فضیلت و برکات سوره حدید
_ سوره حدید نود و چهارمین سورهای است که به پیامبر نازل شده، و در مصحف پنجاه و هفتمین سوره قرآن قرار گرفته است. این سوره ۲۹ آیه دارد و در مدینه به پیامبر نازل شده است.
سوره حدید به موضوعاتی مانند توحید، صفات الهی، عظمت قرآن و وضع مؤمنان و منافقان در قیامت پرداخته شده و به گفته علامه طباطبایی هدف اصلی این سوره تشویق مسلمانان به انفاق در راه خدا است.
در این سوره به داستان برخی از پیامبران، چون نوح، ابراهیم و عیسی پرداخته شده است.
آیات مشهور سوره حدید
هُوَ الَّذِی خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِی سِتَّةِ أَیَّامٍآیه ۴
ترجمه: اوست آن کس که آسمانها و زمین را در شش هنگام آفرید.
مسئله خلقت در شش روز، هفت مرتبه در قرآن ذکر شده است که نخستین بار در آیه ۵۴ سوره اعراف و آخرین بار در همین آیه آمده است. منظور از «روز» در این آیات، روز معمولی نیست؛ بلکه منظور از آن «دوران» است؛ خواه این دوران کوتاه باشد یا طولانی هرچند میلیونها سال طول بکشد.
مَن ذَا الَّذِی یُقْرِضُ اللَّـهَ قَرْضًا حَسَنًا فَیُضَاعِفَهُ لَهُ وَلَهُ أَجْرٌ کَرِیمٌ آیه ۱۱
ترجمه: کیست آن کس که به خدا وامى نیکو دهد تا [نتیجهاش را]براى وى دوچندان گرداند و او را پاداشى خوش باشد؟
در این آیه، برای تشویق به انفاق، از تعبیر «وام دادن به خداوند» استفاده شده است. منظور از «قرض دادن به پروردگار» هرگونه انفاق در راه اوست که یکی از مصادیق مهم آن کمککردن به پیامبر (ص) و امام است تا در مصارف لازم برای ادارۀ حکومت اسلامی به کار گیرد. در سخن امام علی (ع) آمده است خداوند، از روی ذلّت و خواری، از شما یاری نخواسته یا برای جبران کمبود خود، از شما قرض نخواسته است.
فضیلت سوره حدید
ایمن شدن از عذاب الهی و آزاد شدن از زندان
در تفسیر البرهان درباره خواص و آثار سوره حدید از قول رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم آمده است: هر کس سوره حدید را قرائت نماید بر خدا لازم است که او را از عذاب خدا ایمنی بخشد و در بهشت به او نعمت بخشد و هر کس بر قرائت این سوره مداوت کند و زندانی و در غل و زنجیر باشد خداوند راه نجات او را آسان میکند.
ایجاد قوت و شجاعت در جنگ
هر کس سوره حدید را بنویسد و با خود همراه داشته باشد اگر در جنگی شرکت کند هیچگونه تیر و چیز فلزی به بدن او وارد نمیشود و در جنگ دارای قوت قلب و پردلی میشود و اگر بر جایی از بدن که آهنی (یا فلزی دیگر) بر آن وارد شده است، خوانده شود در همان ساعت و بدون درد خارج میشود.
منابع
- تفسیر البرهان
- همان