مدیر هنری جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران منصوب شد/فراخوان جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
پخش نمایش رادیویی «امید» در روز جهانی مبارزه با ایدز
بهرام سروری نژاد کارگردان نمایش رادیویی «امید» گفت: نمایش رادیویی «امید» که محمد امین رهبر آن را نوشته است درباره عکس العمل های اجتماعی است که با بیماران مبتلا به ایدز در جامعه، محل کار، مدرسه و بسیاری از محیط های دیگر می شود.
وی ادامه داد: در نمایش رادیویی «امید» شیما جانقربان در نقش مادری که به بیماری ایدز مبتلا است و فرزندش نیز دچار آن شده است به روانکاوی مراجعه می کنند و تلاش دارند تا با کمک او از عهده مشکلاتشان بربیایند.
نمایش رادیویی «امید» به تهیه کنندگی اشرف السادات اشرف نژاد، نویسندگی محمد امین رهبر، کارگردانی بهرام سروری نژاد، افکتوری محمدرضا قبادی فر، صدابرداری حیدر صفدری و با هنرمندی شیما جان قربان، سعیده فرضی، نگین خواجه نصیر، فریدون محرابی، نازنین مهیمنی، احمد گنجی و پریسا مقتدی روز سه شنبه یازدهم آذرماه ساعت ۱۴:۳۰ از رادیو نمایش پخش می شود.
فراخوان جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
ستاد برگزاری بیست و پنجمین جشنواره تئاتر استان تهران با انتشار فراخوان این جشنواره از هنرمندان و علاقهمندان رشته نمایش در استان تهران جهت شرکت در این جشنواره دعوت کرد.
در متن این فراخوان آمده است:
ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و انجمن هنرهای نمایشی استان تهران با همکاری مرکز هنرهای نمایشی در راستای ارتقاء، اعتلا، تشویق و ترویج اجرای عمومی آثار نمایشی در سطح استان به ویژه شهرستانهای تابعه، با تأکید بر هویت و نقش گروههای تئاتری در فرآیند تولید نمایش و در مسیر توجه به برآیند تولیدهای به انجام رسیده در تئاتر استان، بیست و پنچمین جشنواره تئاتر استان تهران را برگزار میکند.
الف) محورهای مورد تأکید:
ارزشها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس (چهلمین سالگرد دفاع مقدس
تقدیر از کادر درمان و شهدای پزشک در مبارزه با بیماری کرونا
کوشش برای نگاهی ویژه بهجهش تولید و اقتصاد مقاومتی در جهت تحقق کاربردی آن
مسئولیت پذیری اجتماعی در همة عرصههای زندگی و هنر
بهرهگیری از مفاهیم و جلوههای فرهنگ، تاریخ و ادبیات غنی ایرانی ـ اسلامی
توجه به تئاتر ایرانی در جهت توسعة فرهنگی و حمایت از آثار تولید شده در استان
نگاه کاوشگرانه و مدبرانه به جامعه، مسائل اجتماعی و اخلاق مدنی
اندیشه ورزی و ارتقاء ذائقة فرهنگی و هنری جامعه از طریق هنر شریف تئاتر
اهمیت دادن به روابط بینا فرهنگی و بهره گیری از زمینههای بوم
توجه به مفاهیم و ارزشهای والای فراگیر، جهانی و مشترک انسانی
نفی خشونت، کشتار، تروریسم و جنگ طلبی و کوشش برای صلح جهانی
موضوعات آزاد با محوریت مسائل اجتماعی و فرهنگی
ب) مقررات:
مدیر هنری جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران منصوب شد
مجتبی جدی دبیر بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی با صدور حکمی وحید رزاقی را به عنوان مدیر هنری این دوره منصوب کرد.
در متن حکم جدی به رزاقی آمده است:
«نظر به شایستگی، تعهد و تجربههای ارزشمند جنابعالی در این حوزه به موجب این حکم به عنوان مدیر هنری بیست و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران منصوب میشوید.
امید است در سایه ایزد منان ، در انجام وظایف محوله موفق باشید.»
وحید رزاقی دارای مدرک کارشناسی گرافیک است. او پیش از این مدیر هنری ماهنامه «پازل» و مجله «آستانه» بوده و علاوه بر این طراحی پوستر چندین نمایش را به عهده داشته است.
بیستوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر دانشگاهی ایران به دبیری مجتبی جدی، فعالیتهای خود را از آبان ماه ۱۳۹۹ با بخش پژوهش (جایزه دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی)، نمایشنامه نویسی (جایزه اکبر رادی)، ترجمه، ماکت صحنه، عکس، پوستر، کارگاهها و درسگفتارها کار خود را آغاز کرده است. طبق برنامهریزی انجام شده، بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ برگزار میشود.
وبگاه بنیاد اکبر رادی راهاندازی شد
وبگاه بنیاد اکبر رادی در چهارده بخش با عناوین اکبر رادی، دربارهی اکبر رادی، بنیاد اکبر رادی، جشنوارهی تئاتر اکبر رادی، نمایشها، رویدادها، کتابها، نشان و مدال اکبر رادی، درخواست اجازهنامه، گالری و ... از ابتدای آذرماه ۱۳۹۹ به نشانی: bonyadradi.ir در دسترس همگان قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، در بخش اکبر رادی، زندگینامه و سالنگار فعالیت استاد اکبر رادی به قلم خودش و آثار استاد اکبر رادی شامل فهرست نمایشنامهها به ترتیب سال نگارش، سالشمار زندگی و اثار استاد اکبر رادی نوشتهی فرامرز طالبی و بهزاد صدیقی، هم چنین فهرست نمایشنامهها و داستانهای استاد اکبر رادی به ترتیب سال انتشار، یادداشتها، نقدها، مقالات و گفتوگوها و نامههای نوشتهشده و منتشرشده توسط استاد اکبر رادی آمده است.
در بخش دربارهی اکبر رادی نقدها، مقالات، یادداشتها و نظرهای منتقدان، پژوهشگران، نویسندگان، هنرمندان و افرادی که دربارهی آثار، اندیشهها و شخصیت اکبر رادی قلم زدهاند، منتشر شده است.
این گزارش در ادامه میافزاید: در بخش بنیاد اکبر رادی معرفی بنیاد اکبر رادی، معرفی اعضای هیئت مؤسس و هیئت مدیره و فهرست همکاران و حامیان این بنیاد نوشته شده است. هم چنین در بخش جشنوارهی تئاتر اکبر رادی، اسامی اعضای شورای سیاستگذاری و شورای اجرایی، دبیران، بخشها، برگزیدگان و نیز فراخوان دو دورهی نخست و دوم این جشنواره آمده است. بخش رویدادها شامل اخبار، گزارشها، گفتوگوها، فعالیتها و کارگاههای آموزش نمایشنامهنویسی است. در بخش نمایشها، شناسنامه و چندین عکس از نمایشهایی که از استاد اکبر رادی طی شش دهه توسط کارگردانان تئاتر به روی صحنه رفته، منتشر شده و در بخش نشان و مدال اکبر رادی، آییننامه، دریافتکنندگان و تصاویر نشان و مدال اکبر رادی درج شده و به نمایش درآمده است. بخش گالری این وبگاه نیز شامل بخشهای عکس، پوستر، اسناد و ویدئو میشود.
بر اساس این گزارش، در بخش درخواست اجازهنامه، شرایط، فرم و برگهی درخواست اجرای آثار اکبر رادی و مراحل صدور آن به روشنی و به صورت کامل توضیحات آن منتشر شده است. بخش کتابها نیز شامل اسامی کتابهای نمایشنامه، داستان، مقالات و نامهها و کتابهایی است که دربارهی آثار اکبر رادی به قلم دیگران تألیف شده، معرفی شده است.
روابطعمومی این مؤسسه هم چنین اضافه میکند: مسئولیت راهاندازی و آمادهسازی این وبگاه بر عهدهی بهزاد صدیقی، مدیر اجرایی و سخنگوی این بنیاد بوده و برای راهاندازی، طراحی و آمادهسازی محتوای آن، بیش از شش ماه زمان صرف شده است.
این روابطعمومی به نقل از بهزاد صدیقی میافزاید: مطالب بخشهای این وبگاه به تدریج کامل میشود زیرا آمادهسازی و ویرایش انبوهی از مطالب و محتوای این وبگاه نیاز به صرف وقت زیاد و هزینه و بودجهی مکفی دارد و امیدواریم هزینههای آن به زودی تأمین شود. همین جا لازم است اشاره کنم که در بخشهای ویدئو و نقد (نقدهای نوشتهشده توسط استاد اکبر رادی دربارهی آثار دیگران) هنوز هیچ اثری منتشر نشده که انشاالله آنها نیز به تدریج در این وبگاه آماده و منتشر میشوند.
روابط عمومی مؤسسهی فرهنگی هنری استاد اکبر رادی در پایان به نقل از مدیر اجرایی خود با اظهار امیدواری از این که این وبگاه بتواند مورد استفادهی پژوهشگران، هنرمندان و علاقهمندان آثار استاد اکبر رادی قرار گیرد، اضافه میکند: همهی افرادی که دربارهی آثار استاد اکبر رادی عکس، پوستر، سند، فیلم، صدا و نوشته و مطلب دارند میتوانند به رایانامهی این بنیاد به نشانی bonyaderadi@gmail.com یا با هماهنگی قبلی به نشانی منزل استاد اکبر رادی ارسال کنند تا به تدریج در این وبگاه منتشر شود. از این روی بنیاد اکبر رادی و همکاران این وبگاه پیشاپیش از همهی افرادی که چنین آثاری را ارسال میکنند، سپاسگزار است.