قره باغ؛ ادامه اعتراضها در ایروان، توافق آنکارا و مسکو بر سر مرکز کنترل آتش بس
قره باغ در روزهای اخیر شاهد اقدام های تثبیت کننده آرامش است؛ اقدام هایی که به نظر می رسد نقطه پایان بر جنگ سه دهه ای در این منطقه باشد.
خبرگزاری میزان -
– تحولات روزهای اخیر در قره باغ از تثبیت آتش بس در این منطقه حکایت دارد.
به گزارش «اِی پی اِی و اسپوتنیک»، مهمترین خبرها و رویدادهای پیرامون قره باغ عبارتند از:
- ادامه اعتراضها در ایروان: در جدیدترین دور اعتراضها علیه «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان، در «ایروان»، پایتخت این کشور، ۳۵ معترض دستگیر شدند.
معترضان که قصد حرکت به سمت ساختمان نخست وزیری را داشته و اقدام به مسدود کردن چند خیابان اصلی شهر کردند، خواستار استعفای پاشینیان به دلیل امضای توافق آتش بس هستند.
دور جدید اعتراضها از روز دوشنبه آغاز شد.
- تکمیل فرآیند بازپس گیری «شوشا»، «لاچین» و «کلبجار» توسط ارتش جمهوری آذربایجان
- بیانیه وزارت دفاع روسیه مبنی بر تحویل کامل شهر لاچین به جمهوری آذربایجان: وزارت دفاع روسیه با انتشار بیانیهای از انتقال کامل کنترل شهر «لاچین» به ارتش جمهوری آذربایجان خبر داده و اعلام کرد کریدور ۵ کیلومتری این شهر تحت کنترل نیروهای صلحبان روسیه خواهد ماند.
- صدور دستور ترخیص شماری از نظامیان جمهوری آذربایجان از ۲ دسامبر (۱۲ آذر) توسط «الهام علی اف»، رییس جمهور جمهوری آذربایجان
- تضمین حقوق اسرای جنگی توسط باکو: کمیسیون دولتی اسرا، مفقودان و گروگانهای جمهوری آذربایجان اعلام کرد «حقوق سربازان و غیرنظامیان ارمنستانی که تسلیم ارتش جمهوری آذربایجان شدند، تضمین شده است.»
- توافق روسیه و ترکیه در مورد احداث مرکز کنترل آتش بس: براساس بیانیه وزارت دفاع روسیه، «آنکارا» و «مسکو» بر سر ایجاد مرکز مشترک کنترل آتش بس در قره باغ با تعداد مساوی کارکنان از دو کشور به توافق رسیدند.
در ۱۰ نوامبر (۲۰ آبان)، سران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان، بیانیه مشترکی در مورد توقف کامل جنگ ۴۴ روزه در قره باغ امضا کردند.
براساس این بیانیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان باید در موضع خود متوقف شده و تبادل زندانیان را اغاز کنند.
ضمن اینکه تعدادی از مناطق قره باغ، تحت کنترل باکو قرار گرفته و نیروهای حافظ صلح روسیه در امتداد خط تماس و در کریدور «لاچین»، نقطه اتصال قره باغ به ارمنستان مستقر میشوند.
درگیری طولانی مدت بین «باکو» و «ایروان» بر سر منطقه مورد مناقشه در ۲۷ سپتامبر (۶ مهر) به درگیریهای نظامی تبدیل شد که به زعم طرفین، طرف مقابل آن را آغاز کرده بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *