فستیوال «مونوپرفورمنس» برگزار میشود/صدور احکام مدیران نخستین همایش ملی نمایشنامه پژوهی
فستیوال «مونوپرفورمنس» برگزار میشود
اولین فستیوال «مونوپرفورمنس» با دبیری هیوا امینی و با حضور چهرههای تئاتری بهعنوان داور، در ۳ بخش از اول تا ۷ فروردین ۱۴۰۰ به صورت آنلاین برگزار می شود.
هیوا امینی دبیر فستیوال «مونوپرفورمنس» گفت: فستیوال «مونوپرفورمنس» دارای سه بخش «مونولوگ یا تک گفتار نمایشی»، «سولوپرفورمنس یا اجرای تک نفره» و «لکچرپروفورمنس یا گفتار اجرا» است.
وی درباره ۳ بخش مدنظر در فستیوال «مونوپرفورمنس» توضیح داد: بخش «مونولوگ» شامل استفاده از متون نمایشی خارجی یا ایرانی است و یا متقاضیان شرکت در فستیوال میتوانند متون نگارش شده توسط خود بر اساس متون آزاد را به دبیرخانه فستیوال ارائه دهند که البته برای اقتباس تأکید ما روی متون و ادبیات فارسی است. بخش «سولوپرفورمنس» نیز شامل هر اجرای بی کلام یا با کلام تک نفره ای است که مبتنی بر بدن و بیان باشد یا تلفیقی از اینها و یا اجراهای تلفیقی با رشتههای دیگر.
امینی ادامه داد: بخش «لکچرپرفورمنس» نیز مربوط به پژوهشهایی است که با ظرفیتهای اجرایی تلفیق شده باشند.
دبیر فستیوال «مونوپرفورمنس» با اشاره به اینکه فراخوان این فستیوال منتشر شده، درباره زمان و نحوه برگزاری این فستیوال گفت: ارسال آثار تا ۳۰ بهمن ممکن است و در نهایت آثار برگزیده برای حضور در فستیوال را تا ۲۵ اسفند سال جاری اعلام خواهیم کرد. پخش مجازی آثار ۱ تا ۵ فروردین ۱۴۰۰ انجام خواهد شد و روز ۷ فروردین که مصادف با روز جهانی تئاتر است، اختتامیه و برگزیدگان اصلی فستیوال معرفی میشوند.
وی با بیان اینکه مدت زمان مدنظر برای آثاری که قصد شرکت در فستیوال را دارند از ۳ تا ۷ دقیقه است، افزود: آرش دادگر، محمودرضا رحیمی، الهام کردا، آزاده گنجه و اصغر دشتی داوران اولین دوره فستیوال «مونوپرفورمنس» هستند. همچنین احد خالقی مدیر فضای مجازی و علی بهرامی مشاور رسانهای فستیوال است.
امینی درباره دلایل تصمیمگیری برای برگزاری این فستیوال، یادآور شد: کمبود فضاهایی که بتوان به صورت زنده تئاتر اجرا کرد باعث شد به این موضوع فکر کنیم که به چه شکل میتوان امکان اجرا را برای دانشجویان و هنرمندان تئاتر که هیچ مکان ثابتی برای تجربه و اجرا ندارند، میسر کرد. اول میخواستیم با رویکرد دنیا و فضای قرنطینهای فستیوال را برگزار کنیم ولی بعد از آن به این فکر افتادیم که بدون موضوع خاصی فستیوال را برگزار کنیم تا علاوه بر دانشجویان تئاتر همه هنرمندان بتوانند در این رویداد شرکت کنند.
وی تأکید کرد: توجه ما روی این است که گردونه تجربه و اجرا را حفظ و پیش ببریم.
دبیر فستیوال «مونوپرفورمنس» در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه حدوداً ۱۰ تا ۲۰ اثر در فستیوال حضور خواهند داشت، تصریح کرد: آثار حاضر در جشنواره در آینده اجرای زنده نیز خواهند داشت و با بهبود شرایط کرونایی تئاتر، با هماهنگیهای انجام شده با آقای حریری مدیر مرکز تئاتر مولوی رپرتوآر آثار جشنواره را در مرکز تئاتر مولوی روی صحنه خواهیم برد.
صدور احکام مدیران نخستین همایش ملی نمایشنامه پژوهی
طی احکام جداگانه ای که به امضای ایرج راد رییس هیات مدیره خانه تئاتر و محمد عارف رییس کانون نمایشنامه نویسان و مترجمان تئاتر رسید، زهرا حیاتی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و رییس مرکز اسناد فرهنگی آسیا به عنوان رییس نخستین کنفرانس ملی نمایشنامه پژوهی ایران، فرهاد ناظرزاده کرمانی استاد هنرهای نمایشی دانشگاه تهران و چهره ماندگار هنرهای نمایشی به عنوان دبیر علمی و حسین جمالی نمایشنامه نویس و پژوهشگر به عنوان دبیر اجرایی این کنفرانس منصوب شدند.
نخستین کنفرانس ملی نمایشنامه پژوهی ایران از سوی کانون نمایشنامه نویسان و مترجمان خانه تئاتر ایران و موسسه فرهنگی هنری سپندار جاودان خرد در اسفند ماه ۱۳۹۹ برگزار می شود و علاقه مندان تا ۱۰ دی ماه برای ارسال چکیده مقالات خود فرصت دارند.
علی باقری، مهدی کوشکی و مجید نوروزی «سرایدار» شدند
نمایشنامه «سرایدار» نوشته هارولد پینتر که توسط رضا دادویی ترجمه شده است با کارگردانی مهدیس زارع نژاد روی صحنه خواهد رفت.
در این اثر نمایشی که بعد از محدودیت های کرونایی و در یکی از سالن های خصوصی تئاتر اجرای عمومی خود را شروع خواهد کرد، علی باقری، مهدی کوشکی و مجید نوروزی به ایفای نقش می پردازند.
همچنین امیرحسین دوانی به عنوان طراح صحنه، ندا نصر به عنوان طراح لباس، فرشاد فزونی به عنوان طراح موسیقی و محمدصادق زرجویان به عنوان طراح گرافیک و عکس این اثر حضور دارند.
نورالدین حیدری ماهر نیز مجری طرح نمایش «سرایدار» است.
نمایشهای راه یافته به جشنواره تئاتر استانی اردبیل معرفی شدند
هیئت انتخاب بیست و هشتمین دوره جشنواره تئاتر استانی اردبیل، نمایش های راه یافته به این رویداد نمایشی را معرفی کرد.
با پایان یافتن مهلت ارسال آثار متقاضی حضور در بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان اردبیل، تعداد ۱۹ اثر نمایشی از شهرستانهای اردبیل، گرمی، پارساباد و خلخال توسط دبیرخانه دریافت و توسط سعید نوریان، کریم عظیمی ججین و سید اصغر سعادت در سینما تک مجتمع فرهنگی و هنری فدک اردبیل مورد بازبینی قرار گرفتند.
از تعداد ۱۹ اثر نمایشی نمایشهای: ۱_سیمرغ نوشتهی محمود مهدوی به کارگردانی اکبر صادقی کار گروه تئاتر فروغ از اردبیل
۲_ آقای رییس جمهور نوشتهی هلن خانزاده به کارگردانی یاشار منوچهری کار گروه تئاتر آران هنر از پارساباد
۳_ دیدن این نمایش جرم نیست نوشتهی کامران پورناجی به کارگردانی حسن رهنما آذر کار گروه تئاتر سایا از اردبیل
۴_ اگه بارون بزنه نوشتهی محسن طارمی کارگردانی گروهی کار گروه تئاتر سایا از اردبیل
۵_ ستاره هایی به رنگ تاول نوشته و کارگردانی فاطمه عظیمی از اردبیل
۶_بودن در کمال نبودن نوشته و کارگردانی مجید برجعلیزاده از خلخال
۷_پریشانی سوار بر باد تا بیکرانه ها نوشتهی رضا آشفته به کارگردانی محمد تقی خسروی از خلخال
توسط هیئت بازبینی مرکب از سعید نوریان، سیداصغر سعادت و کریم عظیمی ججین انتخاب و به بخش رقابتی بیست و هشتمین جشنواره تئاتر استان اردبیل راه یافتند.
همچنین نمایش «پریشانی سوار بر باد تا بیکرانه ها» منتخب ششمین جشنواره تئاتر خلخال بدون مرحله بازبینی به بخش رقابتی و داوری نهایی راه یافته است.
این نمایشها روزهای ۲۵ تا ۲۷ آذرماه مورد داوری قرار خواهند گرفت و دو نمایش توسط داوران جشنواره انتخاب و به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر معرفی خواهند شد.
تیزر جشنواره تئاتر «مقاومت» منتشر شد
تیزر هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت» توسط خانه هنر پارسان به سرپرستی میلاد قربانی و به شیوه انیمیشن دوبعدی تهیه و تولید شده است.
هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر «مقاومت» به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با دبیری حمید نیلی از ۲۵ آذر تا دوم دیماه به ۲ شیوه زنده و آنلاین برگزار خواهد شد.