خواص سبوس گندم
_ بیتوته نوشت: خواص گندم بسیار زیاد است، گندم یکی از کاملترین غذاهای گیاهی است، علاوه بر گندم سبوس آن نیز دارای خواص بیشماری میباشد. سبوس گندم موجب کاهش وزن، استرس و خستگی و همچنین بهبود عملکرد گوارش ما میشود.
میدانیم که پوستهی دانه هایی، چون گندم، برنج و جو را سبوس مینامند و آردی که شامل این پوستهها باشد، آرد سبوس دار نام دارد. در ایران و بسیاری از نقاط جهان آرد سفید (بدون سبوس) طرفداران بیشتری دارد و در پخت نان، شیرینی، بیسکویت و … رایجتر است.
با مصرف روزانه سبوس گندم میتوان از ابتلا به بیماریهای پوکیاستخوان، یبوست «اختلالات روده بزرگ»، کمخونی، چاقی، چربیخون، سرطان روده، بیماریهای قلبی و عروقی، سوء هاضمه، ضعف اعصاب، ضعف عمومی و جنسی پیشگیری کرد.
سبوس گندم برای درمان یبوست مفید میباشد
در تنظیم سیستم گوارش و رفع یبوست هیچ مادهای با قدرت سبوس برابری نمیکند و سبوس موجب رانش مدفوع در طول لولههای روده کوچک و بزرگ شده و تحرکات موجی شکل رودهها را تقویت میکند، در نهایت ملین و برطرف کننده یبوست است.
تاثیر مصرف سبوس گندم در لاغری
از آن جا که سبوس گندم منبع غنی از فیبر میباشد میتواند انتخاب مناسبی برای میان وعدهها در طول روز باشد. مکملهای سبوس گندم برای کاهش وزن مناسب میباشند. وقتی سبوس گندم در روده با آب ترکیب میشود، حجم محتوی روده افزایش یافته و باعث میشود احساس سیری کنید. یکی از موادی که اکثرا برای کاهش مقدار زیاد وزن مورد استفاده قرار میگیرد مواد غذایی فیبر دار میباشد.
ویتامین E موجود در سبوس از ریزش و سفید شدن زود هنگام موی سر در سنین پایین و میانسالی جلوگیری میکند؛ و باعث شادابی و طراوت پوست میشود. یک قاشق سبوس گندم را با یک لیوان آب جوش دم کنید، سپس آب آن را صاف کرده، دو سوم آن را میل کنید و یک سوم آب آن را به پوست سرتان بمالید.
علاوه بر فواید گفته شده، ویتامینهای موجود در سبوس، برای پوست صورت بسیار مفیدند؛ بنابراین دو قاشق غذاخوری سبوس گندم را با دو قاشق ماست مخلوط کرده و به عنوان ماسک روی صورت قرار دهید.
جدار خارجی گندم یا همان سبوس، دارای مقادیر زیادی از مواد فسفردار، ویتامین E، ویتامین B، منیزیم، روی، آهن و کلسیم است؛ بنابراین مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی به مادران توصیه میشود. مصرف مداوم سبوس گندم موجب افزایش قد در نوجوانان و کودکان نیز میشود.
فیبر موجود در سبوس موجب میشود هضم مواد نشاستهای با سرعت کمتری انجام شود که در نتیجه قند به آهستگی و به میزان کمتری وارد خون شده و همچنین از بالا رفتن یک باره قندخون جلوگیری میکند.