نمایندگان دوفوریت طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» را تصویب کردند
- نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با درخواست دوفوریت طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» موافقت کردند.
حجتالاسلام مجتبی ذوالنور در جریان درخواست بررسی دو فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها درصحن مجلس گفت: این طرح نه ماده دارد و در این طرح مسیری برای تعطیل کردن تعهدات پیشبینی شده است. در ماده ۹ این طرح جرم انگاری شده است که این قانون ضمانت اجرایی داشته باشد.
وی با اشاره به گام های دولت در راستای کاهش تعهدات برجامی بیان داشت: برخی از گامهای پیش بینی شده برای کاهش تعهدات بیخاصیت بوده و برخی از آنها هم اجرا نشد.
ذوالنور تاکید کرد: بنابراین اگر مجلس و نمایندگان برای دولت در این زمینه تکلیف تعیین کنند، میتوانند اجرای تکالیف را از دولت مطالبه کنند.
این نماینده مجلس گفت:
جواد کریمی قدوسی در مخالفت با طرح مذکور در صحن مجلس گفت: بنده از این منظر مخالف این طرح هستم که محتوایی برای لغو تحریمها در این طرح دیده نمیشود.
علی خضریان در موافقت با طرح مذکور در صحن مجلس گفت: در جلسه غیرعلنی امروز نمایندگان تصمیم گرفتند اقداماتی انجام دهند که مردم از مجلس انقلابی انتظار دارند، زیرا با شعار نمیتوان برخی امور را انجام داد و باید از ابزار نظارتی استفاده کرد.
وی افزود: در سال ۲۰۱۸ تعداد ۴۵۰ مورد بازرسی از سوی بازرسان سازمان انرژی اتمی انجام شد و در آن زمان آمریکا در برجام حضور داشت؛ این مهم در حالی است که در سال ۲۰۱۹ و همزمان با خروج آمریکا از توافق نامه، امتیازات بیشتری به غربیها داده شد که بر این اساس ۵۲۰ مورد بازرسی صورت گرفت.
این نماینده مجلس گفت: به عبارتی در قبال کم کاری غربیها، خروج آمریکا از برجام و عدم رفع تحریمها از سوی اروپا، شاهد ارائه خدمات بیشتر توسط افراد غربگرا بودیم؛ شهید فخریزاده شهید روز چهارشنبه است نه جمعه، زیرا رهبر انقلاب در روز سهشنبه تاکید کردند مسیر حل تحریمها نه از مسیر مذاکره عبور میکند، بلکه از مسیر غلبه بر تحریمها عبور میکند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: راهبرد جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی نباید وارد سناریوهای غربی شود لذا خروج ایران از پروتکل به غربیها این پیام را میدهد که دوران بزن در رو، تمام شده است.
وی افزود: در واقع نوع نظارت پادمان نسبت به مواد و فعالیتهای اعلام شده است. کشورهای هستهای فعالیتهایی انجام میدهند که اعلام نمیکنند، از این رو آژانس انرژی اتمی اقدام به در نظر گرفتن پروتکل الحاقی برای مواد و فعالیتهای اعلام نشده کرده است.
این نماینده مجلس گفت: بر این اساس هر جایی که به آژانس اعلام شود در آن فعالیت هستهای انجام میشود و باید در دسترس بازرسان قرار بگیرد؛ آقایان روحانی و ظریف دو بار مسئول پرونده هستهای کشورمان شدند، از این رو در مرداد سال ۸۲ به دستور افراد یاد شده و با امضای رئیس سازمان انرژی هستهای وقت این دسترسیها به آژانس داده شد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: در آن زمان ۱۰۳۰ صفحه گزارش به بازرسان داده شد و دسترسی به اماکن نظامی نیز صورت گرفت. در واقع براساس پروتکل الحاقی نظارتها هر موقع و هر کجا انجام میشود.
نبویان تصریح کرد: طبق اظهارات آقای روحانی در صفحه ۲۱۱ کتابش عنوان شده بازرسان آژانس جاسوس هستند، از این رو دسترسیهایی به مراکزی مانند پارچین، سایت شهید کلاهدوز، لویزان و شیان، شهید کاظمی، مرکز نوین، مرکز صنایع دفاع از جمله مرکز تولید موتور داده شد. همچنین دسترسی به متخصصان نیز صورت گرفت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان داشت: تا قبل از سال ۸۲ هیچ فردی موضوعات یاد شده را نپذیرفت و در سال ۹۲ مجددا این دسترسیها پذیرفته شد که خطر جدی در ابعاد نظامی و هستهای است، لذا اجرای پروتکل الحاقی باید متوقف شود.
نمایندگان در حین و پس از تصویب این طرح در مجلس، شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سر دادند.
قالیباف پس از تصویب این طرح در مجلس گفت: انشالله این طرح در نشست آتی مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت، در حقیقت این طرح امکانات صنعت هستهای کشور را تقویت کرده و انشاالله جلوی یاوهگویی و اقدامات تروریستی دشمنان را میگیرد.