فضیلت و برکات سوره صفّ
_ سوره صفّ صد و یازدهمین سورهای است که به پیامبر نازل شده، و در مصحف شصتمین و یکمین سوره قرآن قرار گرفته است. این سوره ۱۳ آیه دارد و در مدینه به پیامبر نازل شده است.
از موضوعاتی که در سوره صف مطرح شده چنین است: تسبیح و تقدیس خداوند، سرزنش و توبیخ کسانی که گفتارشان با کردارشان مطابقت ندارد، پیروزی نهایی دین خدا و جهانگیر شدن آن و بینتیجه بودن تلاش مخالفان برای جلوگیری از آن، تشویق انسانها به جهاد با مال و جان.
آیات مشهور سوره صف
نَصْرٌ مِّنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِیبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِین آیه ۱۳
یاری و پیروزیِ نزدیکی از جانب خداست. مؤمنان را [به آن]بشارت ده.
درباره اینکه منظور از «فتح قریب: پیروزی نزدیک» کدام پیروزی است، مفسران چند احتمال مطرح کردهاند. بسیاری آن را به فتح مکه تفسیر کردهاند، و بعضی به پیروزی بر سرزمینهای ایران و روم و بعضی به همه فتوحات اسلامی که به فاصله نزدیکی برای مسلمانان به دست آمد در تفسیر قمی آمده است منظور از فتح قریب، پیروزی قائم آل محمد است این آیه در میان شیعیان، دستکم در میان ایرانیان، تبدیل به یک شعار شده است و مردم آن را در مناسبتها بر روی پرچم مینویسند.
فضیلت سوره صفّ
ایمنی در سفر
رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم میفرمایند: هر کس در سفرهایش بر قرائت سوره صف مداومت ورزد خداوند او را حفظ میکند و از خطرات دزد و راهزن در امان است تا به خانه اش برگردد.
از امام صادق علیه السلام نیز شبیه به این مضمون آمده است: هر کس سوره صف را قرائت کند و در سفرهایش بر قرائت آن مداومت ورزد از خطرات و راهزنان در امان میماند؛ و همواره در حفظ و حراست الهی است تا به نزد خانواده اش بازگردد.
منابع
- همان
- تفسیر البرهان
بیشتر بخوانید: