امدادگران چگونه ارتقا درجه می گیرند؟
حمیدرضا اسکاش در گفتوگو با میزان گفت: در معاونت برنامه ریزی، چهار اداره اعم از اداره آموزشهای تخصصی، توان افزایی، برنامه ریزی و امور امدادگران و نجات گران ایجاد شده است.
وی افزود: اداره امور امدادگران و نجات گران بسیار برای ما حائز اهمیت است، زیرا امور داوطلبان که در جمعیت هلال احمر نقش به سزایی دارند، در این اداره بررسی میشود.
معاون برنامه ریزی و آموزشهای تخصصی سازمان امداد و نجات اظهار کرد: بیمه، تشویقی و اعطای درجه توسط این اداره انجام میشود.
پنج وظیفه مهم اداره امور امدادگران و نجاتگران
فاطمه سلامی رییس اداره امور امدادگران و نجاتگران در گفتوگو با میزان گفت: اعطا و ارتقا درجه امدادگران و نجات گران در سه سطح شهرستانی، استانی و کشوری انجام میشود.
وی افزود: این درجات شامل امدادگر یکم، امدادگر دوم، امدادگر سوم، نجاتگر یکم، نجاتگر دوم، نجاتگر سوم و ایثار میشود.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر ادامه داد: درجات بر حسب موقعیت جغرافیایی دسته بندی میشوند به این معنا که امدادگری در سطح شهرستان، نجاتگری در سطح استان و درجه ایثار به سطح کشوری تعلق دارد.
سلامی اظهار کرد: در ۳۱ استان، کمیتههایی برگزار شده و پروندههای داوطلبان بررسی شده و درجات ارتقا مییابد. همچنین جلسات کشوری به صورت دورهای برگزار میشود.
وی درباره چگونگی اعطا درجه بیان کرد: پرونده داوطلبان پس از گذراندن دورههای مختلف، توسط کمیته بررسی میشود. افرادی که شرایط ارتقا درجه دارند باید در آزمونهای آمادگی جسمانی و مهارتی نمره لازم را کسب کنند تا موفق به دریافت درجه بالاتر شوند.
رییس اداره امور امدادگران و نجاتگران درباره بیمه گفت: همه داوطلبان بیمه «مسئولیت امدادگران و نجات گران» هستند، به این معنا که اگر در حوادث و عملیاتها آسیب ببینند، خسارت، غرامت و دیه پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به اردوها ادامه داد: برای ایجاد انگیزه و تشویق داوطلبان برای ماندن در چرخه جمعیت هلال احمر، اردوهای کشوری برگزار میکنیم و از بین داوطلبان فعال در پایگاهها شرکت کنندگان را انتخاب میکنیم.
سلامی اظهار کرد: ما باشگاهی داریم که هدف از آن ایجاد و حفظ ارتباط بین امدادگران، نجاتگران و جمعیت هلال احمر است. دبیران این باشگاهها در سه سطح شهرستانی، استانی و کشوری با برگزاری انتخابات، تعیین میشوند و ارتباط با استانها و پیگیری مسائل را برقرار میکنند.
این کارشناس حوزه امدادگران گفت: همچنین بررسی انتقادات، پیشنهادات و بررسی شکایات امدادگران و نحاتگران نیز توسط همین اداره انجام میشود.
رییس اداره امور امدادگران و نجاتگران درباره تعداد داوطلبان بیان کرد: در حال حاضر ۴۹ هزارو ۵۰۷ داوطلب داریم که ۸۵۸ داوطلب درجه ایثار دارند که ۷۶۹ نفر از آنها مرد و ۹۲ نفر زن هستند.