فوت ۳۸۲ بیمار مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته / ۵۸۴۰ نفر در وضعیت شدید بیماری
- سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آخرین آمار مبتلایان به کرونا را تا ۱۱ آذر ماه اعلام کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: از دیروز تا امروز ۱۱ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۸۸۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۲۳۷ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۷۵ هزار و ۹۵۱ نفر رسید.
لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۸۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۸ هزار و ۶۲۸ نفر رسید.
به گفته وی، خوشبختانه تا کنون ۶۷۷ هزار و ۹۶۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
لاری افزود: ۵۸۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی گفت: تا کنون ۶ میلیون و ۱۶۸ هزار و ۶۳۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت متذکر شد: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
لاری متذکر شد: استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
لاری با اشاره به روز جهانی ایدز، گفت: امروز اول دسامبر به عنوان روز جهانی ایدز نامگذاری شده است. هنوز سوالات متعددی در زمینه عوارض بیماری کووید-۱۹ در اچ آی وی وجود دارد و مطالعات بیشتری نیاز است تا بتوان اظهار دقیقتری در این زمینه انجام داد.
وی افزود: البته به طور کلی به نظر میرسد که مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در افرادی که با اچ آی وی زندگی میکنند با سایر افراد تفاوت چندانی ندارد و عملا عواملی که افراد عادی را مستعد خطر و عوارض شدیدتر بیماری کووید-۱۹ میکند، مواردی مانند سن بالا، چاقی، داشتن بیماری زمینهای و... در افراد مبتلا به اچ آی وی نیز صادق است.
لاری ادامه داد: شکی نیست که برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ باید سیستم ایمنی فرد تقویت شود. بنابراین توصیه ما به بیماران مبتلا به اچ آی وی در این دوران این است که مصرف داروهای ضد رترو ویروسی را (داروهایی هستند که برای درمان عفونت با گروه رتروویروسها عمدتا برای درمان عفونت ویروس نقص ایمنی اکتسابی یا ویروس ایدز (HIV)- به کار میروند) به صورت جدی در دستور کار خود قرار دهند. زیرا مصرف این داروها تاثیر بسزایی در حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی این افراد دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: مبتلایان به اچ آی وی به طور منظم ورزش کنند، رژیم غذایی سالم و متوازن در پیش گیرند و ضمن پرهیز از هرگونه استرس و اضطراب، استراحت و خواب کافی و مطلوب داشته باشند.