اعطای جایزه تجاریسازی فناوری به دانشگاهها/ حمایت از طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی استانی با محوریت رفع مشکلات بومی
محمود شیخزینالدین در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با اشاره به تدوین آئیننامه اعطای جایزه تجاریسازی فناوری به دانشگاهها از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اظهار کرد: در مرحله اول، 14 دانشگاه در این پایلوت حضور یافتهاند، 10 دانشگاه در حوزه وزارت علوم و چهار دانشگاه در حوزه وزارت بهداشت در پایلوت این طرح هستند.
وی افزود: دانشگاههای صنعتی شریف و علوم پزشکی تهران این طرح را به طور کامل عملیاتی کرده و مابقی دانشگاهها نیز به مرور این طرح را با توجه به پتانسیلهای موجود اجرایی و عملیاتی خواهند کرد، زیرا قرار داد مربوطه با آنها منعقد و مشکلی برای اعطای جایزه وجود ندارد.
شیخزینالدین مهمترین عامل انجام نشدن این طرح در مابقی موسسات آموزش عالی کشور نبود ارتباط گیری موفق این دانشگاهها با شرکتهای دانشبنیان عنوان کرد و ادامه داد: اگر مشکل ارتباط گیری به طور کامل رفع شود، دیگردانشگاههای کشور نیز میتوانند از جایره طرح پایلوت برخوردار شوند.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تشریح جزئیات این طرح، اظهار کرد: این طرح به این صورت اجرایی میشود که اگر شرکت فناوری در دل دانشگاه کار فناوری و نوآوری را انجام داده و محصولی را به فروش برساند، ما از سوی معاونت علمی و فناوری پنج درصد فروش شرکت را تا سقف مشخصی به دانشگاه جایزه میدهیم.
رویکرد استانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
وی با اشاره به رویکرد جدید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: این معاونت پیش از این رویکردی به منظور پیگیری مشکلات استانی نداشت، اما در حال حاضر مقرر شده است تا اگر محققان هر استان بتوانند مهمترین معضل مربوطه در استان خود را رصد کرده و راهکاری برای رفع آن ارائه کند، ضمن حمایت پژوهشی از آنها قسمتی از هزینههای رفع این مشکل را نیز تقبل کنیم.
شیخزین الدین با اشاره به سفر اخیر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به استان مازندارن افزود: در این سفر نخستین طرح حمایتی با رویکرد جدید معاونت در راستای حمایت از طرحهای استانی به بهره برداری رسید و طی آن پروژه پرورش ماهی قزلآلا با توجه به نیاز استانی، تجاری سازی و بهرهبرداری شد.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شاخصه اصلی این طرح را تقبل هزینهای به صورت مشترک ازسوی مسئولان استانی، سازمان تحقیقات شیلات و معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری عنوان کرد و گفت: این طرح به صورت مشارکتی راه اندازی و در صورت تجاری سازی کامل به بخش خصوصی واگذار خواهد شد و همین امر میتواند مشوق بخش تحقیقات به منظور تجاریسازی طرحهای استانی و شهرستانی در سایه حمایت مسئولان و معاونت علمی و فناوری باشد.
وی در خاتمه با تاکید بر استفاده از توانِ پژوهش بومی در رفع معضلات استانی تصریح کرد: طبق قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، هر شخصی که نخواست کارمند دولت باشد و تصمیم به کارآفرین بگیرد باید به طرق مختلف باید از او حمایت کرد که در این زمینه معاونت علمی و فناوری عزم جدی دارد.