آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
۳۰ آذر آخرین فرصت برای متقاضیان تسهیلات حمایتی سینما اعلام شد
متقاضیان اعطای تسهیلات حمایتی قرض الحسنه ویژه کسب و کارها و فعالان بخش سینمایی و سمعی بصری تا ۳۰ آذرماه فرصت ثبت نام دارند.
به منظور حمایت از کسب و کارهای سینمایی و سمعی بصری، حفظ فرصتهای شغلی و رونق هنرصنعت سینما، تسهیلات حمایتی با کارمزد ۴ درصد با عاملیت صندوق کارآفرینی امید داده میشود.
این تسهیلات به متقاضیانی همچون احداث سینما (پردیس سینمایی امید)، صنایع سینمایی (تولید ابزار و تجهیزات سینمایی)، موسسات تهیه و تولید فیلم سینمایی، تهیه کنندگان سینما، سامانه نمایش در خواستی VOD، آموزشگاه آزاد سینمایی، موسسات سینمایی و مراکز پشتیبانی فنی سینمایی (لابراتوارها و استودیوهای سینمایی) اعطا میشود.
ثبت نام فعالان و مدیران کسب و کارهای سینمایی و سمعی بصری متقاضی دریافت تسهیلات حمایتی، از ۲۳ آبان ماه آغاز شده و تا۳۰ آذر ادامه خواهد یافت که این مهلت تمدید نمی شود.
متفاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سامانه تحفه به آدرس https://tohfeh.farhang.gov.ir مراجعه کنند.
درباره چگونگی دریافت تسهیلات حمایتی و اطلاعات بیشتر، شماره تلفن های ۳۸۵۱۲۵۴۹- ۳۸۵۱۳۳۵۶ پاسخگو است.
انتشار پوستر «گزارش آشوب»/ خونینترین سال پس از انقلاب مستند شد
پوستر مستند «گزارش آشوب» به کارگردانی محمدرضا گیوه چیان، با روایتی متفاوت از خونینترین سال پس از انقلاب، همزمان با آغاز چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» منتشر شد.
«گزارش آشوب» به روایت سال پرالتهاب ۶۰؛ خونینترین سال پس از استقرار جمهوری اسلامی ایران با تصاویری دیده نشده به آن دوران پرآشوب می پردازد.
این مستند تنها یک نمایش در جشنواره «سینماحقیقت» دارد و خبرنگاران و اهالی رسانه میتوانند آن را روز پنجشنبه ۲۷ آذرماه در سامانه هاشور تماشا کنند.
روایتی از نفوذ و ترور که منجر به حوادث خونین سال ۶۰ شد، در این مستند به تصویر کشیده شده است.
مستند «گزارش آشوب» به تهیهکنندگی رضا کریمی محصول خانه مستند است و برای اولین بار در بخش جایزه شهید آوینی «سینماحقیقت» رونمایی خواهد شد.
پوستر مستند «قهرمان» منتشر شد/ اعلام زمان اکران در «سینماحقیقت»
پوستر مستند «قهرمان» به تهیهکنندگی و کارگردانی الهام آقالری و از تولیدات شبکه مستند همزمان با حضور در بخش ویژه چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» منتشر شد.
«قهرمان» به تهیه کنندگی و کارگردانی الهام آقالری از اعضای انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند، روایتی از زندگی فاطمه حشمتی مادربزرگی ۸۴ ساله و قهرمان ملی و آسیایی در رشته دومیدانی است که برای شرکت در مسابقه جهانی با دردسرهای زیادی مواجه است و برای رفع موانع برای حضور در مسابقه بسیار تلاش می کند.
این مستند به جشنواره «سینماحقیقت» راه پیدا کرده و چهارشنبه ۲۶ آذرماه در نماوا، جمعه ۲۸ آذرماه در هاشور (نمایش عمومی)، شنبه ۲۹ آذرماه در تیوا و یکشنبه ۳۰ آذرماه در فیلیمو نمایش داده می شود.
پوستر «قهرمان» را نوید برهمند طراحی کرده است که پیش از این طراحی پوستر سی و هفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران و طراحی پوستر فیلم های «آزاده»، «نوار ویدیو»، «آرا» و ... را برعهده داشته است.
از دیگر عوامل این مستند می توان به تدوین: بابک حیدری، تحقیق، پژوهش و نگارش: مهدی جوزایی، الهام آقالری، مدیر تصویربرداری: عبدالله شکری، تصویربرداران: محمد آقامحمدی، الهام آقالری، صدابردار: علی بلند نظر، صداگذار: شاهین پورداداشی، موسیقی: صبا ندایی، اصلاح رنگ و نور: حمیدرضا فطوره چیان، برنا جمشیدی، پخش بین الملل: میلاد خسروی بالدی، ساخت تیزر: عبدالله شکری، مدیر تولید، برنامه ریز و روابط عمومی: علی کشاورز، ترجمه: حسن شرف الدین، زیرنویس: رضا تاریوردی، عکاس: علی کشاورز، سمیه میری و دستیار تهیه: مطهره کشاورز محمدیان اشاره کرد.
«رویای سرخ» اکران آنلاین میشود/ نمایش ۳ فیلمکوتاه دیگر
در شانزدهمین هفته نمایش اینترنتی گزیده فیلمهای کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران با عنوان «چهار ایده، چهار فیلم» فیلمهای «دوچرخهها پدر، سیگارها» به کاردانی ابراهیم ایرجزاد، «رویا سرخ» ساخته شهریار پورسیدیان، «لچک» به کارگردانی هایده مردای و «بومرنگ» ساخته داریوش غریبزاده، از طریق سرویسهای نمایش اینترنتی «وُدیو» و «هاشور» از ۲۷ آذرماه به نمایش در میآید.
تعدادی از فیلمهای موفق انجمن سینمای جوانان ایران در جشنوارههای ملی و بینالمللی تا پایان سال به صورت هفتگی از طریق سرویسهای نمایش اینترنتی ودیو و هاشور به نمایش درخواهند آمد.
نمایش اینترنتی فیلمهای کوتاه با هدف دسترسی آسانتر فیلمسازان جوان به فیلمهای کوتاهِ باکیفیت، آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان عام با فیلم کوتاه و همچنین استفاده حداکثری از ظرفیت پلتفرمها در زمینه انتشار و نمایش فیلمهای کوتاه، در دستورکار انجمن سینمای جوانان ایران قرار گرفته است.
این فیلمها پس از یک هفته همچنان در آرشیو این وبسایتهای قرار دارد و علاقهمندان در هر زمان به آنها دسترسی خواهند داشت.
پوستر مستند «چشم ایرانی» رونمایی شد/ ثبت روزهای زندگی در کنار جنگ
در آستانه برگزاری چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» از پوستر مستند «چشم ایرانی» رونمایی شد.
ساسان فلاح فر کارگردان مستند «چشم ایرانی» با بیان اینکه تقریباً ساخت این مستند از دوره پیشین جشنواره «سینماحقیقت» تا مهرماه سال جاری زمان برده است، گفت: این فیلم شامل ۶ سفر به سوریه و ۴ سفر به عراق است که توسط حسن قائدی از سال ۹۲ تا تقریباً پایان جنگ انجام شده است. «چشمایرانی» ما را با خود به لحظاتی میبرد که شاید در هیچ فرصت دیگری نتوانیم مثل حسن قائدی به این دست از سوژهها تا این حد نزدیک شویم.
این مستند ساز با اشاره به اینکه «چشم ایرانی» به نوعی ثبت لحظات مختلف زندگی در کنار جنگ است، عنوان کرد: حسن قائدی مهمترین کاری که در این سفرها انجام داده توجه به زندگی مردم عادی است که در کنار یک جنگ سخت مشغول زندگی خود هستند.
وی تصریح کرد: من و دوستانم همه تلاش خود را انجام دادیم تا این کار با کیفیت مطلوبی تولید شود به همین دلیل فرایند ساخت آن کمی طولانی شد. سعی داشتیم تا هر آنچه باعث میشود فیلم روانتر روایت و بر جذابیت آن افزوده شود را در این مستند به کار ببریم.
همچنین در این مراسم حسن قائدی عکاس جنگ که به عنوان سوژه اصلی در این مستند حضور دارد، درباره ایده فیلمبرداری همزمان با عکاسی در بحران سوریه و عراق گفت: در یکی از عملیاتها در منطقه عدرا سوریه این فکر به ذهنم رسید که ای کاش علاوه بر عکاسی میتوانستم این لحظات را با دوربین فیلمبرداری نیز ثبت کنم. به همین دلیل تصمیم گرفتم که علاوه بر عکاسی، از این موقعیتها فیلم هم بردارم. با همان امکانات محدودی که در آن شرایط جنگی در دسترس بود بالاخره این کار را نیز انجام دادم.
وی درباره تصویر روی پوستر این مستند که عکسی از نحوه بستن دوربین فیلمبرداری روی دوربین عکاسی خود در آن شرایط جنگی است نیز اظهار کرد: وقتی ایده همزمان فیلمبرداری و عکاسی به سرم زد از یکی از بچههای امداد حزب الله لبنان مقداری چسب پانسمان گرفتم و به همین شکل که در تصویر میبینید این دوربین را روی دوربین عکاسی خودم سوار کردم.
قائدی همچنین افزود: امیدوارم با ثبت این لحظات در قالب عکس و فیلم، توانسته باشیم حقیقت این وقایع را درست و صحیح برای آیندگان بازگو کنیم.
عوامل این مستند عبارتند از کارگردان: ساسان فلاح فر، مشاور کارگردان: پوریا نجفی، فیلمبردار میدانی: حسن قائدی، تصویربرداران ایران: احمد خلیل اول و بهنام احمدخانی، تدوین: ساسان فلاحفر، طراحی و ترکیب صدا: محمدحسین ابراهیمی، اصلاح رنگ و نور: یحیی محمد علیی، موسیقی: امیر بهرامی، مدیر تولید: امیر حسین جانپناه، صدابردار: رسول انصاری، طراح نشان: سینا رعیت دوست.