افراد مبتلا به کرونا احتمالاً ۲ بار بیرون غذا خورده‌اند!

8:57 - 26 آبان 1399
کد خبر: ۶۷۴۸۱۷
محققان بر این باورند که بزرگسالانی که آزمایش کووید- ۱۹ آن‌ها مثبت شده است، به‌احتمال زیاد ۲ هفته قبل از ابتلایشان به بیماری ۲ بار در رستوران غذا خورده‌اند.

- روزنامه همشهری نوشت: مانند هر کار دیگری در زندگی، در سال ۲۰۲۰ غذا خوردن در رستوران معنای کاملاً تازه‌ای به‌خود گرفته است. وقتی از خطرات کووید- ۱۹ حرف می‌زنیم، منظورمان این است که فعالیت‌هایی که شما را وادار به نزدیک شدن به اطرافیان می‌کند - خصوصا وقتی در خانه بدون ماسک می‌چرخید- به طرز معنا داری خطر انتقال یا ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.

یکی از مکان‌هایی که به‌طور خاص این موضوع در آن صادق است، رستوران‌هاست. هنوز هم خیلی‌ها به‌رغم شیوع بیماری همه‌گیر، انتخابشان غذاخوردن در خانه یا رستوران است. مرکز مراقبت و پیشگیری بیماری‌های آمریکا، گزارشی در‌ماه سپتامبر منتشر کرد که حاکی از آن بود که بزرگسالانی که آزمایش کووید- ۱۹ آن‌ها مثبت شده است، به‌احتمال زیاد ۲ هفته قبل از ابتلایشان به بیماری ۲ بار در رستوران غذا خورده‌اند.

در این گزارش از شرکت‌کنندگان نپرسیده‌اند که در خانه غذا خورده‌اند یا در رستوران، اما سی دی سی و سایر مسئولان بهداشت عمومی می‌گویند اگر افراد بی‌آنکه ماسک زده باشند، بیش از حد به هم نزدیک شوند، همه غذاخوری‌های عمومی خطرآفرین است.

خطرات غذا خوردن در رستوران‌ها

دکتر آنه لیو، متخصص بیماری‌های عفونی در بخش مراقبت‌های بهداشتی دانشگاه استفورد، درباره خطرات غذا خوردن در اماکن عمومی می‌گوید: «غذا خوردن در فضای داخلی رستوران کار پرخطری است. ناهارخوردن در فضای بسته با چندین عامل خطرزا همراه است: حضور در محیط بسته خانه، مکالمه‌های طولانی و برداشتن مکرر ماسک از روی صورت.

تا زمانی که ماسکی اختراع کنند که بتوان با وجود آن غذا خورد، خطر همچنان باقی است.» یکی از مهم‌ترین عوامل خطرزا هنگام غذا خوردن در رستوران این واقعیت است که شما در محیط بسته، در مجاورت افراد دیگر هستید و از طرفی هنگام غذا خوردن نمی‌توانید ماسک بزنید. حتی اگر با اهل خانه خود دارید ناهار می‌خورید، ممکن است حین ناهار خوردن با افراد غریبه نیز در ارتباط قرار گیرید.

دکتر لیو می‌گوید: «اشیایی که چند نفر به آن دست می‌زنند ازجمله خوراکی‌ها احتمالاً کمتر خطرزاست، اما دور از ذهن نیست که وضع را پیچیده کند.» علاوه بر این، به گفته دکتر لیو «اتفاقات خاص در حال گسترش، با غذا خوردن در محیط بسته مرتبط بوده است؛ بنابراین انتقال ویروس از طریق غذا خوردن در محیط بسته داخلی ممکن است تا اندازه‌ای در این رویداد‌های مرگ درحال گسترش نقش داشته باشد.»

به گفته دکتر لیو «علاوه براین، افرادی که در محیط بسته رستوران‌ها غذا می‌خورند، در کار‌های روزمره خود در خارج از رستوران نیز ممکن است در مقایسه با افرادی که در وضع فعلی از صرف غذا در فضای بسته رستوران خودداری می‌کنند، کمتر خطرپذیر باشند.»

چطور می‌توان خطرات غذاخوردن در فضا‌های بیرون را کاهش داد؟

با توجه به اینکه دکتر لیو قائل است صرف غذا در خارج از منزل کاری خطرناک در هنگام شیوع بیماری همه‌گیر است، گرفتن غذا از رستوران و صرف غذا در مکان دیگری خطر کمتری دارد. اما اگر تصمیم دارید در فضای بسته غذا بخورید، سخن دکتر لیو اینجای کاراست که بهتر است سعی کنید خطر را به پایین‌ترین حد ممکن برسانید.

این را هم به یاد داشته باشید که طبق گفته دکتر لیو، «هرگونه رعایت فاصله‌ای خطر را به درجات مختلفی کم می‌کند، اما این، تمام ماجرا نیست؛ وقتی صحبت از غذا خوردن در محیط بسته به میان می‌آید، لازم است، شکل‌های مختلف فاصله‌گیری همزمان به‌کار گرفته شود.»

زمانی که چیزی نمی‌خورید ماسک بزنید و دستورعمل استفاده از ماسک در بین کارکنان رستوران را بررسی کنید. در بهترین حالت، رستوران دستور عمل مشخصی برای استفاده از ماسک دارد که طی آن کارکنان ملزم به ماسک زدن هستند و مشتریان هم تا زمانی که غذا سرو شود و آن‌ها مشغول خوردن یا نوشیدن شوند، باید ماسک بزنند.

دکتر لیو معتقد است: «دستور عملِ ماسک زدن که مدت زمان ماسک زدن مشتریان را در رستوران افزایش می‌دهد، به‌تدریج ایمنی محیط را بالا می‌برد.» هنگام گفتگو کردن ماسک بزنید. فقط وقتی عملا در حال خوردن و آشامیدن‌اید ماسکتان را بردارید.

فاصله میز‌ها باید حداقل ۱۸۰ سانتی‌متر باشد

به گفته دکتر لیو «فاصله‌گذاری [اجتماعی]نیز ارزشمند است، اما نباید به‌عنوان تنها عامل بازدارنده در محیط‌های بسته بر آن تکیه کرد.» برخی از رستوران‌ها برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، دیوار‌های پلاستیک یا پلکسی گلاس بین میز‌ها نصب می‌کنند که ممکن است بازدارنده باشد.

اما این استاد دانشگاه معتقد است بهترین روش این است که مطمئن شویم اقدامات ایمنی‌ساز متعددی از قبیل ماسک زدن، رعایت فاصله بین افراد و نصب دیوار بین میز‌ها انجام می‌شود. دکتر لیو می‌گوید: «ما هنوز تأثیر دیوار‌های پلاستیک را مشاهده نکرده‌ایم، اما از نظر فنی بعید می‌دانم که تحت هر شرایطی بتوانند بازدارنده باشند. دیوار‌های پلاستیک ممکن است امکان خوبی باشد، اما نمی‌توان آن را به‌عنوان یک نقطه اتکا درنظر گرفت.»

در ساعاتی رستوران بروید که ازدحام نباشد

لازم است که تقریبا همه رستوران‌ها قانون عدم‌ازدحام مشتریان را رعایت کنند، اما همه پایبند آن نیستند. به‌عنوان یک قانون، سعی کنید در ساعات خلوت در رستوران غذا بخورید که احتمال ازدحام در آن کمتر است.

با اهل منزل یا کسانی که هم قرنطینه شما هستند غذا بخورید

شرط رستوران رفتن این است که با نزدیکانتان غذا بخورید؛ بنابراین باید همراهانتان را در رستوران با دقت انتخاب کنید. دکتر لیو می‌گوید: «حواستان باشد که با چه کسانی غذا می‌خورید، چه کسانی با آن‌ها مرتبط بوده‌اند و اینکه ممکن است از ظاهر یا حالت افراد نتوانید پی ببرید که به ویروس آلوده شده‌اند.» اگر در حال غذاخوردن با شخصی هستید که خیلی با کار‌های پرخطر سر و کار دارد، شما هم در معرض خطرید. ایمن‌ترین کار این است که با اهل خانه خود یا با «هم قرنطینه» خود غذا بخورید؛ بنابراین وقتی سخن از سلامتی به میان می‌آید یعنی همه در یک سفینه نشسته‌اند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *