ثبت بیش از ۳۳۵ هزار مورد ازدواج و طلاق در ۵ ماه نخست سال جاری

10:21 - 26 آبان 1399
کد خبر: ۶۷۴۸۶۱
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور از ثبت بیش از ۳۳۵ هزار مورد ازدواج و طلاق از ابتدای فروردین تا مرداد سال جاری خبر داد.

- ایرنا نوشت: سیف الله ابو ترابی درخصوص ثبت ازدواج گفت: از ابتدای فروردین تا مرداد سال جاری ۲۶۸ هزار و ۷۴۷ مورد ازدواج ثبت شده است. 

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور افزود: همچنین از ابتدای فروردین تا پایان آبان سال جاری ۶۷ هزار و ۲۰۸ مورد هم طلاق به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: همچنین در این بازه زمانی ۲۸۷ هزار و ۴۹۳ مرگ به ثبت رسیده و در همین مدت نیز ۶۷۴ هزار و ۵۸ مورد واقعه ولادت در کشور ثبت شده است.

ابوترابی افزود: مهلت قانونی ثبت فوت در ثبت احوال ۱۰ روز است و وفات هر فرد اعم از ایرانی یا خارجی باید به یکی از ادارات ثبت احوال سراسر کشور اعلام شود و مهلت قانونی ثبت تولد نوزادان در سازمان ثبت احوال ۱۵ روز از زمان تولد است و خانواده‌ها باید در این مهلت اقدام کنند.

وی گفت: اکنون بیش از ۹۹ درصد از ولادت‌ها در کشور در مهلت قانونی (۱۵ روز) ثبت می‌شوند و هموطنان باید دقت داشته باشند که ولادت را در مهلت قانونی ثبت کنند. اگر واقعه ولادت در مهلت قانونی ۱۵ روز ثبت نشود، برای ثبت خارج از این مهلت، افراد هزینه بیشتری را متحمل می‌شوند.

سخنگوی سازمان ثبت احوال خاطرنشان کرد: برابر ماده ۲۲ قانون ثبت احوال کشور، وفات هر فرد اعم از ایرانی یا خارجی باید به یکی از ادارات ثبت احوال سراسر کشور اعلام شود و همچنین وفات ایرانیان در خارج از کشور به ماموران کنسولی محل اقامت یا به یکی از ادارات سازمان ثبت احوال کشور اعلام می‌شود.

وی در مورد اینکه چه افرادی می‌توانند برای اعلام وفات و اخذ گواهی فوت اقدام کنند، گفت: نزدیکترین خویشاوند متوفی یا هر شخصی که در موقع وفات حاضر بوده با ارائه مدرک شناسائی، مأموران انتظامی متصدی یا صاحب مکانی که وفات در آن رخ داده است، متصدیان گورستان ها، مقامات قضایی و نظامی و گروه‌های امدادی، می‌توانند برای اعلام وفات واخذ گواهی فوت اقدام کنند.

ابوترابی گفت:بر اساس ماده ۱۲ قانون ثبت احوال کشور در خصوص ثبت ولادت، ولادت هر طفل در ایران اعم از اینکه پدر و مادر طفل ایرانی یا خارجی باشند، باید به نماینده یا مأمور ثبت احوال اعلام شود و ولادت اطفال ایرانیان مقیم خارج از کشور هم به مأمور کنسولی ایران در محل اقامت و اگر نباشد به نزدیکترین مامور کنسولی و یا سازمان ثبت احوال کشور اعلام شود.

وی در مورد اینکه چه افرادی می‌توانند برای ثبت ولادت نوزاد و اخذ شناسنامه اقدام کنند، تصریح کرد: پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه، مادر در صورتی که ازدواج او قانونی به ثبت رسیده باشد، وصی یا قیم یا امین با ارائه مدارک ذیربط، متصدی یا نماینده موسسه‌ای که طفل به آنجا سپرده شده و صاحب واقعه (ولادت) که سن او ۱۸ سال تمام به بالا باشد، می‌توانند برای ثبت ولادت و گرفتن شناسنامه اقدام کنند.

ابوترابی گفت: بر پایه قانون و مصوبه شورای عالی آمار، سازمان ثبت احوال کشور مرجع رسمی آمار‌های ازدواج و طلاق است و این آمار‌ها به تفکیک سال، سن و سایر اقلام مورد نیاز در وب سایت دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در دسترس عموم مردم است.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور، ازدواج و طلاق را به عنوان مقوله‌های اجتماعی بخش عمده‌ای از آمار‌های تولیدی ثبت احوال برشمرد.

ابوترابی تصریح کرد: گام بزرگی در توسعه دولت الکترونیک در حوزه ثبت ازدواج و طلاق و تولید آمار‌های آن در سال ۹۵ صورت گرفته است که اعلامیه‌های کاغذی از چرخه ثبت اعلام ازدواج و طلاق حذف شد و این دو رویداد به صورت برخط به پایگاه اطلاعات جمعیت کشور منتقل می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *