آفت وارداتی از شرق آسیا بلای جان درختان بومی شمشاد شدند

2:03 - 05 آذر 1399
کد خبر: ۶۷۷۴۹۴
رییس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: حمله آفت شب‌پره به درخت‌های شمشاد در سال‌های اخیر رخ داده که در مقاطع زمانی مختلف بخشی از مناطق شمالی کشور را تحت تأثیر قرار داده است.
روح الله اسماعیلی، رییس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در گفت‌وگو با میزان در خصوص حمله آفت شب‌پره به درخت‌های شمشاد گفت: حدود ۱۸ هزار هکتار جنگل‌های حفاظت شده منطقه سواد کوه است که دارای چهار منطقه حفاظت شده از جنگل‌های هیرکانی شمال را دارا می‌باشد که دارای گونه‌های گیاهی و جانوری خاصی می‌باشد.

رییس اداره محیط زیست طبیعی ادامه داد: گونه‌های درختی مهم منطقه حیات وحش حفاظت شده سوادکوه راش، ممرز، شمشاد، ملچ، توسکا ییلاقی، پلت، شیردار، انجیلی، آزاد، سیاه تلو و کچف و گونه‌های اصلی جانوری این منطقه شوکا، مرال، پلنگ، روباه معمولی، شغال، تشی، گراز، خرس قهوه ای، کبک، تیهو، کبک دری، انواع پرندگان شکاری است.

اسماعیلی در خصوص حمله کرم‌های شپره به شمشاد را توضیح داد: نتیجه حمله کرم شب‌پره به درختان شمشاد باعث مکیده شدن شیره، برگ و ساقه درختان و خشک شدن آن می‌شود و امسال در منطقه سوادکوه با مشاهده برگ‌های زرد درختان شمشاد در بین برگ‌های سبز، دیگر قابل مشاهده است.

وی با نگرانی بدلیل خشک شدن درختان شمشاد عنوان کرد: سابقه وجود حمله آفت شب‌پره به درختان شمشاد در سال‌های اخیر برای مناطق شمالی که به‌نظر می‌رسد اقدامات لازم اساسی در این زمینه وجود ندارد و استفاده از سم یا محلول با هزینه بالا از راه‌های اصلی مقابله مورد نظر است چگونگی استفاده از سم برای درختان شمشاد که در بین سایر درختان و به‌صورت پراکنده قرار دارند و اثرات زیان‌بار سم بر حیات گیاهی و جانوری هم باید مورد توجه باشد.

همچنین افزود: جنگل‌ها به‌عنوان یکی از داشته‌های استراتژیک مازندران و اثرگذاری ملی جنگل‌های مازندران در تولید اکسیژن و موضوع آب و هوا و گردشگری از تدابیر لازم برای مطالعه چرایی، چگونگی و ارائه راهکار مناسب برای مقابله با این آفت است که خسارت‌های زیست محیطی و خشک شدن درختان را بدنبال دارد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *