فضیلت و برکات سوره منافقون
_ سوره منافقون صد وپنجمین سورهای است که به پیامبر نازل شده، و در مصحف شصتمین و سومین سوره قرآن قرار گرفته است. این سوره ۱۱ آیه دارد و در مدینه به پیامبر نازل شده است.
سوره منافقون به پیامبر دستور میدهد تا در مورد خطر منافقان احتیاط کند و مؤمنان را به انفاق در راه خدا و دوری از نفاق توصیه میکند. در تفسیر قمی آمده است آیه هشتم این سوره درباره عبدالله بن اُبَیّ نازل شد که میخواست مهاجران را از مدینه اخراج کند.
شأن نزول آیات سوره منافقون
در تفسیر قمی درباره شأن نزول سوره منافقون آمده است: در یکی از غزوههای پیامبر، میان دو تن از اصحاب بر سرِ کشیدن آب از چاه، درگیری ایجاد شد و در آن، یکی از انصار صدمه دید. عبدالله بن اُبَیّ از شنیدن این خبر، بسیار خشمگین شد و تهدید کرد وقتی به مدینه برگردد افراد حقیر را از این شهر بیرون میکند. این سخن عبدالله که معنایش اخراج مهاجران از مدینه بود، در آیه هشتم سوره منافقون اینگونه آمده است: میگویند: اگر به مدینه برگردیم، قطعاً آنکه عزتمندتر است آن زبونتر را از آنجا بیرون خواهد کرد.
زید بن ارقم که شاهد این ماجرا بود، صحبتهای عبدالله را برای پیامبر (ص) بازگو کرد؛ اما عبدالله نزد پیامبر رفت و به وحدانیت خدا و رسالت پیامبر (ص) شهادت داد و گفتههای زید را تکذیب کرد. اندکی بعد، آیات نخست تا هشتم سوره منافقون، نازل شد.
فضیلت سوره منافقون
۱) درمان دملها
از رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم نقل شده است: هر کس سوره منافقون را قرائت کند از شک و نفاق در دین دور خواهد بود و اگر برای دملها خوانده شود از بین میرود و اگر برای درمان دردهای باطنی و درون بدن خوانده شود آرام میگیرد.
۲) برای درد چشم
از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم روایت شده: اگر برای بیمار و علیل و درمندی خواند شود شفا یابد؛ و امام صادق علیه السلام فرمودند: این سوره را برای درد چشم بخواند دردش آرام گرفته و از بین میرود...
۳) برای دفع شر دشمنان و اذیت و آزار آنها
آیه ۴ سوره منافقون را بر روی یک مقدار خاکی که پاک است و خورشید بر آن نتابیده است (یعنی از باطن زمین برداشته شود) بخوانند و مخفیانه و بدون اینکه دشمن آن را ببیند به رویش بپاشند از شر دشمن در امان خواهد ماند.
منابع
- همان
- تفسیر البرهان
- خواص القران
بیشتر بخوانید:
نیازبه غذا.