روز جهانی ایدز؛ سازمان بهداشت جهانی از وضعیت اچ آی وی می گوید
- سازمان جهانی بهداشت روز سه شنبه، یکم دسامبر و همزمان با روز جهانی ایدز ، گزارشی منتشر کرده است.
در این گزارش برخی از آمار و ارقامهای مربوط به این بیماری در سراسر جهان ارائه شده است.
بیماری ایدز همچنان به عنوان اصلیترین مشکل بهداشت عمومی جهان است و تاکنون منجر به مرگ ۳۳ میلیون نفر شده است.
سازمان جهانی بهداشت میگوید که با این وجود با افزایش دسترسی به پیشگیری، تشخیص، درمان و مراقبت موثر در زمینه اچ آی وی، بیماری ایدز به یک بیماری مزمن قابل کنترل تبدیل شده و در حال حاضر افراد مبتلا به این بیماری میتوانند زندگی طولانی و سالم تری را داشته باشند.
بر اساس آمار منتشر شده، تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۳۸ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به اچ آی وی بوده اند و به دلیل تلاشهای ملموس بین المللی در زمینه مهار این بیماری، پوشش خدمات در این زمینه به طور مستمر در حال افزایش است.
این گزارش می گوید: در سال ۲۰۱۹ حدود ۶۸ درصد از بزرگسالان و ۵۳ درصد از کودکان مبتلا به اچ آی وی در سطح جهان تحت درمان مادام العمر علیه این ویروس قرار گرفته اند.
سازمان جهانی بهداشت میگوید که اکثریت زنان باردار و همچنین مادران شیرده مبتلا به این بیماری (۸۵ درصد) تحت درمانهای ویژه این بیماری قرار گرفته اند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در پایان سال ۲۰۱۹ حدود ۸۱ درصد از افراد مبتلا به ایدز از وضعیت خود آگاه بوده اند و ۶۷ درصد درمان ضد ویروس را دریافت کرده اند.
در ادامه این گزارش آمده که تا ماه ژوئن سال جاری ۲۶ میلیون نفر به درمان ضد ویروسی دسترسی داشته اند که این رقم در سال پیش از آن ۲۵.۴ میلیون نفر بوده است.
در فاصله ماههای ژانویه تا ژوئن سال ۲۰۱۹ نیز پوشش درمانی حدود ۴.۸ درصد افزایش یافته است.
بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ موارد ابتلا به اچ آی وی، ۳۹ درصد و مرگهای ناشی از این بیماری ۵۱ درصد کاهش داشته است؛ این به معنای آن است که در این فاصله ۱۵.۳ میلیون نفر از این بیماری نجات یافته اند و جان آنها حفظ شده است.