رضایی: تغییری در سیاستهای اعزام به پارالمپیک ایجاد نشده/ تابع: بهدلیل تحریمها خیلی از شرکتها به ما تجهیزات نمیفروختند
- محمد تابع، دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک به همراه هادی رضایی، سرپرست کاروان ایران در بازیهای پارالمپکیک توکیو در نشست خبری آنلاین پاسخگوی سوالات اصحاب رسانه بودند.
تابع درباره شرایط ورزشکاران اعزامی به پارالمپیک توکیو اظهار داشت: سیاستهای تعیین شده ما در اعزامها تغییر نمیکند و رشتهها و تیمها براساس اولویتهای چهارگانه طلا، نقره، برنز یا حضور در ردههای اول آسیا اعزام میشوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به اینکه مسابقات به تعویق افتاده است، امکان اضافه شدن رشتههای جدید به کاروان ایران وجود دارد یا خیر گفت: با توجه به اینکه اکثر رشتهها رقابت برای کسب سهمیهشان تمام شده، رشته جدیدی برای ایران باقی نمیماند. در ٩ رشته کسب سهمیه کردهایم و تنها در دوومیدانی فرصت افزایش سهمیهها را خواهیم داشت. کلاسبندی برخی نمایندگان ما باید تایید شود. رشتههای تیروکمان، تیراندازی، والیبال نشسته مردان، بسکتبال با ویلچر مردان، پاراوزنهبرداری، پاراکانو (قایقرانی)، جودو نابینایان، پارادوومیدانی و پاراتکواندو هستند.
هادی رضایی نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: در جلسه روز گذشته ستاد بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو، نمایندگان فدراسیونهای ذینفع حضور داشتند و طی آن، بر همان سیاست قبلی کمیته مبنی بر اعزام حداقلی و براساس اولویتهای چهارگانه تاکید صورت گرفت. امروز هم جلسهای را با مسئولان برگزار کننده پارالمپیک ۲۰۲۰ و همچنین کمیته بینالمللی برگزار کردیم و برنامههای اعزام، تعداد افراد و تیمهای مختلف، برنامه حضور در دهکده و نحوه حضور و شرایطی که درخصوص کرونا گذاشتهاند، بحث افتتاحیه و اختتامیه، نوع اتاقها، غذاخوری، نحوه اعزام خبرنگاران و ... بررسی شد. در واقع عنوان شد که محدودیتهای سختتری نسبت به گذشته وجود دارد.
وی درباره تعداد ورزشکاران شرکت کننده در پارالمپیک و اینکه آیان محدودیت در اعزام آنها نیز در نظر گرفته شده است یا خیر؟ گفت: تعداد ورزشکاران بر اساس همان تعدادی است که در رشتههای مختلف اعلام شده است. البته در تعداد همراهان محدودیتهای زیادی اعمال و در نظر گرفته شده است که بر اساس محدودیتهای کرونایی است. تقریبا در تعداد همراهان کاروان ایران حدود نیمی کاهش پیدا کرده است. محدودیتهایی در اعزام همراهان ایجاد خواهد شد.
تابع درباره زمان برگزاری اردوها عنوان کرد: اگر شرایط فراهم شود اردوهای این رشتهها در شرایط قرنطینه آغاز خواهد شد تا برای کسب موفقیت تلاشها را آغاز کنیم.
سرپرست کاروان ایران در پارالمپیک توکیو درباره انتقادات سرمربی تیم ملی جودو نابینایان برای نداشتن حریف تمرینی در اردوهای تیم ملی به دلیل محدودیتهای موجود گفت: قبلاً هم مجوز داده بودیم که جودوکاران همراهِ تمرینی داشته باشند. آنها حتی در کیش که اردو داشتند، حریف تمرینی داشتند. جودوکاران میتوانند در اردوها حریف تمرینی داشته باشد و پارالمپیک هزینهها را تقبل خواهد کرد.
رضایی درخصوص جانشین مرحوم شیرمحمدی و اعزام عسکری به پارالمپیک توکیو گفت: دو سیاست اعزامی به مسابقات داریم که بر اساس تصمیمات هیئت اجرایی اعمال میشود و نفرات اعزامی باید در چارچوب در نظر گرفته شده باشد اعزام صورت میگیرد. با توجه به اینکه در توکیو هیچ کلاسبندی انجام نمیشود و ورزشکاران باید پیش از آن کلاسبندی شده باشند. متاسفانه چون عسکری کلاسبندی نشده قانون اجازه حضور وی در پارالمپیک را نمیدهد مگر اینکه در این مدت مسابقاتی باشد که تایید کلاس را بگیرد میتواند در زمره نفرات اعزامی قرار گیرد اما بازهم باید بر اساس سیاستهای اعزام پارالمپیک تصمیمگیری شود. کسب سهمیه ملاکی برای اعزام نیست. از طرفی در برخی رشتههای ورزشی مهلت تمام شده و نمیتوان تغییراتی داشت.
تابع درخصوص گلایه برخی ورزشکاران درباره تجهیزات ورزش گفت: از مدتها قبل به فکر تهیه تجهیزات ورزشی برای ورزشکارانمان بودیم. متاسفانه به دلیل تحریمها خیلی از شرکتهای برندِ تولید کننده تجهیزات به ما لوازم مورد نیاز را نمیفروختند، با تمام مشکلات برخی لوازم را تهیه کردیم اما با مشکل گمرک و ترخیص لوازم مواجه هستیم که امیدواریم این مشکل هم برطرف شود.
تابع درخصوص انتقادات پارادوومیدانیکاران نسبت به نحوه رکوردگیری گفت: بر اساس پروتکلی که داشتن هر سه ماه یک بار باید مورد سنجش بدنی قرار بگیرند؛ ما روند ثبات ورزشکاران را میخواهیم بدانیم که در چه مرحلهای هستند؛ افُت داشتند یا روند رو به جلو دارند. با توجه به شرایط کرونا به هر حال ممکن است تاتیرات منفی داشته باشد. اغلب رکوردها، رکوردهای خوبی نبود و اُفت زیادی نسبت به مسابقات جهانی امارات شاهد بودیم برای اینکه حقی ضایع نشود. این روند را ادامه خواهیم داد و حتی ممکن است سال آینده هم مورد سنجش قرار گیرند. هدف ما این است که آمادهترین ورزشکاران اعزام شوند؛ برخی از این نفرات هم کلاس تاییده شده بینالمللی ندارند که باید ثبت شوند طبق قراردادهایی که داریم عمل میکنیم.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک درباره دلیل برگزاری رکوردگیری در زمستان و اینکه آیا نمیتواند آسیبزا باشد عنوان کرد: با توجه به اینکه اسامی قطعی باید نیمه اول فروردین ماه اعلام شود چارهای نبود و باید رقابت ایجاد شود. شرایط زمستان برای تهران است و استانهایی داریم که میتوانیم در آنها برگزار کنیم.
وی درباره برگزاری اردوهای تیم ملی گفت: اولیت اصلی ما حفظ سلامت ورزشکاران است و باید اردوها زمانی آغاز و برگزار شود که این مهم رعایت شود. این دغدغه را داریم که ورزشکاران بتوانم از شرایط تمرینی بهرهمند شوند. حتی برای اعزام ورزشکاران هم تمهیدات لازم در نظر گرفته شده است. اولویت ما همچنان حفظ سلامت و سپس اعزام است.
رضایی درباره اعزام شناگران به توکیو تصریح کرد: مسابقاتی برای شنا وجود ندارد و این رشته تقریبا در زمره ٩ رشته اعزامی به پارالمپیک نیست.
سرپرست کاروان ایران در بازیهای پارالمپکیک توکیو درخصوص اینکه حقوق ورزشکاران نقره و برنزی چه زمانی واريز میشود؟، عنوان کرد: ورزشکاران این دسته از شش ماهه دوم حقوق دریافت خواهند کرد. البته باید روند پیشرفت این ورزشکاران بررسی شود و منتظر ارسال گزارش فدراسیونهای مربوطه هستیم. دیروز در ستاد بازیها اعلام شد که با توجه به شرایط حقوق ورزشکاران عیناً پرداخت شود.
رضایی عنوان کرد: در جلسهای که با مسئولان برگزاری مسابقات و کمیته بینالمللی پارالمپیک داشتیم هیچ تغییری در قوانین برگزاری مسابقات صورت نگرفته و تغییر هم در سیاستهای ما ایجاد نشده است. البته پیشنهاداتی به ما داشته اند و قرار است در اینخصوص تصمیمگیری شود. حقوق کامل ورزشکاران طلایی شش میلیون بوده است که با توجه به شرایط کرونا پنجاه درصد پرداخت میشده و باقی منوط به کسب همین مدال در توکیو بود تا بصورت یکجا پرداخت شود که با توجه به شرایط کرونا این حقوق کامل پرداخت خواهد شد؛ در خصوص نقره و برنز هم همینطور.