کمکاری دولت در بخش پاییندستی نفت؛ عاملی برای اثرپذیری تحریم نفتی
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) گفت: امروز در بخش پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی شدیدا دچار بحران هستیم و اگر در سالهای گذشته میتوانستیم نفت خام و میعانات گازی خود را تبدیل به فرآورده کنیم دشمن هیچگاه نمیتوانست نفت مان را به این صورت تحریم کند که متاسفانه غفلت صورت گرفته است.
خبرگزاری میزان -
- سردار سعید محمد با اشاره به فرمایشات رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اظهار داشت: ایشان در این بیانیه میفرمایند بین بایدها و آنچه که در واقعیت بروز کرده فاصله وجود دارد که راهکارش استفاده از جوانان مومن انقلابی با روحیه خودباوری و مدیریت جهادی است لذا ما نیز باید این فرمایش را به عنوان یک اصل مدنظر قرار دهیم و بدانیم که راه نجات کشور از این مسیر میگذرد.
وی درباره نحوه تعامل قرارگاه با بخش خصوصی بیان داشت: هم اکنون حدود ۵ هزار شرکت خصوصی اعم از مشاوره، پیمانکار و سازنده تجهیزات در بخشهای مختلف با قرارگاه مشغول فعالیتند که از این تعداد حدود ۵۰۰ شرکت دانش بنیان هستند که در ساخت تجهیزات به ما کمک میکنند و ما توانستیم عمده تجهیزات پالایشگاهها را به همت بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان بومی سازی کنیم.
قرارگاه خاتم یک مجموعه نخبگانی است
سردار محمد با بیان اینکه قرارگاه خاتم یک مجموعه نخبگانی است، ادامه داد: قریب به ۴۸ هزار نیروی انسانی در قرارگاه و حدود ۱۵۰ هزار همکار پیمانکار با ما فعالیت میکنند که متوسط سن آنها حدود ۳۵ سال است که توانسته اند افتخارات بزرگی را در پالایشگاه سازی و احداث بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان رقم بزنند.
سردار محمد قرارگاه را طبق فرموده مقام معظم رهبری، بازوی اجرایی دولتها خواند و گفت: در همه دولتها در کنار آنها بودیم تا اگر در انجام ماموریتی ضعف داشتند یا دستشان خالی بود آنها را حمایت کنیم.
وی افزود: شاید امروز هیچ عرصهای نباشد که از فعالیتهای قرارگاه خالی باشد و در همه عرصهها توانستیم با تکیه بر دانش فنی و استعدادهای داخلی حرف اول را بزنیم.
سهم قرارگاه از بودجه عمرانی کشور ۳.۵ تا ۴ درصد است
سردار محمد درباره هجمههای مطرح شده در خصوص سهم قرارگاه از بودجه کشور نیز اظهار داشت: همه ساله قانون بودجه کشور منتشر میشود که در آن ردیف پروژهها و اسامی پروژهای خاتم نیز کاملا مشخص است و کافی است که یک نفر بودجه پروژههای خاتم که کاملا شفاف و مشخص است را محاسبه کند.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء با تاکید بر اینکه بررسی بودجه عمرانی کشور، شاخصه خوبی برای رفع ابهامات است، یادآور شد: امسال که بودجه سال ۹۹ در حال اجراست، بودجه عمرانی کشور ۸۳ هزار میلیارد تومان است که حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به پروژههای قرارگاه سازندگی خاتم است که اگر تناسب گرفته شود سهم ما از بودجه عمرانی کشور حدود ۳.۵ تا ۴ درصد میشود.
وی با اعلام اینکه پروژهای ما سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند که این رقم نسبت به کل پروژههای عمرانی و غیر عمرانی کشور عدد خیلی بزرگی محسوب نمیشود، تصریح کرد: خیلی از مجموعههای پیمانکاری دیگری هم در کنار قرارگاه فعالیت میکنند، اما اینکه چرا نقش قرارگاه پررنگتر است به این موضوع برمی گردد که، چون ما یک مجموعه رسالت محور هستیم در هر شرایطی کار میکنیم تا پروژهها دچار اختلال نشوند.
گردش مالی قرارگاه خاتم در رصد سیستمهای نظارتی خارج از سپاه پاسداران است
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم درخصوص نحوه نظارت بر گردش و تراکنش مالی این نهاد نیز بیان داشت: از آنجا که ورودی قرارگاه از خزانه دولت است، وزارت اقتصاد و دارایی فردی را به عنوان ذی حساب در قرارگاه مستقر کرده و دیوان محاسبات نیز در قرارگاه دفتر دارد و گردش مالی ما را دائما رصد و کنترل میکند و ما نیز به صورت ماهانه به وزارت اقتصاد و دارایی و دیوان محاسبات گزارش عملکرد میدهیم.
وی افزود: همچنین هر ساله از طرف سازمان حسابرسی یک حسابرس رسمی معرفی میشود تا کلیه شرکتها و موسسات قرارگاه را حسابرسی کند که گزارش آن نیز در روزنامههای رسمی کشور منتشر میشود.
سردار محمد با تاکید بر اینکه قرارگاه کاملا تحت رصد سیستمهای نظارتی است عنوان کرد: زمانی که در تحریم هستیم و دشمن تک به تک شرکت ها، موسسات و حسابهای قرارگاه را رصد میکند، اینکه بخواهیم شفافیت مالی داشته باشیم که کار درستی نیست، اما شفافیت در قبال سیستمهای نظارتی باید وجود داشته باشد که ما نیز در مقابل سیستمهای رسمی نظارتی کشور که خارج از حیطه عملکرد سپاه پاسداران هستند کاملا شفاف هستیم.
فرمانده قرارگاه خاتم اظهار داشت: سال گذشته حدود ۵۰۰ میلیارد تومان مالیات و همچنین حدود ۹۰۰ میلیارد تومان بیمه پرداخت کردیم، لذا قرارگاه کاملا بر اساس قوانین کشور فعالیت میکند و نظارت میشود.
فرمانده قرارگاه خاتم با بیان اینکه هرکجا که مشکلی برای کشور ایجاد شده ناشی از این است که زنجیره ارزش (مجموعه عملیاتی که در یک صنعت به صورت زنجیر گونه انجام میشود تا به خلق ارزش منجر شود) در آن جا کامل نبوده، گفت: زمانی آنها قصد تحریم بنزین را دنبال میکردند که نتوانستند و الان ما به صادر کننده بنزین تبدیل شدیم، در حال حاضر نیز در صنعت آلومینیوم کارخانجات خوبی داریم، ولی فاقد مواد اولیه هستیم که آمریکا هم دست به تحریم این مواد (پودر آلومینا) زده است در حالیکه هم معادن استخراج برای تهیه این مواد در کشور وجود دارد و هم ما برای تامین تکنولوژی آن اعلام آمادگی کردیم، ولی متاسفانه عزمی وجود ندارد و طبق بررسیهای بیش از ۲۰ سال است که با سنگ اندازیهای مکرر این پروژه مغفول مانده است.
وی خاطر نشان کرد: هر کجا که بتوانیم زنجیره ارزش را تکمیل کنیم نه تنها در مقابل تحریمها دچار ضعف نخواهیم شد بلکه به نقطه قوت ما تبدیل خواهد شد.
سردار محمد با تاکید بر اینکه تحریمها هیچ خللی در فعالیت قرارگاه خاتم وارد نکرده، اظهار داشت: تحریمها سبب شده فعالیتهای ما چند برابر و سرعت آنها بهبود پیدا کند ضمن آنکه روحیه خودباوری ما را چند برابر کرده و امروز نسبت به زمان شروع تحریمها به شدت توانمندتر شده ایم و به عرصههای جدیدی ورود کردیم.
فرمانده قرارگاه خاتم با بیان اینکه در دو سال گذشته توانسته ایم گلوگاهها را شناسایی کنیم تا نقاط خطر و ریسک در کشور را مشخص کنیم، بیان داشت: به عنوان نمونه امروز در بخش پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی شدیدا دچار بحران هستیم و اگر در سالهای گذشته میتوانستیم نفت خام و میعانات گازی خود را تبدیل به فرآورده کنیم دشمن هیچ گاه نمیتوانست نفت مان را به این صورت تحریم کند که متاسفانه غفلت صورت گرفته است.
امنیت غذایی کشور در شرایط مطلوبی قرار ندارد
وی افزود: در عرصه کشاورزی نیز دچار مشکل هستیم و از بذر گوجه تا غذای مرغ و طیور را وارد میکنیم که همین موضوعات سبب مشکلاتی شد که اخیرا در بحث قیمت مرغ شاهد آن بودیم، که در رابطه حل این معضلات با وزارت جهاد کشاورزی جلسات مستمری داریم و پیشنهاداتی هم در برخی عرصهها مطرح شده است.
سردار محمد ادامه داد: به عنوان نمونه در بخش تولید بذر ورود کردیم و مطالعاتی در حال انجام است، ولی زمان بر خواهد بود و انتظار این بود که در چهل سالی که از عمر انقلاب میگذرد و شعار استقلال و خوکفایی سر میدادیم حداقل در تولید بذر خودکفا باشیم.
فرمانده قرارگاه خاتم با اشاره به اینکه در زمینه کود کشاورزی نیز کارهای خوبی در حال انجام است، ادامه داد: متاسفانه کشاورزان ما به نوعی برده غرب شده اند، زمین و زحمت از آن کشاورزان ماست، اما سود آن به جیب صادرکنندگان بذر و کودهای کشاورزی میرود و هر زمان هم که بخواهند میتوانند امنیت غذایی کشور را بر هم بزنند، لذا همان طور که گفته شد هرکجا که زنجیره ارزش تکمیل نیست حتی در جاهایی که سرمایه گذاری سنگین اتفاق افتاده مثل صنعت فولاد کشور که الکترود گرافیکی را تحریم کردند میتوانند کشور را دچار شوک کنند.
وی با اعلام اینکه بر اساس فرمایشات رهبری قریب دو سال است که قرارگاه در بحث پتروپالایشگاهها ورود کرده گفت: حدود دو ماه قبل موفق شدیم کلنگ اولین پتروپالایشگاه را در بندر عباس به زمین بزنیم و به سمت تامین مواد اولیه صنایع شوینده و نساجی برویم که کارها با سرعت در حال انجام است و ظرف دو سال این پروژه را تکمیل خواهیم کرد.
سردار محمد درخصوص تصور برخی از افراد مبنی بر اینکه کشور به بن بست رسیده و باید گره تحریمها را باز کرد، گفت: آمریکا موافقتنامه برجام را امضا کرد و بعد زیر آن زد و سپس کشور را در شرایطی قرار داده که مشخص نیست این تحریمها را برمی دارد یا نه، روزی که مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند ظرفیتهای کشور به این میزان به بن بست نرسیده بود و مینتوانستیم خیلی از کارها را انجام دهیم، الان هم مطرح میکنند که در آمریکا فلانی رفته و دیگری آمده و باید منتظر بمانیم تا ببینیم چه اتفاقی میافتد در حالیکه این طرز تفکر برای اداره کشور سم است؛ مردم با ایستادن در برابر تحریمها راه خود را انتخاب کردند و جا دارد که مسئولین نیز راه خودشان را انتخاب کنند.
نقشه دشمن تجزیه ایران است
وی با بیان اینکه امروز دشمن دیگر به تحریم و بحثهای موشکی کفایت نمیکند، اظهار داشت: امروز آنان برای تجزیه کشور نقشه دارند و میدانند تنها چیزی که اقتدار ایران را از بین خواهد برد تجزیه آن است.
فرمانده قرارگاه خاتم تاکید کرد: زمان آن رسیده که فقط و فقط با توانمندی داخلی زنجیرههای ارزش در کشور را تکمیل کنیم و در این صورت است که علاوه بر حل مشکلات امروز خواهیم توانست جبران مافات کنیم، البته این به آن معنا نیست که همه چیز را خودمان تولید کنیم بلکه باید گلوگاههای مهم را که وقتی آنها دچار اختلال میشوند یک فرآیند متوقف خواهد شد را شناسایی و امنیت آنها را تامین کنیم.
وی افزود: البته در کنار بحث تکمیل زنجیره ارزش باید موضوعات دیگری همچون دیپلماسی اقتصادی خصوصا با کشورهای همسایه را در دستور کار خود قرار دهیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *