بهرهبرداری از ۹ پروژه آزادراهی تا سال آینده/ ۶۳ کیلومتر از کنارگذر شرق اصفهان افتتاح شد
- سی و سومین پویش ملی "تدبیر و امید برای جهش تولید" امروز ۲۹ آبانماه با حضور رییسجمهور و وزیر راه و شهرسازی و از طریق ارتباط ویدئوکنفرانس برگزار شد.
خیرالله خادمی با اشاره به اینکه هماکنون ۹ پروژه آزادراهی بهعنوان پروژههای اولویتدار و جهش تولید در دست اجرا داریم، از افتتاح "آزادراه کنارگذر شرق اصفهان" به عنوان یکی از این پروژهها خبر داد و گفت: آزادراههای دیگری از جمله، کنارگذر جنوبی تهران، آزادراه منجیل-رودبار، آزادراه خرمآباد-بروجرد، آزادراه ایزدخواست-شیراز، آزادراه تبریز-صوفیان، آزادراه مراغه-هشترود، منطقه ۲ آزادراه گرمسار-تهران و باند غربی منطقه دوم آزادراه تهران-شمال از دیگر پروژههای آزادراهی است که امسال و سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: امروز کنارگذر شرق اصفهان به طول ۶۳ کیلومتر در قالب سه خط رفت و سه خط برگشت افتتاح شد که با احداث این پروژه، ترافیک آزادراههای قم و کاشان به اصفهان، کاهش یافته و به شرق اصفهان هدایت میشود و سپس به آزادراهها و بزرگراههای در مسیر استان فارس هدایت خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به کاهش ۸۰ دقیقهای زمان سفر با تکمیل این آزادراه، عنوان کرد: آزادراه کنار گذر شرق اصفهان، حلقه ارتباطی آزادراههای شمال و جنوب اصفهان است که موجب روان شدن ترافیک در مقطع اصفهان میشود. این پروژه، موجب کاهش سوانح رانندگی و آلودگی هوا میشود و با تکمیل آن، ترافیک عبوری از داخل اصفهان نخواهیم داشت و به شرق اصفهان هدایت میشود.
وی ادامه داد: این آزادراه نسبتبه جاده موجود ۳۵ کیلومتر کاهش مسیر دارد و عامل تحول اقتصادی برای شرق اصفهان است که از نظر پروژههای جادهای، نیاز بیشتری دارد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، با بیان اینکه برای این پروژه ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و ارزش روز آن هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است، گفت: البته از سوی سرمایهگذار قبلی نیز سرمایهگذاری به ارزش امروز ۵۰۰ میلیارد تومان انجام شده است و بدین ترتیب ارزش امروز پروژه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.
وی افزود: در این پروژه سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی ۷۰ درصد و سرمایهگذاری دولت ۳۰ درصد است.
خادمی در پاسخ به سوال رئیسجمهور مبنی بر اینکه قطعه سوم این آزادراه چه زمانی افتتاح میشود، نیز گفت: هدفگذاری ما برای افتتاح قطعه سوم، پایان تابستان ۱۴۰۰ است؛ برای تکمیل این قطعه ۳۰ کیلومتر باقی مانده است، اما برآورد میشود تا پایان سال ۱۴۰۰ این پروژه تکمیل شود.