روند صدور مجوز سقط قانونی از سوی پزشکی قانونی
خبرگزاری میزان: کارشناس پزشکی قانونی با تشریح روند صدور مجوز سقط قانونی گفت: در شرایطی که سن بارداری زیر 19هفته بوده وادامه بارداری برای مادر خطرناک باشد، بیمارستانها میتوانند برای سقط جنین اقدام کنند.
خبرگزاری میزان -
«آسیه جعفری» در گفتوگو با ، اظهار کرد: بطور متوسط در ماه حدود 70تا 75سقط قانونی در تهران انجام میشود که حدود 10 درصد از آنها مادری و بقیه جنینی هستند.
این کارشناس پزشکی قانونی درباره شرایط صدور مجوز سقط قانونی از سوی پزشکی قانونی گفت: اولین و مهمترین شرط برای سقط قانونی، سن بارداری زیر 19هفته است.
وی افزود: یکی از شروط دیگر این است که مادر مبتلا به بیماری باشد که در صورت ادامه بارداری حیاتش به خطر بیافتد یا جنین بعد از تولد ناهنجاری داشته باشد که مادر را به زحمت انداخته یا به قولی باعث حرج مادر شود.
این کارشناس پزشکی قانونی درباره بارداری هایی که سن جنین بالاتر از 19هفته است گفت:در بارداری بالای 19هفته به هیچ وجه امکان سقط جنین در ناهنجاری های جنینی وجود ندارد اما در زمانی که جان مادر به خطر افتاده باشد و درشرایط خاص مانند بیماری سیروز کبدی ،نارسایی مضمن کلیه در فاز حاد ،بیماری قلبی و مواردی که ادامه بارداری جان مادررا تهدید کندامکان سقط در بیمارستانها وجود دارد.
این کارشناس تاکید کرد :در شرایطی که سن بارداری زیر 19هفته بوده وادامه بارداری برای مادر خطرناک باشد، بیمارستانها میتوانند برای سقط جنین اقدام کنند.
جعفری درباره ناهنجاری های جنینی مرتبط با سقط قانونی گفت:برای ناهنجاری های جنین هیچ محدودیتی وجود ندارد وبا تایید سه پزشک مجوز سقط صادر می شود .
وی با اشاره به اینکه سقط جنین قانونی تنها موردی در پزشکی قانونی است که نیازی به دستور قضایی ندارد، گفت:اگر ناهنجاری با ابزارهای مختلف انجام شده و ابتلای جنین محرز شود مادر با در دست داشتن مدارک هویتی و مدارک دال بر ناهنجاری جنین میتواند به مراکز مشخص شده پزشکی قانونی در استانها مراجعه کرده ومجوز سقط دریافت کنند.
این کارشناس پزشکی قانونی تصریح کرد: در هر استان تنها واحدپزشکی قانونی مرکز استان اجازه صدور مجوز سقط را دارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *