آماده سازی سامانه نمایشگاه مجازی کتاب
- صداوسیما نوشت: حسین صفری درخصوص برگزاری نمایشگاه کتاب افزود: بحث برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران مدتی است که به عنوان یکی از طرحهای حمایتی صنعت نشر در دستور کار قرار دارد، اما این نمایشگاه به تنهایی نمیتواند جایگزین نمایشگاه کتاب تهران باشد.
معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: این طرح حمایتی اولین بار برگزار میشود و" خانه کتاب و ادبیات ایران " به عنوان مجری این طرح، مطالعات زیادی انجام داده است تا بتواند این نمایشگاه را به بهترین شکل برگزار کند.
وی افزود: ما در تمام نمایشگاههای مجازی کتاب جهان که تا کنون برگزار شده است شرکت کرده ایم تا با استفاده از تجربه دیگر کشورها، بتوانیم به الگویی مناسب برسیم.
صفری گفت:البته بین نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاههای دیگر کشورها (که بیشتر جنبه خرید و فروش حق مولف در آن مطرح است و کمتر کتاب به صورت فیزیکی جابجا میشود) تفاوتهای زیادی هست. به همین دلیل ما تلاش کردیم با همکاری برخی سازمانها شرایطی فراهم کنیم که تعریف بهتری از " سامانه خرید و فروش کتاب " ارائه کنیم.
معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: ما سعی کردیم برنامهها را طوری طراحی کنیم که کتاب به راحتی به دست مردم برسد و با مجموعه " پست " هماهنگی لازم را انجام دادیم تا مردم کمتر هزینه کنند.
وی افزود: بحث دیگر، موضوع یارانههایی بود که برای خرید کتاب به " اهل قلم، طلاب و دانشجویان " پرداخت میشود. بر این اساس لازم بود تا در سامانه شرایطی ایجاد شود که صحت سنجی لازم صورت بگیرد. به همین منظور سامانه نمایشگاه کتاب را به سامانههای احراز هویت و ثبت احوال و اداره پست مرتبط کردیم.
صفری گفت: نکته دیگری که در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در دستور کار قرار دادیم، تغییر آیین نامههای نمایشگاه بود که با توجه به شرایط به وجود آمده از شیوههای دیگری در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران استفاده کنیم. این آیین نامه با همکاری اصناف نشر تغییر میکند و به زودی اطلاع رسانی میشود.
"نمایشگاه مجازی کتاب تهران " بنا بر اعلام مسئولان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی قرار است اواخر آذرماه برگزار شود.
هفته گذشته خانه کتاب و ادبیات ایران در اطلاعیهای از ناشران خواست تا مشخصات خود را در سامانه نمایشگاه به روز رسانی کنند.