«بسیج» علیه کرونا
_ روزنامه خراسان نوشت: شاید تعریف جانشین رئیس سازمان بسیج کشور یکی از بهترین تعریفها از بسیج باشد. سردار «محمد یزدی» در گفت و گویی بیان کرد: «هر که به کشور و مردم خدمت کند، بسیجی است.» و این تعریف وقتی ملموستر میشود که نگاهی به تاریخچه فعالیتهای بسیج از زمان دفاع مقدس تا کنون میاندازیم و خدمات بی شمار بسیج در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و ... را در کارنامه آن میبینیم. با مروری بر این کارنامه میبینیم که بسیج در بزنگاههای تاریخی همواره در میدان حاضر بوده و هرجا که لازم شده دست یاری اش به کمک کشور و مردم آمده است؛ از واکسیناسیون فلجاطفال و خانه سازی برای زلزله زدگان گرفته تا مددرساندن به گرفتاران در سیل و اقدامات ویژه در مقابله با بحران کرونا. امروز هم سعی داریم در آخرین روز هفته بسیج نگاهی اجمالی به گوشهای از فعالیتهای بسیج برای مقابله با کرونا بیندازیم که به کمک مردم آمده است.
وقتی همه خواب بودند، خیابانها ضدعفونی میشد
شیوع این بیماری به یک باره در ماههای نخست مردم و مسئولان را شوکه کرده بود و با اعلام کارشناسان در همان ابتدا که باید با ضدعفونی کردن معابر و مسیرهای تردد این ویروس را نابود کرد بسیجیان همچون گذشته که جان خود را برای دفاع از کیان کشور و حفظ امنیت فدا میکردند و با خطرپذیری به میدان میآمدند، این بار هم پا به عرصه مبارزه با این ویروس گذاشتند. در مرحله اول شیوع این بیماری با تمام ناشناخته بودنش بسیجیها در میدان مبارزه ضدعفونی اماکن عمومی و معابر را برعهده گرفتند و خطرات مبتلا شدن را به جان خریدند تا هموطنان شان آرامش داشته باشند.
توزیع سبد ارزاق با رمز مواسات
چندی نگذشت که رمز فعالیتهای بسیجیان تغییر کرد. بعد از این که رهبر معظم انقلاب در نیمه شعبان با اشاره به مشکلاتی که به دلیل انتشار ویروس کرونا برای مردم پیش آمد، فرمودند: «ماه رمضان، ماه انفاق و ایثار و کمک به مستمندان است؛ چه خوب است که یک رزمایش گسترده در کشور به وجود بیاید برای مواسات و همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان و فقرا که این اگر اتفاق بیفتد، خاطره خوشی را از امسال، در ذهنها خواهد گذاشت» و همین فرمایشهای رهبری باعث شد بسیج با رمز مواسات و همدلی در میدان حاضر شود و حماسهای دیگر از خود به جا بگذارد.
تولید و توزیع ماسک
بعد از این که اعلام شد برای مقابله با کرونا همه باید ماسک بزنند موجی از کمبود ماسک جهان را فرا گرفت و درست زمانی که کشورهای جهان محمولههای ماسک و اقلام بهداشتی را از هم به سرقت میبردند، بسیج برای تولید ماسک در کشور به کمک وزارت بهداشت آمد تا باز هم برگ زرین دیگری بر کارنامه اش اضافه کند و نتیجه همین تلاشها باعث شد خیلی زود کمبود ماسک در کشور جبران شود و ماسک و اقلام بهداشتی رایگان به دست خانوادههای بی بضاعت در حاشیه شهرها و همچنین کودکان کار برسد.
حضور داوطلبانه در خط مقدم
یکی دیگر از فعالیتهای بسیج در دوران کرونا، حاضر شدن داوطلبانه در خط مقدم مبارزه با کرونا بود. بسیج برای این که به کادر درمان کمک کند داوطلبانه در بخشهای مختلف از جمله، پزشکی، پرستاری، بهیاری و حتی نظافت اتاق بیماران کرونایی حضور پیدا کرد تا کمی از بار سنگین کادر درمان را به دوش بکشد، اما بسیجیان تنها در این خط فعال نبودند بلکه آنها برای تغسیل و تدفین جان باختگان کرونایی هم حضوری فعال داشتند.
غربالگری و ...
در کنار آن چه گفته شد بسیج با حضور تیمهای غربالگری در مبادی ورودی بعضی از استانها و همچنین حضور جهادگران در طرح پایگاه محله و پایش سلامت عمومی برای کنترل کرونا فعالیت داشته اند همچنین با ایجاد نقاهتگاههای کوچک و متوسط برای پذیرش بیماران کرونایی، قبل از بستری و بعد از ترخیص از بیمارستان، خدمت دیگری برای کمک به مهار کرونا داشته اند.
گوشهای از فعالیتهای بسیج در دوران کرونا
جانشین رئیس سازمان بسیج کشور در گفت و گویی با «همشهری آنلاین» گوشهای از فعالیتهای بسیج را در دوره کرونا اعلام کرده که ما آنها را تیتر وار برایتان نوشته ایم که کمی با فعالیتهای بسیج برای کمک به مردم در مقابله با کرونا آشنا شوید.
۴۰ میلیون ماسک از ابتدای شیوع کرونا تاکنون توسط بسیجیان تولید و توزیع شده است.
۱ میلیون بسته معیشتی در ۳ مرحله رزمایش کمک مؤمنانه از سوی بسیجیان توزیع شده است و قرار است یک میلیون بسته دیگر تا پایان سال توزیع شود.
۲ میلیون بسته بهداشتی و ۱۰۰ هزار بسته نوشتافزار از سوی پایگاههای بسیج تهیه و در مناطق محروم توزیع شده است.
۱۱۰ دستگاه تبلت، ۸ دستگاه تلفن همراه هوشمند و ۲۲۰۰ بسته حمایت تحصیلی (نوشتافزار و...) بین دانشآموزان نیازمند توزیع شد.
۵۰۰ هزار نفر از اقشار مستضعف در کمک مؤمنانه تحت پوشش قرار گرفتند.
۶ هزار پایگاه بسیج در محلهها در طرح رزمایش کمک مؤمنانه مشارکت داشتهاند.
۵۰۰ پروژه عمرانی در تهران و ۵۰۰ پروژه خارج از تهران در مناطق محروم انجام شده است.
۳ کارگاه توانمندسازی اقتصاد مقاومتی توسط نیروهای بسیج راهاندازی شد.
۵۰۰ خانه افراد کمدرآمد و نیازمند از سوی بسیجیان بازسازی و مرمت شده و ۲ هزار خانه دیگر تا پایان سال مرمت خواهد شد.
۱۱۰ میز خدمت با هدف ارائه خدمات مشاوره و معاینه صلواتی در مساجد محوری برپا شده است و بسیج ادارات و وزارتخانهها برای ارائه خدمات کارت ملی، شناسنامه و تلفن همراه اقدام به برپایی ۴۰ میز خدمت کردهاند.
۵۰۰ کارگاه مهارتافزایی و آموزش پیشگیری از اعتیاد در محلهها برپا شد.
۱۷ هزار بسته جهیزیه با کمک خیّران بین زوجهای جوان نیازمند توزیع شد که هریک ۱۵ قلم کالای اساسی را دربرمی گیرد.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.