منابع اصلی شیوع و انتقال کرونا
- فرارو نوشت: "اتن کیم لیسر*"، خبرنگار و نویسنده حوزه تکنولوژی، در مقالهای برای "اندیشکده نشنال اینترست"، به جدیدترین یافتههای محققان دانشگاه استنفورد در مورد مکانهای اصلی شیوع ویروس کرونا پرداخته است.
وی در این رابطه مینویسد: «بر اساس جدیدترین یافتههای یک پژوهش که توسط محققان دانشگاه استنفورد انجام شده، مکانهایی نظیر: رستورانها، مکانهای مذهبی، هتل ها، مسافرخانه ها، مراکز درمانی، کافهها و مراکز خواروبار فروشی، منابع اصلی شیوع و انتقال ویروس کرونا (تا ۸۰ درصد) هستند».
یافتههای پژوهش مذکور در "نشریه نیچر" به چاپ رسیده و مستند به دادهها و اطلاعات دریافتی از ده شهر بزرگ آمریکا شامل آتلانتا، شیکاگو، دالاس، هوستون، لس آنجلس، میامی، نیویورک، فیلادلفیا، سانفرانسیسکو و واشنگتن است (این دادهها، بازه زمانی ماه مارس تا میسال جاری را در برمی گیرد).
پژوهش مذکور همچنین گروه جمعیتی بالغ بر ۹۸ میلیون نفر و همچنین تحرکات آنها را در مناطق سربسته و روباز (با استفاده از دادههای مختلف نظیر رهگیری آنها از طریق تلفن همراه)، مورد بررسی قرار داده است. این پژوهش به نحو جامع و دقیقی، هم به جمع آوری اطلاعات پرداخته و هم دادههای به دست آمده را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است.
بر اساس یافتههای این پژوهش، رستوران ها، بالاترین نرخ شیوع و ابتلا به ویروس کرونا را به ثبت رسانده اند. پژوهشگران این تحقیق میگویند: "بازگشایی فعالیتهای اقتصادی در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، خطرات و تهدیدات زیادی را با خود به دنبال دارد. بر اساس ارزیابیهای تحقیقاتی، مراکزی نظیر رستورانهای تمام وقت، باشگاه ها، هتل ها، کافه ها، مراکز مذهبی، و رستورانهای پاره وقت، بیشترین خطر را در بحث شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا، پس از بازگشایی فعالیتهای اقتصادی، از خود به ثبت رسانده اند".
این محققان تاکید کرده اند که استفاده از دادههای مرتبط با تحرک انسانها میتواند اطلاعات خوب و دقیقی را در مورد مکانها و محلهای اصلی شیوع ویروس کرونا، ارائه کند. درست بر اساس همین دادهها و اطلاعات است که مکانهای اصلی شیوع ویروس کرونا، مورد شناسایی قرار گرفته اند.
بر این اساس و بر اساس خطراتی که رستورانها در بحث شیوع ویروس کرونا از خود نشان داده اند، محدودسازی هر چه بیشتر حضور در این مکان ها، از جمله راهبردهای مهم و موثری است که برای مقابله با ویروس کرونا، میتواند توسط دیگر کشورها نیز مورد توجه قرار گیرد. برای مثال، کاهش ۲۰ درصدی میزان حضور در رستورانها در منطقه مترو شیکاگو، موجب کاهش ۸۰ درصدی موارد ابتلا به ویروس کرونا شده است.
محققانِ پژوهشِ انجام شده توسط دانشگاه استنفورد بر این باورند که نتایج تحقیقات آنها میتواند توسط سیاستگذاران در زمینه اتخاذ رویکرد مناسب جهت بازگشایی فعالیتهای اقتصادی و نبرد با شیوع ویروس کرونا، مورد استفاده قرار گیرد.
علی رغم نگرانیهای روزافزون در مورد نابرابریهای اجتماعی-اقتصادی و نژادی در بحث ابتلا به ویروس کرونا و مرگ و میر ناشی از آن، بسیاری از سیاستگذاران با مشکل کمبود اطلاعات کافی در این رابطه رو به رو هستند. در شرایط فعلی، بسیاری از سیاستگذاران در کشورهای مختلف، با عدم اطلاعات کافی در مورد آثار و تبعات منفی و مضر بازگشایی فعالیتهای اقتصادی، اقدام به سیاستگذاری میکنند. این مساله به طور خاص پژوهش در مورد ریشهها و سیاستهای مناسبی که باید جهت مقابله با ویروس کرونا اتخاذ شوند را به یک اولویت اساسی تبدیل کرده است.