فضیلت و برکات سوره جمعه
_ سوره جمعه صد و نهمین سورهای است که به پیامبر نازل شده، و در مصحف شصتمین و دومین سوره قرآن قرار گرفته است. این سوره ۱۱ آیه دارد و در مدینه به پیامبر نازل شده است.
داوند در این سوره به اهمیت نماز جمعه میپردازد و به مسلمانان دستور میدهد هنگام برپایی نماز جمعه از خرید و فروش دوری کنند.
آیه پنجم درباره حملکنندگان تورات و آیه نهم این سوره در بیان حکم نماز جمعه از آیات مشهور این سوره است.
شأن نزول آیات سوره جمعه
از جابر بن عبدالله انصاری نقل شده است: با پیامبر نماز جمعه میخواندیم که کاروان تجاری رسید و مردم (نمازگزاران) به سوی کاروان پراکنده شدند و به جز دوازده نفر کسی باقی نماند که من هم جزو آنان بودم. پس این آیه نازل شد: وَ إِذا رَأَوْا تِجارَةً أَوْ لَهْواً...: و، چون داد و ستد یا سرگرمیای ببینند، به سوى آن روى میآروند و تو را در حالى که ایستادهاى ترک مىکنند
در نقلی دیگر آمده است مردم مدینه گرسنه بودند و آذوقه هم گران شده بود که کاروان تجاریِ دحیة بن خلیفه وارد مدینه شد و نمازگزاران به سوی او شتافتند و عده کمی باقی ماندند. پس آیه مذکور نازل شد و پیامبر (ص) گفت: اگر همه مسلمانان میرفتند، آتش آنان را فرا میگرفت. گفته شده کسانی که اطراف پیامبر ماندند، علی بن ابیطالب، حسن، حسین، فاطمه، سلمان، ابوذر، مقداد و صُهَیب بودند.
فضیلت سوره جمعه
دور کننده امور خوفناک
هر کس در هر شب و روز، سوره جمعه را قرائت نماید از انچه میترسد ایمنی مییابد و هر چیز خوفناک و ترسناکی از او دور میشود.
همچنین از ایشان روایت است: هر کس در قرائت سوره جمعه مداومت ورزد اجر عظیمی نصیب او خواهد شد و از هر چیزی که موجب ترس و خوف اوست ایمن میگردد.
دور کننده وسوسه شیاطین
امام صادق علیه السلام در این باره فرموده اند: هر کس شبها و روزها در صبح و عصر، سوره جمعه را قرائت نماید از وسوسه شیطان ایمن میشود و خداوند گناه آن روز او را میبخشد.
برای حفظ زراعت
برای حفظ زراعت و محصول کاشته از افتها و ایجاد برکت در آنها آیه ۴ سوره جمعه را بر یک صدف در روز جمعه بنویسد و در زمین کشاورزی بیندازد هم چنین اگر این آیه را بنویسد ودر هر چیزی قرار دهند سبب حفظ و برکت در آن میشود.
منابع
- همان
- تفسیر البرهان
- خواص القران
بیشتر بخوانید: