همه چیز درباره محدودیتهای کرونایی یکم آذر ماه
- روزنامه خراسان نوشت: شیوع گسترده کرونا و افزایش ابتلا و فوتیهای ناشی از این ویروس به ویژه در کلان شهرها بار دیگر باعث شد تا محدودیتهایی برای قرنطینه و تعطیلی شهرها بعد از کش و قوسهای بسیار، بالاخره با رعایت شرایطی به تصویب ستاد ملی کرونا برسد، اما این محدودیتهای شدید کرونایی که قرار است از شنبه در اغلب شهرهای کشور اجرایی شود، استثنائاتی دارد و برخی مشاغل را شامل نمیشود؛ همچنین درباره چگونگی عبور و مرور و فعالیتها تا زمان محدودیتها هم ابهاماتی وجود دارد. امروز سعی کرده ایم در کنار معرفی مشاغلی که از محدودیتها مستثنا هستند، مشاغل محدود شده را نیز معرفی کنیم و همین طور به ابهاماتی درباره چگونگی عبور و مرور بعد از ساعت ۲۱ تا ۴ و همچنین میزان جریمهها در گفتگو با دبیر کمیته امنیتی و اجتماعی انتظامی ستاد ملی کرونا پاسخ دهیم. پس این گزارش را بخوانید و تا انتهای محدودیتها در اختیار داشته باشید تا خدایی نکرده ناخواسته متحمل جریمه نشوید.
چه شهرهایی چه محدودیتهایی دارند؟
برای این که بدانید شهری که در آن زندگی میکنید چه محدودیتهایی دارد، باید به این نکته توجه کنید که شهر در چه وضعیتی است. دبیر کمیته امنیتی و انتظامی ستاد مبارزه با کرونا در این باره میگوید: «هر هفته وزارت بهداشت گزارشی از وضعیت شهرها دارد که ما برای آنها سه رنگ زرد، نارنجی و قرمز را در نظر گرفتهایم و بسته به رنگ و وضعیت آن شهر محدودیتها اعمال میشود که محدود به ساعت خاصی نیست و در کل روز اجرا میشود.» البته این نکته را هم یادآوری کنیم که این محدودیتها برخلاف آن چه گفته شده، دو هفتهای نیست بلکه تا زمان پایان دوره پیک کرونا ادامه خواهد داشت.
پاسخ به ابهامات
در حالی از شنبه این محدودیتها برقرار میشود که ابهامات زیادی درباره آن وجود دارد و جریمههای سنگین ۲۰۰ هزار تومانی، ۵۰۰ هزار تومانی و یک میلیون تومانی هم برای آن در نظر گرفته شده است. در میان انبوهی از پرسشها و ابهامات، میزان جریمه خودروهای متخلف، گروههای مشمول محدودیت، وضعیت برخی از فعالیتهای سطح یک، استثنائات و مدت محدودیتها بیشتر به چشم میخورد که برای پاسخ به آنها به سراغ دبیر کمیته امنیتی و اجتماعی انتظامی ستاد ملی کرونا رفتیم که پاسخ به برخی از این سوالات را در ادامه میخوانید.
جریمههای یک میلیونی
در همان ابتدای کار از حسین قاسمی درباره میزان جریمهها پرسیدیم که در پاسخ گفت: «تردد پلاک شهرهای قرمز در شهرهای دیگر روزانه یک میلیون تومان و تردد پلاک شهرهای نارنجی در دیگر شهرها، روزانه ۵۰۰ هزار تومان جریمه در بر خواهد داشت. همچنین خودروهای شخصی که در شهرهای قرمز از ساعت ۲۱ تا ۴ روز بعد تردد داشته باشند، ۲۰۰ هزار تومان جریمه خواهند شد.»
وضعیت تردد در شهرهای قرمز
حسین قاسمی درباره ابهاماتی در خصوص رفت و آمد به صورت پیاده در شهرهای قرمز هم این گونه گفت: «قطعا هموطنان میتوانند در شهرهای قرمز به صورت پیاده یا با وسایل حمل و نقل عمومی تردد داشته باشند، فقط نمیتوانند از خودروی شخصی خود استفاده کنند. البته توصیه میکنیم برای سلامتی خود و دیگران تا حد امکان در خانه بمانند، اما اگر نیاز بود از خانه خارج شوند، میتوانند از تاکسیهای آنلاین معتبر و تاکسیهای شهری استفاده کنند.»
تاکسیهای آنلاین
برخلاف آن چه گفته میشود، قاسمی اطمینان میدهد که پلاک تاکسیهای آنلاین ثبت شده و آنها جریمه نمیشوند. او در این باره میگوید: «تاکسیهای آنلاین معتبر در کنار تاکسیهای زردرنگ میتوانند در شهر به حمل و نقل کمک کنند، چون ما به دلیل سهمیه بنزینی که به آنها میدهیم، به اطلاعات خودروهای شان دسترسی داریم و برای فعالیت مشکلی نخواهند داشت.»
مشاغلی که بعد از ساعت ۲۱ فعال هستند
از قاسمی درباره مشاغلی که مجبورند در بعد از ساعت ۲۱ سر کار خود بروند یا بعد از ساعت ۲۱ کارشان به پایان میرسد هم پرسیدیم که در پاسخ گفت: «همه موظف اند از قانون تبعیت کنند، بهتر است مشاغل طوری برنامه ریزی کنند که تا قبل از ساعت ۲۱ کارشان به پایان برسد، اما اگر مشاغلی وجود دارند که نمیتوانند این کار را بکنند باید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.» او در ادامه درباره برخی استثنائات هم این گونه گفت: «برای برخی مشاغل مانند کادر درمان به دلیل این که شیفتی کار میکنند و نیاز است در شرایط قرمز هم حتما به کار خود ادامه دهند، تمهیداتی اندیشیده شده که پلاکهای معرفی شده از سمت دانشگاه علوم پزشکی جریمه نشوند.»
خودروهایی با پلاک شهری دیگر.
اما هستند کسانی که پلاک خودرویی که دارند متعلق به شهر دیگری غیر از شهری است که در آن زندگی میکنند. درباره تکلیف این خودروها از قاسمی پرسیدیم که در پاسخ گفت: «همه موظف بوده اند تا پیش از این کارهای تغییر وضعیت پلاک خود را انجام دهند و حالا در صورتی که در شهرهای قرمز تردد کنند، روزانه یک میلیون تومان و در صورتی که در شهرهای نارنجی تردد کنند، روزانه ۵۰۰ هزار تومان جریمه خواهند شد. پس بهتر است که فعلا از خودروی خود استفاده نکنند و کارهای اصلاح پلاک خود را انجام دهند.»
مشاغل مستثنا
قاسمی درباره مشاغل سطح یک مانند لوازم یدکی خودرو که داخل پاساژ قرار گرفته اند و در حالی که میتوانند باز باشند، ولی به دلیل این که محدودیتها پاساژ را تعطیل میداند هم گفت: «همان طور که این مغازه دار از مزایای پاساژ تا کنون استفاده کرده حالا هم باید با توجه به قانون در زمانی که وضعیت قرمز بر شهر حاکم است، مغازه خود را بر اساس ضوابط بسته نگه دارد، چون پاساژ بسته خواهد بود.» در پایان دبیر کمیته امنیتی و اجتماعی انتظامی از مردم خواست که برای غلبه بر این ویروس، قوانین و پروتکلهای ستاد ملی کرونا را رعایت کنند تا با کمک هم بتوانیم هر چه زودتر بر این ویروس غلبه کنیم.