نوبخت: ۱۹ هزار میلیارد تومان از تنخواه بانک مرکزی استفاده شد
حبرگزاری میزان - محمد باقر نوبخت در نشست خبری ۱۴۰۰ اظهار کرد: طبق منابع پیش بینی شده در سال جاری ۵۷۱ هزار و ۹۹ میلیارد تومان بود که سهم ۸ ماه ۳۸۴ هزار میلیارد تومان بود و از این میزان ۳۳۴ هزار میلیارد تومان از منابع به خزانه واریز شد و پنجاه هزار میلیارد تومان از این منابع تحقق پیدا نکرد.
وی افزود: در بخش مصارف ۳۵۳ هزار میلیارد تومان پرداختی وجود داشته است و ۳۱ هزار میلیارد تومان نسبت به آنچه مجاز به مصرف بوده ایم کمتر مصرف کرده ایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در بخش مصارف ۳۹ درصد نسبت به ۸ ماهه ۹۸ رشد داشته است که در بخش هزینهای ۳۵ درصد رشد و در بخش مرتبط با حقوق و مزایا که قسمتی از بخش هزینهای است، ۱۰۴ هزار میلیارد تومان برای حقوق و مزایا هزینه شده که ۵۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد دارد و ۵۲ هزار میلیارد تومان بابت بودجه عمرانی پرداخت شده که ۶۵ درصد رشد داشته است.
نوبخت با اشاره به اینکه در ۸ ماهه امسال، ۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع تحقق پیدا نکرده عنوان کرد: در بخش مصارف ۳۱ هزار میلیارد تومان از پرداختیها محقق نشد و ۱۹ هزار میلیارد تومان از تنخواه بانک مرکزی استفاده شده است.
وی افزود: در حالی که میتوان ۳ درصد از رقم بودجه که رقمی بالغ بر ۳۹ هزار میلیارد تومان است را از تنخواه بانک مرکزی استفاده کنیم، ولی ۱۹ هزار میلیارد تومان استفاده کردیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵ درصد کمتر است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: کسری بودجه باعث استقراض شده یا از منابع بانک مرکزی استفاده صورت گرفته که باید گفت نه تنها این امر صورت نگرفته حتی از تنخواه بانک مرکزی هم کمتر استفاده شده و رئیس کل بانک مرکزی از این بابت تشکر کرد که از این محل فشاری وارد نشد.
نوبخت تاکید کرد: در زمینه فروش نفت در بودجه میزان فروش را به بشکه درج نکرده ایم بلکه رقم تعیین شده تا به آن برسیم. یعنی فروش از یک تا ۲.۳ میلیون بشکه برآورد شده است.
وی افزود: اگر ریالی بیشتر از حد تعیین شده در بودجه نفت فروخته شود نمی توانیم به آن دست بزنیم و باید در حساب ذخیره ارزی واریز شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه هیچگاه نرخ ارز را بالا و پایین نمیبریم تا کسری بودجه را تامین کنیم گفت: میتوانستیم هر بشکه نفت را با نرخ آزاد بفروشیم و کسری را جبران کنیم، ولی اینکار را نکرده ایم.
نوبخت اعلام کرد: قیر هم مانند سایر مصالح ساختمانی توسط پیمانکار برنامه ریزی میشود و سازمان برنامه و بودجه فقط برای تامین پروژههای عمرانی بودجه تخصیص میدهد.
نوبخت در مورد اینکه اخذ مالیات از کشاورزان صحت دارد یا خیر گفت: برای اخذ مالیات قوانین منعطف است و چیزی به عنوان مالیات برای کشاورزان صحت ندارد.
در ادامه پورمحمدی معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: سه میلیون و ۲۴۰ خانوار معادل ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند مستمری دریافت میکنند و ۳۱هزار میلیارد تومان منابع برای یارانه معشیتی بنزینی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: ۳۰میلیون نفر از افراد جامعه تحت پوشش بیمه سلامت قرار میگیرند و ۴ هزار میلیارد تومان برای بیمه تکمیلی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید منابع در نظر گرفته شده است.
معاون رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به اینکه آیا واردات خودرو در سال آینده انجام میشود یا خیر گفت: اگر شرایط عادی باشد و آثار مخرب ارزی نداشته باشد میتواند واردات خودرو انجام شود، اما در غیر اینصورت، شرایط کنونی ادامه مییابد و سازمان برنامه و بودجه دنبالهرو سیاستهای پولی است.
در ادامه نشست حمید پوراصغری معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای سال آینده ادامه پیدا خواهد کرد، گفت: برای ۳۰ میلیون نفر که تحت پوشش بیمه سلامت هستند سهم بیمه رایگان از سوی دولت پرداخت میشود.
وی افزود: در بخش سلامت با رویکرد مقابله با کرونا که مربوط به تجهیزات واکسن و سایر مباحث است این اعتبار ۳۴ هزار میلیارد تومانی امسال با رشد ۲.۳ برابری به ۷۷ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: ۵۵۰۰ میلیارد تومان اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای برای احداث ساختمان پیشبینی شده است و استخدام ۵۳ هزار نیروی کار درمان پیشبینی شده که امسال و سال آتی اجرایی میشود در زمینه ناوگان بیمارستانی نیز ۱۰ هزار تخته در قالب ۶۰ بیمارستان عملیاتی خواهد شد.
پوراصغری درخصوص وضعیت بخش آموزش و پرورش در لایحه بودجه سال آینده گفت: در بخش آموزش و پرورش اعتبارات از ۶۵ هزار میلیارد تومان به ۹۴ هزار میلیارد تومان خواهد رسید که براساس آن ۱۰ هزار کلاس در قالب ۱۶۰۰ مدرسه ایجاد میشود و برای آموزش مجازی در مناطق محروم در لایحه بودجه سال آینده منابع پیشبینی شده است.
همچنین حمیدرضا عدل معاون فنی، امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه اعتبارات عمرانی از ۸۸ هزار میلیارد تومان به ۱۳۴ هزار میلیارد تومان برای سال آینده رسیده است، گفت: ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای خرید تضمینی گندم در سال آینده پیش بینی شده است و منابع خوبی برای مرغ لاین که در بحث جوجه ریزی موثر است پیشبینی شده است از طرفی برای واکسن دام و طیور رشد دو برابری اعتبار وجود دارد.