موافقت مقام معظم رهبری با کاهش سهم صندوق توسعه از فروش نفت
- عبدالناصر همتی در حاشیه جلسه هیئت دولت با اشاره به نامه مقام معظم رهبری در خصوص بودجه و مبالغ واریزی دولت به صندوف توسعه اظهار کرد: در بودجه در خواست شد که تنها ۲۰ درصد از فروش ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت به صندوق توسعه واریز شود که مقام معظم رهبری فرمودند تا سقف فروش یک میلیون بشکه همین اقدام انجام شود، اما برای فروش بیشتر همان ۳۸ درصد وازیز شود.
وی افزود: در تبصره ۴ بیش از ۲ میلیارد یورو بابت برخی امور از جمله تقویت بنیه دفاعی تخصیص یافته که درخواست شده است وارد بودجه شود.
رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: منابعی همانند ۱ میلیارد کرونایی که امسال دولت از صندوق برداشت کرده است باید در بودجه ۱۴۰۰ به صندوق بازگردد.
همتی در مورد ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه ۱۴۰۰ گفت: اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی از زنجیره واردات تا مرحلهی رسیدن به دست مصرف کننده درست توزیع میشد کمک خوبی برای مردم بود تا الان هم کمک خوبی بوده، اما متاسفانه در عمل خوب اجرا نشد که طبیعی است به واسطه انحرافات با ارز ۴۲۰۰ تومان نباید مرغ کیلویی ۳۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد که نشان دهنده اشکالاتی است که باید اصلاح شود و این اصلاحات باید با تدبیر انجام شود تا شوک قیمیتی برای مردم ایجاد نشود و مهمترین دغدغه دولت نیز همین است که تدبیری خواهیم کرد و اینکه چه اتفاقی خواهد افتاد نمیتوانم نظر دهم.
وی در مورد نحوه محاسبه نرخ تسعیر ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی ارز در بودجه ۱۴۰۰ گفت: نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان براساس نرخ تسعیری است که امسال به بانکها ابلاغ شده و در حال حاضر بانکها داراییهای خود را بر مبنای ارز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی تسعیر میکنند.
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ ارز را بازار تعیین میکند گفت: تجارت و بنیادهای اقتصادی در نرخ ارز تاثیر گذار است که ما امیدواریم سال آینده روند صادرات، تجارت و شرایط ارزی بهتر شود که حتما در بازار تاثیر میگذارد و باید بپذیریم که نرخ ارز بر مبنای سیاست گذاری شکل میگیرد که در حال حاضر من نمیتوانم به طور قطعی بگویم چه اتفاقی خواهد افتاد.
همتی تاکید کرد: مساله بودجه براساس حسابداری است، اما ما معتقدیدم نرخ ارز در بازار شکل میگیرد و بر مبنای فاندامنتالهای بازار شکل میگیرد که ما امیدواریم شرایط بازار در سال آینده، ماه آینده و حتی هفتههای آینده بهتر از شرایط فعلی شود.
وی در مورد بدهکاران بانکی گفت: در مورد بدهکاران بانکی و دانه درشتان موفقیتهای خوبی حاصل شده و ظرف چند ماه گذشته ۱۱ (نفر گروه) که چندین شرکت در زیر مجموعه آنها است در کمیته فرادستگاهی م مطرح شده که مانده بدهی این افراد ۹۰ هزار میلیارد تومان بوده که با همکاری خوب قوه قضاییه و ضابطین قوه قضایییه توانستیم حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مبالغ را وصول کنیم که امیدواریم در آینده به نتایح خوبی برسیم چرا که قوه قضاییه به طور جدی پشت این قضییه است.
رییس کل بانک مرکزی گفت: امیدواریم با کمیته فرادستگاهی که شامل تمام سازمانهای نظارتی از جمله مسئولین قوه قضاییه، مسئولین اطلاعاتی و مسئولین بانکی زیر نظر بانک مرکزی تشکیل شده بتوانیم این ۱۱ گروه که مهمترین بدهکاران سیستم بانکی هستند و چندین سال است که بدهی آنها مزمن شده به تدریج حل کنیم.