورودی انجام شود.
رئیس پلیس راهور افزود: برای شهرهای قرمز یک میلیون تومان و برای شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان جریمه در نظر گرفته، کد اعمال جریمه برای آن تعریف شد و اعمال قانون صورت گرفت.
وی تصریح کرد: همچنین اعمال محدودیتهای از ساعت ۲۱ تا چهار بامداد در دستور کار قرار گرفت و بر این اساس، ۲۰۰ هزار تومان جریمه برای متخلفان در نظر گرفته شد.
این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: سعی کردیم تا جای ممکن بین مردم تنش نداشته باشیم و از ظرفیتهای دوربینها و سامانههای موجود استفاده کنیم.
هادیانفر ضمن تشکر از همراهی و همکاری مردم با پلیس در این طرح، اظهار کرد: تقریباً حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تذکر لسانی تا هفته گذشته برای ترددها به رانندگان دادیم که مردم به آن تمکین کردند و از ادامه سفر منصرف شدند همچنین در سه روز نخست اجرای طرح با فرستادن پیامک، به رانندگان اعلام کردیم که شما در محدوده خارج از شهر قرار دارید و در صورت ادامه سفر اعمال قانون میشوید که مردم به این پیامکها نیز توجه و تمکین کردند.
نیازی به مراجعه حضوری نیست
رئیس پلیس راهور بیان کرد: در برخی اوقات نیز ناگزیر به اعمال قانون شدیم البته این اعمال قانون نیز بازدارنده بوده است و حدود ۷۰۰ هزار جریمه در حوزه تردد شبانه و ورود به شهرهای قرمز و نارنجی صورت گرفته است.
وی درباره عدم اعمال قانون برای رانندگانی که در ساعات ممنوعه (۲۱ تا چهار بامداد) نیاز به تردد در شهر دارند و جزء مشاغل ضروری به شمار میآیند، عنوان کرد: بر اساس مصوبه قرار شد فرمانداریهای استانها و شهرهای قرمز و نارنجی، آن دسته از مشاغل مورد نیاز مانند تاکسیهای اینترنتی، پزشکان و پرستاران و وسایل حمل و نقل عمومی را در لیست سفید قرار دارند و در این رابطه مرجع باشند.
هادیانفر ادامه داد: قرار بر این شد لیست این افراد به پلیس راهور داده شود و برای آنها اعمال قانون صورت نگیرد، اما مردم و افرادی که این مجوز را دارند یا هنوز نگرفتهاند، نگران نباشند، بخشی از اطلاعات مربوط به این دسته رانندگان به پلیس واصل شده که آن را اصلاح کردیم همچنین لیستهای بعدی نیز به پلیس واصل خواهد شد و جریمه این افراد پاک خواهد شد.
این مقام انتظامی متذکر شد: اگر اشخاص مذکور، از فرمانداریها برای تردد در ساعت ۲۱ تا چهار صبح مجوز گرفته و جریمه شده باشند، پس از دریافت اطلاعات سیستمی از فرمانداریها، جریمه آنها حذف خواهد شد و دیگر نیازی به مراجعه به پلیس راهور نیست البته خود ما با پیگیری انجام داده و به صورت سیستمی اطلاعات پلاکهای عمومی را اخذ کردیم.
رئیس پلیس راهور خاطرنشان کرد: به معاون عملیات انسانی وزارت کشور پیشنهاد دادیم که ساعت آغاز اعمال محدودیت تردد شبانه به ساعت ۲۲ تغییر پیدا کند، زیرا مخصوصاً در تهران پیک سنگین ترافیک را از ساعت ۱۸ به بعد شاهد هستیم و مردم قصد دارند سریعتر به منازل خود برسند.
در صورت جریمه باید چه کاری انجام دهیم؟
اما سوال اصلی اینجاست که اگر شهروندان، بدون خروج از منزل پیامک جریمه دریافت کردهاند چه باید بکنند؛ بنابر اعلام پلیس راهور، شهروندانی که برایشان جریمه اشتباهی پیامک شده است باید تا ۱۰ روز آینده منتظر ثبت نهایی بمانند، در این شرایط، نیازی به حضور آنان در اداره اجرائیات پلیس راهنمایی رانندگی یا مراکز پلیس ۱۰+ نیست؛ این احتمال وجود دارد که حدود ۱۰ روز بعد از طی مراحل اداری، جریمه نهایی برای آنان ثبت نشود و پرسنل پلیس راهنماییورانندگی، خطا در سیستمهای تشخیص خودکار و دوربینهای ثبت تخلف را تشخیص دهند.
برای اطمینان از ثبت یا عدم ثبت جریمه، شهروندانی که برایشان پیامک اشتباهی ارسال شده است باید طی ۱۰ روز بعد از دریافت پیامک، به وبسایت رسمی پلیس راهور مراجعه کنند. البته مراجع مختلفی برای استعلام خلافی خودرو وجود دارند؛ اما سادهترین و سریعترین راه برای این هدف، مراجعه به سایت Rahvar ۱۲۰.ir و کلیک روی گزینه استعلام تخلفات رانندگی است. در مرحله بعد، با استفاده از کد VIN موجود روی کارت خودرو (کارت ماشین) میتوانند تخلفات ثبتشده و قطعی هر نوع وسیله نقلیه را مشاهده کنند.
در این صورت اگر افرادی که برایشان پیامک اشتباهی ارسال شده است چنانچه در وبسایت راهور ۱۲۰ یا دیگر مراجع معتبر، مثل مراکز تعویض پلاک، متوجه ثبت جریمه برای خودرو شدند، میتوانند نسبت به آن معترض شوند. البته باید توجه داشت که رسیدن به مرحله حذف جریمه، معمولا برای ثبت تخلف با دوربین عکسبرداری خودکار امکانپذیر است و در سایر موارد، بهسختی نتیجه خواهد داد.
با این حال پیشنهاد میشود اگر شهروندی به دنبال حذف جریمه اشتباهی است باید با مستندات حضور در شهر خود که به راحتی قابل اثبات است (مانند گرفتن تاییدیه از محل کار) به نواحی اجرائیات پلیس راهور مراجعه کند تا نسبت به حذف جریمه اقدام شود.
- بیشتر بخوانیید:
- جریمه شب بارانی تهرانیها بخشیده میشود؟
بنده امروز خرم آباد هستم اما پیامک اومده که در شهریار تخلف سرعت غیرمجاز ثبت شده.
چجوری باید اعتراض کنم؟