از برگزاری کنسرتهای آنلاین چه خبر؟
- ایسنا نوشت: ساکنان شهرهای قرمز از جمله پایتخت، نخستین روزها از دو هفته اعلام شده برای برگزاری طرح جدید محدودیتهای کرونایی را میگذرانند و چند روزی است که برخی دستگاههای متولی امر فرهنگ و هنر از جمله صداوسیما، پلتفرم ها، شبکههای مجازی و ... در پی همسو کردن برنامههای خود با این تعطیلات و حرکت به سمت فراهم کردن شرایطی برای راحتتر گذراندن دوران قرنطینه و همراهی با مردم هستند؛ تجربهای که پیشتر خصوصا در موج اول شیوع کرونا در کشور شاهد بودیم.
در موج اول کرونا و در امتداد آن، موسیقی همواره از جایگاه ویژهای برای همراهی با مردم برخوردار بود.
ورود موسیقی به قرنطینه که از نواختن روی پشت بامها و بالکنها آغاز شده بود، حالا به کمک فضای مجازی، همزمان توسط میلیونها بیننده قابل دسترسی بود و در ادامه هم این اجراهای ساده خانگی، به کمک برخی سازمانهای متولی از جمله شهرداری و وزارت ارشاد، شکل برنامه ریزی شده تری به خود گرفت و جایش را به اجرای کنسرتهای آنلاین رایگان داد.
هرچند با پایان موج اول، تا حد زیادی از وجه احساسی این فعالیتهای خودجوش کاسته شد و این بخش هم مانند بسیاری از حوزههای دیگر جامعه، رنگی از تجارت به خود گرفت و به مرور برخی از اجراهای آنلاین به سمت پولی شدن رفتند.
با این حال تا مدتی، برگزاری کنسرتهای آنلاین رایگان که موسیقی پاپ آغازگر آن بود، مسیر خود را ادامه داد و در ادامه هنرمندان موسیقی نواحی و دستگاهی هم بر اساس برنامه ریزیهای متولیان امر روی صحنه آمدند و اجراها به صورت آنلاین برای مردمی که در قرنطینه به سر میبردند پخش میشد.
با آغاز ایام عزاداریِ محرم و صفر، همانند هر سال که جریان موسیقی در کشور تعطیل میشود، برگزاری کنسرتهای آنلاین موسیقی هم متوقف شد و البته در مقطعی جای خود را به اجرای موسیقی نمایش عاشورایی «علمدار» در تالار وحدت داد و اینگونه عنوان شد که عواید حاصل از آن صرف امور خیریه میشود.
اما برخلاف انتظار، پایان ایام عزاداری که با موج دوم کرونا در کشور هم همراه بود، شروعی برای ازسرگیری کنسرتهای آنلاین نبود؛ بلکه همه جا حرفِ ازسرگیری حضوری کنسرتها بود و پرسش و پاسخهایی در این خصوص.
هرچند تلاشهایی که از بعد عید فطر برای برگزاری کنسرتهای حضوری صورت گرفت، در نهایت با حاشیههای بلیط فروشی میسر نشد و تنها کنسرتهای حضوری به اجراهای کیش در فضای باز محدود شد که آن هم با پادرمیانی متولیان امر بهداشت و درمان استان، نیمه کاره رها شد.
حتی پیشنهاد اخیر مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد برای برپایی کنسرتهای حضوری تا پیش از ساعت ۱۸ هم با استقبالی از سوی برگزارکنندگان مواجه نشد تا با آغاز محدودیتهای جدید تهران و دیگر شهرهای قرمز، پرونده کنسرتهای حضوری فعلا بسته بماند.
اما در این میان، آنچه از سوی متولیان امر فرهنگ و هنر، هنرمندان و حتی رسانهها به نظر میرسید به فراموشی سپرده شده، امکان برقرار ماندن جریان موسیقی در کشور از طریق برگزاری کنسرتهای آنلاین است؛ رویکردی که هنوز هم میتواند روحی تازه را به فضای جامعه بدمد و روزنهای باشد برای کاهش مشکلات هنرمندان و خصوصا اهالی موسیقی در کشور.