یکسان سازی نرخ ارز با الگوهای سال 81
خبرگزاری میزان: قائم مقام بانک مرکزی درباره سیاست یکسان سازی نرخ ارز گفت: با استفاده از تجربه سال ۸۱ در یکسان سازی نرخ ارز ، این مسیر آزموده شده را طی می کنیم.
به گزارش ؛ اکبر کمیجانی در همایش نقش روابط عمومی در صنعت بانکداری در جمع خبرنگاران افزود: اگر چه نرخ مبادله ای داریم اما با هدایت بانک مرکزی و تعدیل آرام آرام بستر برای ارز تک نرخی در حال فراهم شدن است.
کمیجانی گفت: در بازار ارز قرار نیست شوک و جهش داشته باشیم و برای کاهش هزینه های یکسان سازی ارز، باید ابتدا بستر فراهم شود.
کمیجانی درباره وضعیت سبد ارزی نیز گفت: در دو سال اخیر شرایط بازار ارز به سمت پایداری حرکت کرد و از شدت نوسانان کاسته شده است.
قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به اینکه در بازار ارز نوسان وجود دارد اما بازار ارز در شرایط ثبات نسبی است، گفت: از شدت نوسانات در بازار ارز کاسته شده است و وضعیت پایدار ادامه می یابد.
وی درباره تاثیر برجام بر بازار ارز هم اضافه کرد: انتظارات در این زمینه زودگذر بود.
قائم مقام بانک مرکزی گفت: تصور کرده بودند به محض توافق ارز وارد می شود و بانک مرکزی سیاست سهل را در پیش می گیرد اما اعلام شد که قرار نیست منابع ارزی برای واردات باشد و اولویت ما حمایت از تولید، سرمایه گذاری و بخش واقعی اقتصاد و رشد اقتصادی است.
کمیجانی با بیان اینکه رقم منابع بلوکه شده ارزی همان 29 میلیارد دلار است، اضافه کرد: از این رقم 23 میلیارد دلار مربوط به ذخایر بانک مرکزی است و شش میلیارد دلار بقیه از محل منابع نفتی دولت و قابل استفاده است.
قائم مقام بانک مرکزی در پاسخ به پرسشی درباره بازنگری در نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار هم افزود: در جلسه دوم اردیبهشت شورای پول و اعتبار تصمیم گیری شد با توجه به تحولات اقتصادی و روند کاهش نرخ تورم نرخ سود با وقفه تنظیم شود و بالا بودن هزینه منابع بانک ها هم از دلایل این تصمیم بود.
کمیجانی تصریح کرد: شورای پول و اعتبار تصمیم گرفت بانک مرکزی طی سه ماهه درباره عملکرد نظام بانکی گزارش بدهد و سپس در صورت نیاز تصمیم گیری شود.
قائم مقام بانک مرکزی اضافه کرد: هدف این نبوده که هر سه ماه نرخ سود بانکی کاهش داده شود بلکه گزارش عملکرد ارائه می شود وشورای بر اساس مصلحت تصمیم گیری می کند.
کمیجانی درباره علاقه مندی بانک های خارجی برای حضور در ایران گفت: بعد از برجام ، استقبال زیادی از طرف کشورهای خارجی در این زمینه را شاهد هستیم.
وی گفت: برخی هیات های خارجی در ایران حضور یافتند و برخی کشورها هم برای حضور در ایران برنامه داده اند.
وی با اشاره به اینکه هنوز درخواست رسمی برای تاسیس بانک از طرف خارجی ها ارائه نشده است، اضافه کرد: البته در مذاکرات آنها سوالات فراوانی دارند.
قائم مقام بانک مرکزی گفت: دو هفته اخیر آیین نامه تاسیس شعب و بانک های مستقل خارجی در مناطق آزاد اقتصادی ایران ابلاغ شد.
کمیجانی افزود: در داخل کشور نیز برای بانک های خارجی امکان وجود دارد تا 40 درصد سهام بانک یا شرکت های ایرانی را داشته باشند و اگر تقاضای واقعی باشد بررسی خواهد شد.
قائم مقام بانک مرکزی اضافه کرد: بانک مرکزی و دولت آماده است موانع ورود بانک های خارجی در کشور برداشته شود.
قائم مقام بانک مرکزی همچنین درباره موضوع موسوم به حساب های جعلی در بانک ها نیز گفت: در سیستم بانکی حساب های متعدد افتتاح می شود که یکبار برای همیشه است و تعداد این حساب ها که برخی ممکن است یکی دو مر تبه بیشتر استفاده نشده باشد، در طول سالیان، زیاد شده است.
کمیجانی افزود: ساماندهی حساب های نامشخص در مرحله کارشناسی است و با دریافت اطلاعات بیشتر اطلاع رسانی می شود.
قائم مقام بانک مرکزی در پاسخ به سوالی درباره سیاست تسهیل مقداری در بانک مرکزی نیز گفت: این موضوع نیز در مرحله کارشناسی است اما سیاست تسهیل مقداری از ابزارهای بانک های مرکزی برای تحرک بخشی و پاسخ به نقدینگی و در مرحله مطالعاتی است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *