فضیلت و برکات سوره طلاق
_ سوره طلاق نود و نهمین سورهای است که به پیامبر نازل شده، و در مصحف شصتمین و پنجمین سوره قرآن قرار گرفته است. این سوره ۱۲ آیه دارد و در مدینه به پیامبر نازل شده است.
در بخش اول سوره طلاق از کلیاتى درباره احکام طلاق همراه با انذار، تهدید و بشارت سخن گفته شده و در بخش دوم به عظمت خداوند، جایگاه پیامبر، پاداش صالحان و مجازات بدکاران اشاره شده است.
شأن نزول آیات سوره طلاق
درباره شأن نزول نخستین آیه سوره طلاق یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِذَا طَلَّقْتُمُ النِّسَاءَ فَطَلِّقُوهُنَّ لِعِدَّتِهِنَّ وَأَحْصُوا الْعِدَّةَ....
اى پیامبر، چون زنان را طلاق گویید، در [زمانبندى]عدّه آنان طلاقشان گویید و حساب آن عدّه را نگه دارید آمده است این آیه درباره عبدالله بن عمر که زنش را در حال حیض طلاق داده بود، نازل شد. با نزول این آیه پیامبر به عبدالله دستور داد به زنش رجوع کند و او را در خانه نگه دارد تا زمانی که از حیض پاک شد، اگر همچنان خواستار طلاق همسرش بود، بدون انجام عمل زناشویی او را طلاق دهد.
آیات مشهور سوره طلاق
وَ مَن یَتَّقِ اللَّـهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ
هر کس از خدا پروا کند، (خدا) براى او راه بیرونشدنى قرار مىدهد و از جایى که حسابش را نمىکند، به او روزى مىرساند.
مفسران درباره شأن نزول و تفسیر فراز پایانی آیه دوم و فراز آغازین آیه سوم سوره طلاق که غالبا با هم خوانده میشود، با استناد به روایات مباحثی درباره جمع بین عبادت و تقوا از یک سو و تلاش و توکل از سوی دیگر مطرح کردهاند
درباره شأن نزول این دو فراز آمده است، پسر عوف بن مالک اشجعی توسط مشرکان اسیر شد. عوف نزد پیامبر (ص) برای بیتابی همسرش در فراق فرزندش چارهجویی کرد. حضرت فرمود صبر پیشه کنید و زیاد ذکر لاحَولَ وَ لا قُوَّةَ إِلّا بِاللّه بگویید. آنان نیز دستور پیامبر را انجام دادند تا روزی پسرشان از غافلگیری دشمن استفاده کرد و همراه با گله گوسفندانشان فرار کرد. به همین مناسبت این دو فراز نازل شد.
مجمع البیان ذیل این آیه از پیامبر نقل کرده است که هرکس تقوا پیشه کند، خدا او را از شبهات دنیا و سختیهای مرگ و قیامت حفظ میکند و با استناد به روایتی از امام صادق فرموده است: هرکس تقوا پیشه کند، خداوند به داراییهای او برکت میدهد.
در تفسیر نمونه توصیهٔ خدا به تقوا و امیدبخشی او را به این جهت دانسته است که در آیات پیش، سخن از طلاق و نگرانی از مسائل معیشتی، ممکن است سبب عدم رعایت عدالت از طرف زن و شوهر یا شاهدان شود؛ به همین دلیل امر به رعایت تقوا کرده است.
علامه طباطبایی نیز در تفسیر المیزان ذیل این دو فراز گفته است: هرکس از کارهای حرام دوری کند، خداوند راه نجاتی از تنگیهای زندگی برای او فراهم میکند؛ چرا که دین خدا بر اساس فطرت انسان است و انسان را به چیزی رهنمون میشود که سعادت دنیا و آخرتش را تضمین میکند؛ بنابراین انسان مؤمن نباید بترسد که اگر تقوا پیشه کند، از زندگی خوب در این دنیا، محروم میشود.
فضیلت سوره طلاق
بیهود بیماری و ادای قرض و بدهکاری
روایت شده است که قرائت این سوره برای بهبود بیماری و ادای قرض و بدهکاری مفید است.
برای تحبیب
به نیت محبت ۲۱ مرتبه این سوره را بخوانند.
وسعت رزق
برای وسعت رزق ۳ مرتبه این سوره خوانده شود.
منابع
- همان
- درمان با قران
بیشتر بخوانید: