پای درد دل یک نجاتگر جمعیت هلال احمر
- جمعیت هلال احمر، نزدیک به ۵۰ هزار نیروی داوطلب دارد که به عنوان امدادگران و نجاتگران در بحران ها، یاری رسان هموطنان خود هستند.
این داوطلبان پس از طی کردن آموزشهای اولیه، بدون هیچ دستمزدی مشغول خدمترسانی به آسیب دیدگان در حوادثی طبیعی مانند سیل و زلزله یا حوادث دیگر مانند تصادفات جادهای میشوند.
محمد صادقی فر یکی از دواطلبانی جمعیت هلال احمر است که نجات در کوهستان علی الخصوص قله دماوند را بر عهده دارد.
صادقی فر در گفتوگو با میزان گفت: من ۲۹ سال دارم و از سال ۹۱ وارد جمعیت هلال احمر شدم و در حال حاضر نجاتگر کوهستان در استان مازندران هستم.
وی با اشاره به اینکه مدرک کارشناسی خود را در رشته حسابداری دریاف کرده است، افزود: من از نوجوانی کوه پیما بودم و منطقه جنگلی المیستان را مثل کف دستم میشناسم.
این داوطلب با اشاره به نحوه آشنایی با جمعیت هلال احمر اظهار کرد: من اهل منطقه الیمستان هستم. سال ۹۱ مثل هر هفته برای کوه پیمایی رفته بودم که از هم محلی هایمان شنیدن «پویان» پسر کوچک یکی از همسایگانمان در جنگل گم شده است.
وی افزود: آن موقع تیمی از جمعیت هلال احمر برای پیدا کردن پویان به جنگل آمد و از مردم محلی خواستند به آنها کمک کنند و راه را به آنها نشان بدهند.
صادقی فر گفت: من یکی از راه بلدهایی بودم که با یک تیم جستجو برای پیدا کردن پسر بچه به جنگل رفتم. پس از ۵ ساعت جستجو، پویان را در منطقهای پیدا کردیم که ارتفاع زیادی داشت و در واقع پویان بین صخرهها گیر افتاده بود.
این نجاتگر ادامه داد: اولین آشنایی با من با جمعیت از همان جا شروع شد. واقعا از اینکه به آن خانواده کمک کرده بودم، خوشحال بودم. همچنین رییس جمعیت هلال احمر استان، شخصا به خاطر کمک هایم از من تشکر کرد تا اینکه ماموریت دیگری پیش آمد.
وی بیان کرد: یک هفته بعد، از هلال احمر با من تماس گرفتند و خواستند که دوباره با تیم جستجو راهی جنگل شوم. این بار گروهی کوه نورد در منطقه گم شده بودند و باید هر چه سریعتر آنها را پیدا میکردیم.
صادقی فر اظهار کرد: دوباره راهی جنگل شدم و تیم ما توانست این کوه نوردان را که به منطقه آشنا نبودند را پیدا کند.
این داوطلب گفت: بعد از دومین عملیاتم تصمیم گرفتم وارد جمعیت هلال احمر شوم و به عنوان یک داوطلب در عملیاتهای جستجو و نجات شرکت کنم.
وی افزود: به همین شکل ابتدا دورههای آموزشی تئوری و عملی را گذراندم و حالا پس از ۹ سال نجاتگر کوهستان هستم.
این نجاتگر درباره عملیاتهایی که در آنها شرکت داشته است، گفت: سقوط هواپیمای تهران-یاسوج، سیل اهواز، زلزله کرمانشاه و تمامی عملیاتهای قله دماوند حضور داشتم.
ای کاش دولت به داوطلبان نگاهی بیاندازد
صادقی فر گفت: داوطلبان جمعیت هلال احمر، تنها هزینه ایاب و ذهاب به میزان شیفتهایی که در پایگاهها میمانند، دریافت میکنند که این مبلغ حتی برای خرید لوازم مورد نیازمان هم کافی نیست.
وی افزود: هر کفش یا کاپشنی که ما در کوهستان استفاده میکنیم، بیشتر از ده میلیون تومان قیمت دارند که در عملیاتهایی که هیچ پولی از آنها درنمی آوریم، ممکن است خراب میشوند.
این داوطلب در پاسخ به این سوال که تجهیزاتی از جمعیت دریافت نمیکند، اظهار کرد: تجهیزاتی که به رایگان در اختیار ما قرار میدهند، کافی و جالب نیستند و هر شخصی ترجیه میدهد از وسایل شخصی خودش استفاده کند، چون وسایل خودمان به روزتر و کارآمدتر است.
این نجاتگر ادامه داد: همه داوطلبان قصدشان کمک کردن است، هر کدام از ما هر شغل و جایگاهی هم که در آینده پیدا کنیم، دست از کمک کردن به هموطنانم نمیکشیم. حتی شاید کمرنگتر شویم، اما از جمعیت خارج نمیشویم.
وی افزود: اما در جمعیت هلال احمر، استعدادهایی وجود دارد که نباید به هدر بروند و باید از آنها در همین موقعیت شغلی استفاده کرد. امیدوارم دولت یا هر نهادی که مسئول است، به فکر شغل و آینده برای داوطلبان هلال احمر باشند.
انتهای پیام/