چگونه میتوان موارد «کودک آزاری» را گزارش کرد؟
مهدی خانکه در گفتوگو با میزان گفت: «کودک آزاری» از جمله اختلالات اجتماعی است که کودکان از آن متضرر میشود و به انواع جسمی، جنسی، غفلت و عاطفی تقسیم بندی میشود.
وی افزود: در هر کجای کشورمان افراد میتوانند در صورت آگاهی از کودک آزاری چه از سمت خانواده و از چه سمت دیگران، با شماره ۱۲۳تماس گرفته و گزارش خود را به اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی ارائه کنند.
رییس امور اجتماعی بهزیستی استان تهران اظهار کرد: همکاران ما در اسرع وقت به محل مورد نظر اعزام شده و راستی آزمایی انجام میدهند. در صورتیکه مددکاران ما تشخیص دهند خانواده صلاحیت نگهداری از کودک را ندارند، پرونده به پزشکان متخصص و سپس مراجع قضایی ارجاع داده میشود و بر اساس حکم قاضی، سرنوشت کودک مشخص میشود.
وی ادامه داد: اگر کودک فردی را نداشته باشد که از او نگهداری کند، به مراکز بهزیستی انتقال داده میشود و در امنیت به زندگی خود ادامه میدهد.
رییس امور اجتماعی بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه در کشور ما بیشترین نوع کودک آزاری کدام است، گفت: ضرب و شتم و گرفتن حقوق عامه بیشترین نوع آزار در کشور ما است که از عوامل مختلفی سرچشمه میگیرد.
وی ادامه داد: بیشتر اختلالات در دنیا، ناشی از اعتیاد است. اعتیاد از دیگر آسیبهای اجتماعی است که باعث افزایش کودک آزاری میشود. در واقع فرد معتاد دیگر هیچ اختیاری روی رفتار خود ندارد و ممکن است به اطرافیان خود اعم از کودکان آسیب برساند.
خانکه در پاسخ به این سوال که نرخ کودک آزاری در کشور ما به چه میزان است، اظهار کرد: کودک آزاری در کشور ما با سایر کشورهایی که شباهتهای فرهنگی داریم، به یک میزان است و نمیتوان گفت در کشور ما این نرخ کمتر است یا بیشتر.
وی افزود:عوامل زیادی مانند دین، نوع فرهنگ، قوانین و شرایط اقتصادی در افزایش یا کاهش کودک آزاری موثرند که در کشور ما خوشبختانه اوضاع بدی نداریم.
محکومیت آسیب رساندن به کودکان کار
رییس امور اجتماعی بهزیستی استان تهران با اشاره به کلیپی که درباره آزار کودکان کار در فضای مجازی منتشر شده است، گفت: سازمان بهزیستی هر گونه آزار به کودکان کار را محکوم میکند و این مسئله را از طریق مراجع رسمی پیگیری خواهد کرد.
انتهای پیام/