آخرین خبرها از سینما در روزی که گذشت
حسین ترک جوش و هامون سیدی برندگان جشنواره فیلم کوتاه برزیل
فیلم کوتاه «انبار» برنده جایزه بهترین فیلم کوتاه و بهترین بازیگر فیلم کوتاه از جشنواره بین المللی گیمفا برزیل شد.
این رویداد هنری روز گذشته در تاریخ ۳۰ نوامبر برابر با ۱۰ آذرماه به صورت آنلاین برگزار شد.
فیلم کوتاه «انبار» پس از نامزدی در ۹ بخش، جایزه بهترین فیلم به کارگردانی حسین ترک جوش و بهترین بازیگر فیلم کوتاه با بازی هامون سیدی را از آن خود کرد.
از دیگر عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از کارگردان:حسین ترک جوش، نویسنده: شیما اسماعیلی، طراح فیلمنامه: حسین ترک جوش، بازیگران: علی یعقوبی، محمدرضا هلال زاده، اودین روشن، فاضل قنادی، علی پیله ور، شیوا سرمست، وحیده اکبری نسب، مرتضی حسینی راد، وحیدباقری، حامد کریوند، مدیر تصویربرداری: محمود عطشانی، طراحی و ترکیب صدا: سید محمود موسوی نژاد، مدیر تولید: سعید دلاوری، مدیر صدابرداری: هاشم زنگی، موسیقی: خشایار چهاربچاری، مدیر امور بین الملل و مترجم: امیدعلی چوگانی، طراح صحنه و لباس: سمیه کاری، دستیار صحنه و لباس: طاهره یاری، چهره پرداز: گیتی رنجبر، تهیه کننده: حسین ترک جوش، سمیه کاری، دستیاراول و برنامه ریز: بهار پری دری، دستیار دوم کارگردان: ثمینه بنفش، جانشین تهیه: سارا دیاری پور، دستیار تهیه: محمد ترک جوش، دستیار تولید: جواد ترک جوش، عکاس و فیلمبردار پشت صحنه: محمد طالبی، طراح پوستر و لوگو: سیاوش فرحی، محمد بلادی فرد، مدیر روابط عمومی و امور رسانه: نگار امیری و مجری طرح بیتا فیلم تهران.
حمایت فارابی از یک فیلمنامه دفاع مقدسی
حمید بهمنی و داوود امیریان با حمایت بنیاد سینمایی فارابی در حال نگارش فیلمنامه فیلم بلند سینمایی «نبرد تامکت» با موضوع دفاع مقدس هستند.
قرارداد نگارش این فیلمنامه با موضوع دفاع مقدس بین فیلمنامهنویسان و بنیاد سینمایی فارابی منعقد شده و «نبرد تامکت» در مرحله بازنویسی فیلمنامه قرار دارد.
حمید بهمنی فیلمنامهنویس و کارگردان سینمای ایران با اشاره به روایت این فیلمنامه از یکی از وقایع دوران دفاع مقدس ادامه داد: این فیلمنامه به نبرد هوایی تامکت میپردازد که در این نبرد یک خلبان دلیر ایرانی در شرایطی سخت، نمیگذارد که این هواپیمای مهاجم وارد آسمان ایران شود.
کارگردان آثاری چون «آخرین نبرد»، «آن مرد آمد»، «گلوگاه شیطان» و «گامهای شیطانی» ادامه داد: در حال حاضر به همراه داود امیریان فیلمنامهنویس و نویسنده شاخص ادبیات دفاعمقدس مشغول بازنویسی فیلمنامه هستیم. نوشتن فیلمنامه بر مبنای واقعیت کار سادهای نیست و در تلاش هستیم تا با همکاری آقای امیریان کار خوبی را آماده کنیم و درصددیم تا در نگارش نهایی این فیلمنامه از لحاظ فرم، دست به تغییراتی بزنیم.
وی با اشاره به خلل وارد شده شرایط کرونایی حاکم بر جامعه بر روند این پروژه، افزود: با توجه به این که آقای امیریان در مقطعی مشکوک به بیماری کرونا شد و شکر خدا به بهبود رسید، کمی ادامه کار عقب افتاده است اما درصددیم بهزودی فیلمنامه را تحویل دهیم و پس از ارائه طرح فیلمنامه، در ادامه مشغول نگارش سیناپس و نسخه نهایی و پیشتولید فیلم خواهیم شد.
بهمنی در پایان گفت: در انتها باید از امیر سمواتی تهیه کننده «نبرد تامکت» تشکر کنم که با تجربیات خیلی خوبی که دارد به ما در نگارش فیلمنامه بسیار کمک کرده است.
«ال مثل الویس» به استرالیا میرود
فیلم کوتاه «ال مثل الویس» به نویسندگی و کارگردانی سپیده میرحسینی به بخش مسابقه ششمین جشنواره کالرتیپ استرالیا راه یافت و نامزد بهترین فیلم کوتاه شد.
این فیلم کوتاه روایتگر علاقه و عشق یک دختر کوچک به خواننده معروف آمریکایی الویس پریسلی با بازی امیر زبده است که در دنیا و خیال کودکانه خود کارهای عجیبی انجام میدهد.
جشنواره کالرتیپ ۴ دسامبر مصادف با ۱۴ آذرماه در شهر بریزبن استرالیا برگزار میشود.
پخش بینالمللی این فیلم کوتاه بر عهده کمپانی مستقل مورچه است.
عوامل فیلم عبارتند از نویسنده کارگردان و تهیه کننده: سپیده میرحسینی، بازیگران: امیر زبده، رزا دانازاده، محمد صدرا بنی هاشمی، مدیر فیلمبرداری: امیر جغتایی، مدیر تولید: میلاد بهار، طراح گریم: پروین نویدی، طراح لباس: مریم قاسمی، عکاس: سیاوش شیر نورد و پویان پرتوی، طراح صحنه: امیر حسینی، تدوین: آریا سبزه واری، منشی صحنه: معصومه محمد خانی.
«بیصدا حلزون» محصول مشترک شد/ حمایت از ناشنوایان
فیلم سینمایی «بی صدا حلزون» به تهیهکنندگی مرتضی شایسته و کارگردانی بهرنگ دزفولیزاده که به معضلات جامعه ناشنوایان پرداخته است، در اولین حضور بینالمللی خود در جشنواره موست را سائوپائولو به نمایش درآمد و شرکت MED-EL اتریشی که تولیدکننده پروتزهای حلزون گوش و پیشتاز در زمینه رفع معضلات جامعه ناشنوایان است، به عنوان حامی به این پروژه پیوست تا از جامعه ناشنوایان حمایت کند نام فیلم بهعنوان مشترک سینمای ایران و اتریش ثبت شود.
«بیصدا حلزون» که نخستین بار در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد و نامزدی بهترین کارگردان فیلم اول را برای بهرنگ دزفولیزاده به ارمغان آورد، با سرمایهگذاری بیژن بافکار و یکی از شرکتهای شنواییشناسی در ایران است، تولید شده و هدایت فیلم پخش داخلی فیلم و موسسه هنر بدون مرز پخش بینالمللی آن را عهدهدار هستند.
«بیصدا حلزون» داستان زنی است که بین احساس و منطقش در حال تصمیمگیری است.
هانیه توسلی، مهران احمدی، پدرام شریفی، محسن کیایی، علیرضا جلالیتبار، بهنوش بختیاری، بیژن بافکار و شیرین ولیپور بازیگران «بیصدا حلزون» هستند.
عوامل این فیلم عبارتند از نویسنده: محمد رهگذر، کارگردان: بهرنگ دزفولیزاده، مدیر فیلمبرداری: محمدرضا جهانپناه، تدوین سپیده عبدالوهاب، برنامهریز و دستیار اول کارگردان: ایمان غیرتمند، منشی صحنه: شیدا باسمهچی، مدیر صدابرداری: مهدی ابراهیمزاده، صداگذار: حسین ابوالصدق، مدیر تولید: مجتبی متولی، طراح گریم: سودابه خسروی، طراح صحنه و لباس: افسانه صمدزاده، مدیر جلوههای بصری: امین انتشاری. عکاس: مریم مَجد، جانشین تهیهکننده: سید مهدی نریمانی، سرمایهگذار: بیژن بافکار، مشاور سرمایهگذار: نیما رضازاده، مشاور علمی پروژه: راضیه علم بیگی، مدیر تولید مجتبی متولی، تهیهکننده: مرتضی شایسته.
برنامه پخش فیلمهای هفته فیلم ایتالیا اعلام شد
برنامه نمایش ۵ فیلم حاضر در هفته فیلم ایتالیا با عنوان «دریچهای به سوی سینمای ایتالیا» که آذرماه ۹۹ به همت موسسه «هنر و تجربه سینمای ایرانیان» و سفارت ایتالیا در ایران برگزار می شود، اعلام شد.
بدین ترتیب در اولین روز از برگزاری این رویداد یعنی روز سه شنبه ۱۱ آذرماه فیلم «مادرم» به کارگردانی نانی مورتی ساعت ۱۷:۴۰ تا ۱۹:۳۰ و فیلم «لازاروی خوشحال» به کارگردانی آلیچه رورواکر ساعت ۱۹:۴۰ تا ۲۱:۴۵ در پلتفرم هاشور نمایش داده میشوند.
«جاده نفت» به کارگردانی برناردو برتولوچی ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۵۰ و فیلم «جایی که سایهها فرو میافتند» به کارگردانی والنتینا پدیچینی ساعت ۲۰:۱۰ تا ۲۱:۵۰ از جمله فیلمهایی هستند که روز چهارشنبه ۱۲ آذرماه اکران آنلاین و رایگان میشوند.
در سومین روز از برگزاری این رویداد یعنی روز پنجشنبه ۱۳ آذرماه فیلم «مارتین ایدن» به کارگردانی پیترو مارچلو ۱۷:۴۵ تا ۱۹:۵۰ نمایش داده میشود و همچنین در ادامه نمایش فیلمهای این هفته فرصت مجددی برای تماشای آثار فراهم شده است و در همین روز «مادرم» به کارگردانی نانی مورتی ساعت ۲۰ تا ۲۱:۴۵ از سایت هاشور قابل مشاهده است.
روز جمعه ۱۴ آذرماه فیلمهای «جایی که سایهها فرو میافتند» به کارگردانی والنتینا پدیچینی ساعت ۱۸ تا ۱۹:۴۰ و «لازاروی خوشحال» به کارگردانی آلیچه رورواکر ساعت ۱۹:۵۰ تا ۲۲ نمایش داده میشوند.
همچنین در آخرین روز از برگزاری این رویداد، شنبه ۱۵ آذرماه فیلمهای «جاده نفت» به کارگردانی برناردو برتولوچی ساعت ۱۷ تا ۱۹:۲۰ و فیلم «مارتین ایدن» به کارگردانی پیترو مارچلو ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۴۰ اکران میشوند.
این هفته فیلم از ۱۱ تا ۱۵ آذرماه ۹۹ مصادف با ۱ تا ۵ دسامبر ۲۰۲۰ از طریق پلتفرم هاشور به صورت آنلاین و رایگان برگزار می شود.
اسامی فیلمهای بخش مسابقه ملی چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت»
اسامی فیلمهای بخش «مسابقه ملی» چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» در سه گروه مستندهای کوتاه، نیمهبلند و بلند اعلام شد.
در بخش مسابقه ملی این دوره جشنواره ۶۷ فیلم پذیرفته شدند که در قالب نمایشهای برخط و از طریق پلتفرمهای نمایش درخواستی به نمایش گذاشته میشوند.
اسامی فیلمها و کارگردانان منتخب بخش «مسابقه ملی» جشنواره «سینماحقیقت» به این شرح است:
مستندهای کوتاه:
۱- آق سو (عبدالله عزیزی)
۲- آلوسان (محسن اسلامزاده)
۳- باوه [پدر] (محسن کولیوندی)
۴- برانازا [برادر خشکیها] (علی اسدی)
۵- پا به توپ (حدیث جانبزرگی)
۶- پریزاد (مهدی ایمانی شهمیری)
۷- تجارتخانه بوشی (هادی نعمتالهی)
۸- تنها نخواهم ماند (یاسر طالبی)
۹- حاج ابوالقاسم قناد و پسران (مهرداد خاکی)
۱۰- حلب دریا ندارد (میثم صبوحی)
۱۱- خانجان (بابک طاهری)
۱۲- درباره پدر درباره مرگ (فرهاد بهبهانی)
۱۳- رویای آشفته (احسان نیکبخت)
۱۴- زرافشون (مهدی رجبیان)
۱۵- سارو (محمد عبداللهی)
۱۶- سایههای کوتاه (محسن عسگریزاده)
۱۷- سنجاقکهای برکهی خشک… (محمدصادق بکتاشیان)
۱۸- شبها در راه (حسن ملکزاده)
۱۹- فریاد بلوط (محسن سخاء)
۲۰- کاکل (هادی ثابت شوکتآباد)
۲۱- کامیون آبی (هادی آفریده)
۲۲- کمی با من برقص (مصطفی امامی)
۲۳- گاندو (تیمور قادری)
۲۴- نیسان (محسن ظریفیپور)
۲۵- وایو (پناهبرخدا رضایی)
۲۶- همیشه شب همیشه روز (یاسر خیر)
مستندهای نیمهبلند:
۲۷- آخرین نفسها (فراز فداییان)
۲۸- آناهید (حمیدرضا علیپور)
۲۹- آوای شب دهم (سمیه کریمی)
۳۰- امیدی ه (علی زهیری)
۳۱- بازگشت دوباره (فرهاد ورهرام)
۳۲- بر سر خاک (محسن خانجهانی)
۳۳- بر کرانههای کاسپین (پژمان مظاهریپور)
۳۴- به جهت یادگاری (سعید محسن صفویفر)
۳۵- به یک آن (مریم ایزدی)
۳۶- چامون (آرمان قلیپور دشتکی)
۳۷- چلچلای سفری (حسن جعفری)
۳۸- درجستجوی زمان از دست رفته (محمدصادق سمیعیفر)
۳۹- راه ناتمام «اصغر قندچی» (مصطفی رزاقکریمی)
۴۰- رش او (رضا عباسی)
۴۱- زخم قند (مهدی باقری)
۴۲- شمع، گل، پروانه (محمدصادق بکتاشیان)
۴۳- طاهر (امیرمسعود حسینی)
۴۴- طلارودان (رضا مجلسی)
۴۵- ف- الف (فرشاد اکتسابی)
۴۶- قطعه ۱۹ (مسعود دهنوی)
۴۷- کل فاطمه (مهدی زمانپور کیاسری)
۴۸- مرغ آتش (حجت طاهری)
۴۹- موسیقی زندگی من است (مهدی محمودی)
۵۰- میر و مار (امید پاکپرور)
۵۱- هوبره (فتحالله امیری، نیما عسکری)
مستندهای بلند:
۵۲- آنجا سپیدهدم (محسن جهانی، هاشم مسعودی)
۵۳- آینهدار (پویان کاظمی)
۵۴- انیمیشن ایرانی (مهرداد شیخان)
۵۵- ایاقچی (محمدحسن دامنزن)
۵۶- ایساتیس (علیرضا دهقان)
۵۷- جاهای خالی پر شود (عطیه زارع آرندی)
۵۸- چشم ایرانی (ساسان فلاحفر)
۵۹- خانه (افسانه سالاری)
۶۰- داغ قرهباغ (سینا حسینپور اصل)
۶۱- در لباس سربازی (مهدی نقویان)
۶۲- رویاهای خالکوبی شده (مهدی گنجی)
۶۳- ساکنین طبقه بالای لالهزار (فریبا رئیسی)
۶۴- کمیته (عبدالحسین بدرلو)
۶۵- گزارش رمادی (علیمحمد ذوالفقاری)
۶۶- ناخدا دریایی (مازیار مشتاق گوهری)
۶۷- هجده هزارپا (مهدی شامحمدی)
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ به صورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.