رشد 36 درصدی صادرات صنایع دستی در سال گذشته/ راه اندازی فاز دوم طرح سوغات زیارتی مشهد
وی ادامه داد: همچنین 15 نمایشگاه سراسری در کشور در شهرهایی همانند کرمان، زنجان، خراسان رضوی و جنوبی، بوشهر، فارس، مناطق آزاد اروند، کیش و ... برگزار شد.
مدیر کل دفتر بازرگانی صنایع دستی با اشاره برگزاری 620 بازارچه موقت عرضه وفروش صنایع دستی ادامه داد: خوشبختانه بانک ها برای توسعه این حوزه 24 میلیارد تومان در سبد جوایز غیر خود در نظر گرفته اند.همچنین 10 میلیارد و 900 میلیون تومان تسهیلات در حوزه صنایع دستی اختصاص داده شد که منجر به احداث فروشگاه هایی در هلند، قبرس و استرالیا شد.
برگزاری فاز دوم طرح سوغات زیارتی مشهد
این مقام مسئول با اشاره به انجام فاز یک طرح سوقات زیارتی مشهد از برگزاری فاز دوم در ماه های آتی خبر داد و گفت: درصدد هستیم سهم سوقات این شهر را با انجام این طرح افزایش دهیم.
اصفهان؛ پایلوت نشان اعتماد فروشگاه های صنایع دستی
وی همچنین از برگزاری حراج های بزرگ صنایع دستی، دریافت مجوز نخستین پایانه صادرات صنایع دستی و ارائه نشان اعتماد به فروشگاه های صنایع دستی به عنوان برنامه های دیگر افزایش فروش در این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: شهر اصفهان را به عنوان پایلوت نشان اعتماد انتخاب کرده ایم و در برابر ارائه نشان اعتماد به فروشگاه های مورد تأیید و اعتماد سازمان صنایع دستی امتیازهایی به فروشگاه های مذکور اختصاص می یابد.
تصویب حقوق 34 درصدی برای واردات صنایع دستی
مدیر کل بازرگانی صنایع دستی با تأکید بر کنترل ورود صنایع دستی خارجی عنوان کرد: تصویب حقوق 34 درصدی برای کالاهای صنایع دستی وارداتی به کشور شدیم تا از این طریق سهم صنایع دستی کشورهایی همانند چین و تایلند را در کشور کاهش دهیم.
رشد 26 درصدی و فروش بازارچه های نوروزی سال 94 نسبت به سال گذشته
محمودیان با اشاره به رشد 26 درصدی و فروش بازارچه های نوروزی سال 94 نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این رخداد که بزرگترین رخداد خرده فروشی کشور است شاهد 24 میلیارد تومان فروش بوده ایم از سوی دیگر در نمایشگاه صنایع دستی 20 خرداد ماه با رشد 110 درصدی فروش مواجه بودیم که 2 میلیارد حجم فروش قطعی و بیش از یک میلیارد تومان حجم سفارش های صنایع دستی است.
افتتاح بازارچه عودلاجان به زودی
وی احیای بازارچه های صنایع دستی و ایجاد بازارچه های جدید را از برنامه های آتی دانست و گفت: بدین منظور در صدد هستیم به زودی بازارچه عودلاجان را در قلب پایتخت احیا کنیم.
159 طرح توسعه صنایع دستی
در ادامه این نشست فریدون میرزا لو مدیر کل حمایت از تولید صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با ارائه گزارش عملکرد سال 93 به راه اندازی خانه های صنایع دستی در هشت استان با اعتباری بالغ بر سه هزار و 80 میلیون تومان اشاره کرد و افزود: بدون شک این موضوع منجر به توسعه اشتغال، بسترسازی برای رشد صنایع دستی و جذب دانش آموختگان این حوزه می شود.
وی ادامه داد: 10 هزار و 250 میلیون ریال برای تجهیز کارگاه های صنایع دستی در برخی از استان ها در زمینه طرح های توسعه تولید مناطق هزینه شده است، اذعان کرد: درحال حاضر 195 طرح توسعه صنایع دستی در نظر گرفته ایم که 12 مورد آن بر صادرات متمرکز است و 183 آن بر تولید. مجموع اعتبار در نظر گرفت شده برای این طرح ها 30 میلیارد تومان است.
میرزا لو در پایان مجموع مجوزهای تولید صنایع دستی در سال گذشته را 280 هزار و 420 فقره اعلام کرد.