نظارت بر کار و عملکرد وکلا محدود کردن اختیارات وکلا نیست
- حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالمهدی موسوی در نشست با هیئت مدیره مرکز وکلای قوه قضائیه استان مرکزی بیان داشت: جملهی معروفی است که میگوید وکیل و قاضی دو بال فرشتهی عدالت هستند و امیدواریم بتوانیم با تعامل بهتر و برگزاری جلسات منظم و بیشتر این دو بال را پیراستهتر و آراستهتر کنیم تا موجب شویم این فرشتهی عدالت پرواز و ارتقاء معنوی خوب و شایستهای داشته باشد.
وی افزود: قوهی قضاییه در دوران تحول گامهای بسیار وسیع و بزرگی برداشته است. بعضی از این اقدامات در راستای انجام وظایف ذاتی این مجموعه نیست از جمله ورود دستگاه قضائی به مشکلات حوزهی تولید، صنایع و اجرای شعار سال، ولی بنا بر منویات مقام معظم رهبری و فرمایشات ریاست محترم قوه قضائیه که فرموده اند که دادخواست محور نباشید و برای حل مشکلات مردم پیش قدم شوید میبایست در جهت تحقق این مهم گام برداریم و برای رفع معضلات جامعه جهت گونه تلاش نماییم.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی تصریح کرد: در دوران تحول ما انتظار داریم کسانی که همراه نظام هستند و در عدلیه فعالیت دارند کمک کنند تا اجرای عدالت به صورت ملموسی در جامعه اتفاق بیافتد و این انتظار از وکلا بیشتر هم هست و از مدیران مرکز وکلا میخواهیم که با نظارت مستمر و دقیق بر وکلا، شرایط را فراهم کنند تا فرایند دادرسی به صورت کاملا قانونی انجام گیرد.
رییس کل دادگستری استان مرکزی اظهارداشت: نظارت بر کار و عملکرد وکلا به هیچ وجه برای محدود کردن اختیارات وکلا نیست و اصلا منطقی نیست که چیزی را به او تحکم کرد، اما از وکلا میخواهیم همانطور که با بهره بردن از حقوق عادی توانسته اند شرایطی کسب کنند و در مقام وکیل قرار گیرند، در این جایگاه حقوق اساسی مملکت خود را نیز رعایت کنند و بر خلاف صلاح نظام و مملکت خود کلامی نگویند و یا اقدامی نکنند و پایبند بر قانون باشند.
وی ادامه داد: ما معتقدیم توسعهی نظارت به معنای حراست و حفاظت بیشتر از منابع انسانی است که مهمترین سرمایهی هر مجموعهای است. پس، از مدیران مرکز وکلا انتظار داریم نظارت درون مجموعهای خود را افزایش دهید تا بر مبنای آن هر وکیلی بتواند آزادانه کار حرفهای و تخصصی و قانونی خود را با دقت انجام دهد، ولی اجازهی لغزش، خطا و تخلف را به خود ندهد.
حجتالاسلام والمسلمین موسوی تاکید کرد: برای نظارت بهتر شما میتوانید یک رتبه بندی کیفی چه از لحاظ علمی و چه از لحاظ اخلاق حرفهای را طراحی کنید تا با ارزشیابی صحیح همکاران قوی و ضعیف خود را بشناسید و با آسیب شناسیهای مختلف و برگزاری کلاسهای آموزشی به تقویت علمی و اخلاق حرفهای وکلا بپردازید.
وی افزود: شأن مدیریت همین است که عنصر سالم را پرورش دهد و نگه دارد و فرد ناسالم را تذکر دهد و راهنمایی کندو برخورد مناسب نماید. در هر صورت نباید چشم را بر خطاها بست چرا که با افزایش خطا وخطاکاران کل یک مجموعه به مرور از بین خواهد رفت.
رییس کل دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: ترویج برخورد قاطع با فساد پیشگیرانه است و اصلاح امور را در پی خواهد داشت و دادگستری هم در این راه حامی و پشتیبان شماست و از شما میخواهیم که مسائل و موضوعات مهم درون مجموعهی خود را به ما اطلاع رسانی کنید تا قبل از اینکه به مرحلهی بدی برسد بتوانیم چاره اندیشی کرده و برای حل آن بهترین تصمیم را بگیریم. دادگستری استان مصمم به برخورد قاطع با فساد است و در سال جاری، در مصادیقی که ورود کرده ایم کارنامه بسیار خوبی داشته ایم.