آمریکا چگونه اینترنت را برای کودکان و نوجوانان محدود کرد؟
_ تسنیم نوشت: «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی در اکثر کشورهای دنیا به خصوص کشورهای پیشرفته مدنظر دولتها قرار گرفته است و این کشورها میکوشند با وضع مقررات و قوانین سختگیرانه، با آسیبها و مضرات استفاده کودکان از فضای مجازی مقابله نمایند. از جمله این کشورها میتوان به ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلیس، ژاپن، اتریش و ... اشاره کرد.
ایالات متحده آمریکا برای مقابله با آسیبها و تهدیدات فضای مجازی برای کودکان، قوانین مستقلی را به تصویب رسانده است که این قوانین عبارت است از:
۱. قانون کوپا (Child Online Protection Act)
یکی از قوانین حمایت از حقوق کودکان در فضای مجازی در ایالات متحده آمریکا، قانون کوپا است. این قانون بر محدود کردن دسترسی افراد زیر سن قانونی به موارد آسیب رسان که به وسیله وب جهانی توزیع شده است متمرکز بود. هم محتوای مستهجن و هم محتوای تجاری مورد بررسی و محدودیت قرار میگرفت. به عبارت دیگر اگر محتوای مستهجنی بر روی اینترنت منتشر میشد تنها پس از تأیید سن یا ورود کد برای مخاطب بزرگسال نمایش داده میشد. از سوی دیگر هر سایت تجاری که توسط افراد زیر سن قانونی قابل دسترسی و با محتوای مضر باشد، غیر قانونی اعلام میشد.
۲. قانون کوپّا (Child Online Privacy Protection Act)
همزمان با تصویب قانون کوپا در سال ۱۹۹۸، قانون حفاظت از حریم شخصی کودکان (COOPA) به عنوان یک قانون فدرال ایالات متحده تصویب شد و اجرای آن از ۲۱ آوریل ۲۰۰۰ با قوت پیگیری شد. بر این اساس اطلاعات شخصی کودکان زیر ۱۳ سال باید مورد حفاظت قرار گرفته و کسی حق اطلاع یا فروش آنها را ندارد. اگر یک پایگاه یا ارایه کننده خدمات به این اطلاعات نیاز داشته باشد باید رضایت والد یا سرپرست کودک را اخذ کند.
طبق این قانون، کودکان زیر ۱۳ سال میتوانند به طور قانونی اطلاعات شخصی خود را با اجازه والدین خود ارائه دهند، اما بسیاری از وب سایت ها، اجازه نمیدهند که کودکان زیر سن قانونی خدمات آنها استفاده کنند مگر اینکه این اطلاعات را داشته باشند.
۳. قانون سیپا (Children,s Internet Protection Act)
قانون محافظت از کودکان در اینترنت (CIPA) برای مدارس و کتابخانهها در ایالات متحده الزامی شده و از آنها میخواهد که برای محافظت از کودکان برابر محتوای آنلاین مضر از فیلترینگ استفاده کنند تا بتوانند از شرایط تامین مالی فدرال بهرهمند شوند. این قانون در تاریخ ۲۱ دسامبر ۲۰۰۰ به امضا رسید و توسط دادگاه عالی ایالات متحده در ۲۳ ژوئن قانونی شد.
CIPA مستلزم آن است که هم در مدارس و هم کتابخانهها یک سیاست ایمنی اینترنت در نظر گرفته شود تا آسیبهای فضای مجازی برای افراد زیر سن قانونی از محتوای مضر اینترنت به حداقل برسد. بر اساس این قانون، مدارس و کتابخانهها باید سیاست ایمنی اینترنت را بپذیرند که دربردارنده استفاده از نرم افزارهای فیلتر در رایانههایی است که به اینترنت دسترسی دارند. طبق قانون سیاست ایمنی اینترنت در مدارس و کتابخانههای آمریکا، شامل اقدامات حفاظتی در برابر دسترسی به محتواهای زشت و مستهجن، پورنوگرافی کودکان و آن محتوایی است که برای زیر سن قانونی مضر است و باید کتابخانه و مدارس اقدامات حمایتی و حفاظتی برای عدم دسترسی این کودکان به این محتواها را فراهم کنند.