رشد پنج درصدی تولید زیتون در پنج سال اخیر
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی با اعلام رشد پنج درصدی برداشت زیتون نسبت به پنج سال گذشته گفت: میزان تولید روغن زیتون برای سال ۱۴۰۰ حدود ۱۶ هزار تُن پیشبینی شده است.
خبرگزاری میزان -
وی با اشاره به این که سالانه در کشور به ۱۵ هزار تن روغن زیتون نیاز است، گفت: از این میزان ۷۵ درصد از طریق تولید داخل و مابقی از محل واردات تامین میشود.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی، تخصیص اعتبارات برای بازسازی و نوسازی واحدهای فرآوری روغن کشی زیتون، تخصیص اعتبارات در راستای تامین سرمایه در گردش خرید میوه زیتون و تبدیل کارخانههای سه فاز به دو فاز برای جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی و افزایش کیفیت زیتون، تشکیل صندوق توسعه زیتون و تشکیل زنجیره ارزش زیتون را از برنامهها و سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در حوزه زیتون کشور عنوان کرد.
- بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، جواد میرعربرضی با اعلام اینکه بیش از ۱۲۰ هزار تن میوه زیتون از باغات کشور برداشت شده است،گفت: تولید میوه زیتون در سال جاری در مقایسه با سالهای قبل روند خوبی داشته و برداشت از برخی استانها ادامه دارد.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید میوه زیتون در سنوات قبل از سال ۹۸ را حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تن عنوان کرد و اظهار داشت: تنها در سال ۹۸ با مساعد شدن شرایط ۱۴۷ هزار تن میوه زیتون در کشور تولید شد؛ طبق برنامه ششم توسعه میزان تولید روغن زیتون در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۶ هزار تن و سطح زیر کشت باغات ۹۸ هزار و ۶۴۰ هکتار پیش بینی شده است.
میرعرب افزود: سطح باغات زیتون کشور بر اساس آخرین آمارنامه کشاورزی نزدیک به ۹۳ هزار هکتار است که از این سطح حدود ۶۴ هزار هکتار بارور و ۲۹ هزار هکتار غیر بارور و در مرحله نونهالی است.
وی با بیان این که در ۲۶ استان کشور زیتونکاری صورت میگیرد، گفت: زنجان، قزوین، گیلان، فارس، گلستان و سمنان از استانهای عمده تولید زیتون هستند.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی، درباره جایگاه ایران در تولید زیتون اظهار داشت: ایران نهمین کشور تولید کننده کنسرو زیتون در جهان است و در سال ۹۸ به میزان ۷۹۵ تن صادرات کنسرو زیتون به کشورهایی همچون عراق، ترکیه، قطر، کویت، امارات و مالزی داشتیم.
وی خاطر نشان کرد که صادرات کنسرو زیتون در سال ۹۸ نسبت به سال ماقبل آن ۴۵۰ درصد افزایش وزنی داشته است.
میرعرب سرانه مصرف کنسرو زیتون در کشور را ۹۵۲ گرم و سرانه مصرف روغن زیتون را ۱۸۸ گرم برای هر نفر عنوان کرد.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید میوه زیتون در سنوات قبل از سال ۹۸ را حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تن عنوان کرد و اظهار داشت: تنها در سال ۹۸ با مساعد شدن شرایط ۱۴۷ هزار تن میوه زیتون در کشور تولید شد؛ طبق برنامه ششم توسعه میزان تولید روغن زیتون در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۶ هزار تن و سطح زیر کشت باغات ۹۸ هزار و ۶۴۰ هکتار پیش بینی شده است.
میرعرب افزود: سطح باغات زیتون کشور بر اساس آخرین آمارنامه کشاورزی نزدیک به ۹۳ هزار هکتار است که از این سطح حدود ۶۴ هزار هکتار بارور و ۲۹ هزار هکتار غیر بارور و در مرحله نونهالی است.
وی با بیان این که در ۲۶ استان کشور زیتونکاری صورت میگیرد، گفت: زنجان، قزوین، گیلان، فارس، گلستان و سمنان از استانهای عمده تولید زیتون هستند.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی، درباره جایگاه ایران در تولید زیتون اظهار داشت: ایران نهمین کشور تولید کننده کنسرو زیتون در جهان است و در سال ۹۸ به میزان ۷۹۵ تن صادرات کنسرو زیتون به کشورهایی همچون عراق، ترکیه، قطر، کویت، امارات و مالزی داشتیم.
وی خاطر نشان کرد که صادرات کنسرو زیتون در سال ۹۸ نسبت به سال ماقبل آن ۴۵۰ درصد افزایش وزنی داشته است.
میرعرب سرانه مصرف کنسرو زیتون در کشور را ۹۵۲ گرم و سرانه مصرف روغن زیتون را ۱۸۸ گرم برای هر نفر عنوان کرد.
وی با اشاره به این که سالانه در کشور به ۱۵ هزار تن روغن زیتون نیاز است، گفت: از این میزان ۷۵ درصد از طریق تولید داخل و مابقی از محل واردات تامین میشود.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی، تخصیص اعتبارات برای بازسازی و نوسازی واحدهای فرآوری روغن کشی زیتون، تخصیص اعتبارات در راستای تامین سرمایه در گردش خرید میوه زیتون و تبدیل کارخانههای سه فاز به دو فاز برای جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی و افزایش کیفیت زیتون، تشکیل صندوق توسعه زیتون و تشکیل زنجیره ارزش زیتون را از برنامهها و سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در حوزه زیتون کشور عنوان کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *