ایران بشدت تحت تاثیر تغییرات اقلیم است

23:07 - 09 آذر 1399
کد خبر: ۶۷۹۰۳۸
با قرار گرفتن ایران در کمربند خشک و نیمه‌خشک جهان و با استناد به نتایج پژوهش‌ها و مدل‌سازی‌ها، ایران تحت تاثیر تغییر اقلیم است.
- مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با تاکید بر اینکه شرایط متفاوت و تغییرات اقلیم در جهان رخ می‌دهد و معتقد است، حرکت در مسیر بهبود کیفیت زیست‌پذیری شهر‌ها از جمله ضروریاتی است که برای کاهش تبعات و پیامد‌های آتی ناگزیر باید به آن توجه کرد.

همچنین معتقد است، مسیری که مهمترین مولفه آن درک این واقعیتی است که انسان شهرنشین علی‌رغم دستاورد‌های بزرگ خود نیازمند برقراری ارتباطی تنگاتنگ با طبیعت و محیط زیست و تبعیت از نظام حاکم بر آن است، وقتی صحبت از تغییر اقلیم به میان می‌آید معمولا موضوع مقابله با انتشارگاز‌های گلخانه‌ای و کاهش آن‌ها مطرح می‌شود و متاسفانه مقوله تاب‌آوری و سازگاری به‌عنوان محوری مهم در مقابل این پدیده مغفول می‌ماند در حالی‌که این موضوع برای کشور‌هایی همچون ایران که بسیار متاثر از پیامد‌های تغییر اقلیم هستند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 
از طرف دیگر کارشناسان معتقدند، با قرار گرفتن ایران در کمربند خشک و نیمه‌خشک جهان و با استناد به نتایج پژوهش‌ها و مدل‌سازی‌ها، کاهش میزان بارندگی در ایران در یک دهه گذشته را تحت تاثیر تغییر اقلیم می‌داند.

متخصصان معتقدند، کاهش ازن دلیل اصلی است که منجر به تغییرات آب و هوایی و گرمایش جهانی می‌شود، بر اساس نظر دانشمندان مواجهه با گرمایش جهانی به این معنی است که ما در یک زمان با دیگر گرفتاری‌های زیست محیطی مواجه خواهیم شد، که بحران‌هایی غیر قابل حل بوجود خواهد آورد.

گاز‌های گلخانه‌ای در اثر فعالیت‌های انسانی به اتمسفر رها می‌شوند، زمانی که سوخت‌های فسیلی برای تولید انرژی استفاده شده و جنگل‌ها قطع و سوزانده می‌شوند، آلاینده‌هایی که در اثر فعالیت‌های صنعتی رها می‌شوند و انتشار می‌یابند، میزان زیاد انتشار دی‌اکسیدکربن و از جمله سوزاندن سوخت‌های فسیلی و جنگل‌زدایی، نابودی ریه‌های تنفسی زمین و در نتیجه رشد انتشار ذرات آلاینده، حاکی از فعالیت‌های صنعتی انسان که اصلیترین عامل بحران‌های بوجود آمده زیست محیطی است.

گاز‌های گلخانه‌ای اصلی شامل بخار آب، دی اکسید کربن (CO ۲)، ازن تروپوسفری (O ۳)، متان (CH ۴)، اکسید نیتروس (N ۲ O)، گاز‌های صنعتی (هالوکربن‌ها) و ... می‌باشند که بجز گاز‌های صنعتی بقیه آن‌ها به طور طبیعی ایجاد می‌شوند و در مجموع کمتر از یک درصد گاز‌های اتمسفر را تشکیل می‌دهند این مقدار از گاز‌ها برای ایجاد اثر گلخانه‌ای و حفظ طبیعی دمای کره زمین در حدود ۳۰ درجه سانتیگراد بیشتر از دمای ضروری جهت حیات بر روی کره زمین کافی است.

در حالی که نابهنجاری‌های زیست محیطی و به دنبال آن نگرانی‌های شدیدی را برای زندگی امروز بوجود آورده است، نگرانی‌هایی از قبیل معیشتی، آلودگی، شیوع بیماری‌های مسری، استفاده از مواد ضدعفونی کننده نه تنها محیط زیست را تهدید میکند، بلکه اسیب‌های جبران ناپذیری به محیط زیست و چرخه اکوسیستم میزند که نگرانی‌هایی میان دوستداران محیط زیست و متفکران و مصلحان اجتماعی را فراهم نموده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *