باید با حفظ کرامت مراجعان و جلوگیری از اطاله دادرسی موجبات رضایتمندی مردم فراهم شود
- حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد مرتضوی مقدم در ادامه سفر خود به استان مازندران در جمع قضات استان، فلسفه وجودی کار قضاوت را صدور حکم به حق برشمرد و گفت: احقاق حق و اجرای عدالت، وظیفه اصلی ما و قانون نیز ابزار قضات برای اجرای عدالت است و در این مسیر دو شاخص توان علمی و عملی نیاز ماست؛ مفهوم توان علمی، قدرت آگاهی بر درک موضوع پرونده است و توان عملی یعنی در تصمیم گیری شجاعت داشته، نفوذناپذیر و توصیه ناپذیر باشیم.
رئیس دیوان عالی کشور اظهار داشت:برای اثبات یک موضوع و احراز بزه، استدلال و برای تعیین مجازات، استناد لازم است و از آنجاکه جایگاه قضاوت در رای متبلور میشود؛ آرا و تصمیمات باید دارای شاخصههای خاصی از جمله دارای محتوای علمی، مستدل، مستند ومتناسب با جرم باشد.
وی افزود: رای باید براساس علم و یقین و قوانین باشد و بهتر است شرایط زمانی، مکانی و شخصیتی و نیز درک پیامد حکم در نظر گرفته شود.
رئیس دیوان عالی کشور خطاب به قضات حاضر در جلسه، اهمیت نگارش آرا را مورد تاکید قرارداد وگفت: در رای خود، شیوه نگارش زیبایی داشته باشید؛ حکمی که با استدلال و مبتنی بر قوانین و با استفاده ازکلمات پرمعنا وغیر کلیشهای نوشته شود، مورد تقدیر است و در واقع زینت حکم قاضی شیوه نگارش حکم است و می توان شیوههای ستنی رابروز رسانی کرد.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم همچنین دربخش دیگری از سخنان اهمیت تکریم مراجعان رامورد توجه قرارداد و گفت: امید مردم به آرا صادره است، در کنار سرعت بخشی به کار باید به کیفیت آرا نیز اهمیت داده شود و باتوجه به اظهارات اصحاب دعوا، حفظ کرامت مراجعان و جلوگیری ازاطاله دادرسی موجبات رضایتمندی مردم فراهم شود.
وی گفت: مراجعان دستگاه قضایی گرفتارند، مشکل دارند، کار را بر مردم آسان بگیرید و دلسوزانه برای وقت مردم که ازراههای دورونزدیک با تحمل هزینههایی مراجعه میکنند اهمیت بدهید و درنوبت تعیین شده برای هرپرونده تاجایی که امکان دارد تصمیم گیری کنید.
شایان ذکراست، در ابتدای جلسه رئیس کل دادگستری مازندران ضمن خیرمقدم به رئیس دیوان عالی کشور، گزارشی ازعملکرد دادگستری استان در زمینههای مختلف ارائه کرد.