آنفولانزای فوق حاد پرندگان در چند استان کشور مشاهده شد
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: تلفات غیر متعارف در بوقلمونهایی که بصورت غیر مجاز در یک واحد روستایی در شهرستان ملارد گزارش شده بود، بعلت ابتلا به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بوده است.
سید بهمن نقیبی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مهاجر به میزان گفت: طی ۱۰ روز گذشته و در بازه زمانی کوتاه بیماری در استانهای مرکزی، مازندران و اردبیل گونههایی از پرندگان وحش مهاجر که برای زمستان گذرانی وارد کشور میشوند در قالب برنامه رصد و پایش برنامه ملی بیماری آنفلوانزای فوق حاد شناسایی و اقدامات لازم بهداشتی و قرنطینهای در این ارتباط بعمل آمد.
نقیبی توضیح داد: در گونههای پرندگان مهاجر در اثر این بیماری حالتهای مرگ سریع ایجاد میکه اقدامات انجام شده از جمله کالبدگشایی و اخذ نمونه انجام و آزمایشات دقیق بعمل آمده در آنها بطریق مولکولی وجود بیماری را در این پرندگان تائید نمود.
نقیبی توضیح داد: در گونههای پرندگان مهاجر در اثر این بیماری حالتهای مرگ سریع ایجاد میکه اقدامات انجام شده از جمله کالبدگشایی و اخذ نمونه انجام و آزمایشات دقیق بعمل آمده در آنها بطریق مولکولی وجود بیماری را در این پرندگان تائید نمود.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور افزود: سازمان دامپزشکی کشور با بررسیهایی که انجام داد، تایید کرد که آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور بین پرندگان مهاجر شایع شده است و مهمترین مواردی که از مردم خواسته شده است ان است که از هر گونه خرید و فروش پرندگان و طیور بومی به صورت دورهگردی خودداری کنند و اگر تلفات بین پرندگان خانگی مشاهده کردند خیلی سریع به نزدیکترین مرکز دامپزشکی اطلاع دهند.
وی تاکید کرد: در عین حال سعی شود که ارتباط طیور خانگی با پرندگان آزاد پرواز را کاملاً قطع کرده و محل نگهداری پرندگان را بطور مستمر ضد عفونی نمایند.
این مقام مسئول افزود: همچنین در طی یکی دو روز گذشته تلفات غیر عادی در روستایی در شهرستان ملارد که نسبت به نگاهداری حدود ۶۰۰ قطعه بوقلمون بصورت غیر مجاز اقدام نموده بود گزارش که با بررسیهای سازمان دامپزشکی اعلام شد که در آن مکان هم طیور از حیث ابتلا به بیماری آنفلوانزای فوق حاد مثبت میباشند.
وی همچنین ادامه داد: سازمان دامپزشکی کشور بر اساس برنامه ملی موجود اقدانات لازم از جمله معدوم سازی و دفن بهداشتی طیور؛ ضدعفونی کانون و پایش مناطق اطراف از لحاظ بیماری را انجام که خوشبختانه تاکنون با مورد جدیدی از بیماری مواجه نگردیده است.
نقیبی در خصوص پرندگان مهاجر در برخی از استانهای که شکار میشوند و در بازار به فروش میرسند، گفت: در خصوص شکار پرندگان و فروش آنها در بازار پیشتر سازمان دامپزشکی کشور هشدار داده است که خرید و فروش این پرندگان در این شرایط ممنوع است و از مردم خواسته شده که به هیچ عنوان پرندگان مهاجر را خرید نکنند.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور توضیح داد: در منطقه فریدونکنار در سایه تشریک مساعی دستگاههای اجرایی ذیربط بایستی شرایطی حاکم تا از شکار غیرقانونی و عرضه لاشه پرندگان مهاجر در بازار جلوگیری بعمل آید، زیرا این موضوع تهدیدی جدی در گسترش بیماری در منطقه خواهد بود.
همچنین وی تاکید کرد: دامپزشکی به مردم این هشدار را میدهد که از هر گونه تماس و خرید و فروش پرندگان مهاجر که ممکن است به ویروس آنفلوانزای فوق حاد آلوده باشند خودداری کنند.
این مقام مسئول شایعه بروز و شیوع بیماری در واحدهای صنعتی پرورش طیور را قویا" تکذیب و از مردم خواست که به فیلمهایی که در این ارتباط با هدف تشویس اذهان عمومی در فضای مجازی منتشر میشود توجهی ننمایند و با اطمینان نسبت به مصرف تخم مرغ و گوشت مرغ که تحت نظر سازمان دامپزشکی تولید و عرضه شده است اقدام نمایند.
نقیبی در خصوص درمان آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وحش مهاجر گفت: هیچ درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد و به مجرد تشخیص بیماری نسبت به معدوم سازی طیور اعم از پرندگان وحش و آزاد پرواز؛ طیور بومی و طیور صنعتی اقدام خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *