۱۵ کشور همسایه؛ منبعی برای تأمین ۶۰ میلیارد دلار درآمد ارزی
ایران در حال حاضر به ۵۰ الی ۶۰ میلیارد دلار درآمد ارزی نیاز دارد که با در نظر گرفتن ۱۵ کشور همسایه؛ چنانچه بطور میانگین در هر کدام از این کشورها ۴ میلیارد دلار درآمد ارزی غیر نفتی ایجاد کنیم؛ میتوانیم به راحتی به این ۶۰ میلیارد دلار دست یابیم.
- شیرین منوچهریان کارشناس مسائل اقتصادی - بیش از یک ماه پیش که تنور انتخابات آمریکا در کشورمان روشن شد و حالا که نتیجه انتخابات مشخص شده برخی افراد به گونهای فضا سازی میکنند و از نتایج و دستاوردهای انتخابات آمریکا بر ایران سخن میرانند که لازم است گفته شود:
۱- مخاصمه بین ایران و آمریکا مسئلهای نیست که با آمدن ترامپ بوجود آمده باشد که بخواهد با رفتن او از بین برود. دموکراتها و جمهوری خواهان فقط ادبیات متفاوتی دارند و در پارادایم روابط با ایران بین این دو حزب، تفاوت مبنایی چشمگیری وجود ندارد.
۲- کشور آمریکا در دوران کرونا و پساکرونا مانند کشورهای دیگر، آنقدر با چالشها و لطمات اقتصادی و اجتماعی کرونا دست و پنجه نرم میکند که بالاترین سطح مشغولیت اجرایی بایدن در این چهار سال را به خود اختصاص خواهد داد و این بسیار ساده اندیشانه است که متوقع باشیم مسئله ایران در اولویت کاری او قرار بگیرد.
بیان این نکته هم خالی از لطف نیست که در انتخابات سال ۲۰۲۴ آمریکا بایدن ۸۲ ساله است و به احتمال زیاد دیگر نمیتواند کاندیدای ریاست جمهوری باشد.
۳. در سبد سیاست خارجی بایدن یادگاریهایی از دوران ترامپ باقی میماند از جمله، رفع چالشها در روابط با چین، اصلاح روابط با اروپا، مهار روسیه و ... که عملا نمیتواند مذاکره با ایران را در اولویت خود قرار دهد.
۴. ایران در حال حاضر به ۵۰ الی ۶۰ میلیارد دلار درآمد ارزی نیاز دارد که با در نظر گرفتن ۱۵ کشوری که در همسایگی ما وجود دارد؛ چنانچه بطور میانگین در هر کدام از این کشورها ۴ میلیارد دلار درآمد ارزی غیر نفتی ایجاد کنیم؛ میتوانیم به راحتی به این ۶۰ میلیارد دلار دست یابیم.
اعتماد سازی همسایگان نقد بهتر از امید بستن به غرب نسیه است.
در پایان شاید بتوان گفت جامعهی ما در تلقی مهم بودن انتخابات آمریکا برای ایران فراتر از واقعیتهای موجود پیش رفت و بنوعی دچار جوّ زدگی ناخواسته شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *