نمایش «عقل صورتی» اکران مجازی شد/رونمایی از مجموعه دوم تئاتر «آنسو» در تالار مشاهیر تئاتر شهر
- پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانههای تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظرهای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویدادهای مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.
بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد.
نمایش «عقل صورتی» اکران مجازی شد
فیلم تئاتر «عقل صورتی یا مدادی که فقط مشق نمینوشت» به نویسندگی و کارگردانی مهدی فرشیدیسپهر در فضای مجازی به نمایش درآمد.
فیلم تئاتر «عقل صورتی یا مدادی که فقط مشق نمینوشت» به نویسندگی و کارگردانی مهدی فرشیدیسپهر از تولیدات سال ۱۳۹۵ مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در فضای مجازی به نمایش درآمد.
این نمایش قصه پسرکی بازیگوش به نام رضا است که ارتباط کمی با خانواده و دوستانش دارد. یک شب او خواب خانواده و معلمهایش را میبینید؛ در حالی که خواهر کوچکش کلاه صورتی بر سر او میگذارد. فردا صبح، او دگرگون شده است.
نمایش «عقل صورتی» ویژه کودکان و نوجوانانی که سواد خواندن و نوشتن دارند، تولید شده است و در آن سعید ابک، مهرداد باقری، شراره طیار، فهیمه باروتچی، الهام ایروانی، مریم علوی، امیرحسین انصافی، محمدرضا اصغری، ایلیا فرمانی، آبتین رابا، محمدحسین موسوی، ونوس شمس، مریم منصوری، هانا صراف و ملیحه مقیمی به عنوان بازیگر ایفای نقش کردهاند.
همچنین آهنگسازی این اثر را مرتضی طباطبایی و طراحی و ساخت دکور و صحنه را مهرداد باقری، مهدی فرشیدیسپهر و پویا طهماسبی به عهده داشتهاند و معصومه آرواز دستیار کارگردان و برنامهریز این نمایش است.
تئاتر «عقل صورتی» در بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان موفق به دریافت تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بخش کارگردانی، بازیگری مرد و موسیقی شده بود.
این نمایش از اسفند ۱۳۹۵ تا خرداد ۱۳۹۶ در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری اجرا شد و با استقبال عمومی از آن از مرداد ۱۳۹۶ دوباره روی صحنه مرکز تئاتر کانون رفته است.
علاقهمندان میتوانند فیلم تئاتر «عقل صورتی» را تا پایان پاییز ۱۳۹۹ در سایت «نمایشنما» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نشانی th.kpf.ir تماشا کنند.
رونمایی از مجموعه دوم تئاتر «آنسو» در تالار مشاهیر تئاتر شهر
تازه ترین مجموعه های تئاتر نشر «نیماژ» متشکل از چند نمایشنامه خارجی و چهار اثر پژوهشی ترجمه شده ساعت ۱۶ روز دوشنبه ۲۶ آبان در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر رونمایی می شود.
«کاسپار» نوشته پیتر هانتکه با ترجمه سودابه فضائلی، «پیرمرد کوتوله مضحک» اثر تادئوش کانتور با ترجمه صدرالدین زاهد، «عچق» به نویسندگی موری شیسکال با ترجمه شهرام زرگر، «حمام» اثر مایاکوفسکی با ترجمه مرضیه موسوی، «آزادی تازه و دو نمایشنامه دیگر» نوشته ویتکیه ویچ با ترجمه علی شمس عنوان نمایشنامه هایی هستند که در قالب مجموعه دوم «تئاتر آنسو» پیش روی مخاطبان قرار می گیرند.
طبق برنامه ریزی های انجام گرفته در همین روز چهار اثر «هنر راز آلود بازیگر- فرهنگ واژگان انسان شناسی تئاتر» اثر جنیو باربا و نیکلا ساوارزه با ترجمه علی شمس و هدا عربشاهی، «کمدیا دلارته» نوشته سیرو فرونه و ترجمه دومان ریاضی «اُرگاست در پرسپولیس» نوشته اِی.سی. اچ. اِسمیت با تجرمه ملیحه وفامهر، «تحلیل نمایشنامه - راهنمای موردی درام مدرن غربی» نوشته آر.جی.کاردولو با ترجمه احسان زیورعالم در قالب پروژه «تئاتر و نظریه» رونمایی می شوند.
مجموعه اول تئاتر «آنسو» بهمن ماه سال ۱۳۹۸ با ترجمه چهار نمایشنامه «خانه عروسک ۲» نوشته لوکاس نث با ترجمه افسانه کمالی، «بئاتریچهها» نوشته استفانو بنی با ترجمه هدا عربشاهی، «انقلاب در آمریکای جنوبی» نوشته آگوستو بوآل با ترجمه علی شمس و «تاوان زیستن» نوشته مارتینا مایوک با ترجمه شبنم موتابی در مجموعه پیشخان نمایشی نشر «نیماژ» منتشر شدهاند.
آیین رونمایی از مجموعه های تئاتر نشر «نیماژ» ساعت ۱۶ تا ۱۸ روز دوشنبه بیست و ششم آبان با رعایت شیوه نامه های بهداشتی روزهای کرونایی در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار می شود و حضور علاقه مندان در این برنامه آزاد است.
آثار منتخب نخستین جشنواره «تئاتر» تک بوکان مشخص شد
دبیر نخستین جشنواره تئاتر «تک» بوکان در ارتباط با این جشنواره گفت: پس از ماهها کار در این شرایط همه گیری بیماری کرونا، بنا به پیشنهاد ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آثار در مرحله اول توسط اعضای پیشکسوت گروه تئاتر کوچک آقایان رضا شامی، اسماعیل احمدیان و عبدالرحمن عزیزی بازبینی و نظریات خود را مکتوب اعلام نمودند و در مرحل دوم آثار توسط هیئت بازبینی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دکتر ایمانی (مدیریت سازمان تبلیغات) رضا عباسی و افشین ناصری انجام شد و در نهایت ۸ اثر جهت اجرا و رقابت نهایی انتخاب شدند.
در ضمن بزودی و قبل از اختتامیه کارگاهی آموزشی توسط یکی از اساتید برجسته دانشگاهی برای شرکت کنندگان درجشنواره بصورت فشرده برگزار خواهد شد تا پروسه آموزشی این جشنواره به بار بنشیند.
همچنین خالد حیدری در ارتباط با آثار پذیرفته شده افزود: ۵ اثر با رای اکثریت و ۳ اثر با رای اقلیت به صورت مشروط پذیرفته شدند که به شرح زیر است:
۱ مراحل رشد ونمو قورباغه علیرضا اجلی آرمان خضر آقایی
۲ سگها مادرت را میخورند میثم فرهمندیان کاوه محمد زاده
۳ چهار و سی دقیقه کیومرث مرادی شهروز حاجی حسن
۴ مرده شور هیمن سهرابی هیمن سهرابی
۵ لیمان گه رین محمد حسینی یوسف فتحی
۶ شمس الاماله” سهراب حسینی کامران قسیمی
۷ قلادهی برای یک سگ مرده محمد چرمشیر سیروان قاسمی
۸ متروی صادقیه محمد رحمانیان گلاله رحمتی
نخستین جشنواره تئاتر تک نفره توسط گروه تئاتر کوچک بوکان و به دبیری خالد حیدری در اولین فرصت و شرایط (بدون کرونا) اعلام و برگزار خواهد شد.
انتخاب ۹ اثر برگزیده در سی و دومین جشنواره تئاتر استانی گیلان
فیروز فاضلی پیش از ظهر شنبه در نشست خبری رونمایی از پوستر سی و دومین جشنواره تئاتر استانی در سالن اجتماعات اداره کل ارشاد گیلان، اظهار کرد: حضور جوانان در عرصه داوری آثار جشنواره تئاتر استانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه حضور جوانان در عرصه نمایش و تئاتر سبب تداوم این هنر در عرصههای مختلف خواهد شد، افزود: امسال به واسطه شیوع کرونا شاهد برگزاری جشنوارهای متفاوت هستیم.
مدیرکل ارشاد گیلان در ادامه با اشاره به اینکه تئاتر هنری فرهیخته است که موجب رشد و اعتلای انسان میشود، گفت: همه هنرها برگرفته از تئاتر و نمایش است زیرا اثری به نمایش میگذارند که ماندگار خواهد بود.
وی به ترکیب پوستر طراحی شده برای این جشنواره با استفاده از نماد ماسک اشاره و تصریح کرد: این در سالهای آینده به ما یادآور میشود که هنرمندان در ایام کرونا نیز بیکار ننشسته و تلاش کردند تا سفیدی بر سیاهی غلبه کند.
هنر نمایش سبب رشد و اعتلای انسان میشود
فاضلی با بیان اینکه نمایش رشد و اعتلای انسان را به دنبال دارد، بیان کرد: اصلاً خلقت جهان به ویژه انسان نیز نوعی تئاتر است زیرا هر کسی که وارد این دنیا میشود نقشی بازی میکنند و از دنیا میرود و نقشش به ماندگار میماند.
وی با اشاره به اینکه تئاتر در خود نقد و اعتراض دارد، ادامه داد: یک هنرمند عرصه تئاتر اعتراضش ملموس است نمیتواند وضعیت موجود را بپذیرد. مدیرانی که درک هنری ندارند از تئاتر بهره نبردهاند.
مدیر کل ارشاد گیلان با بیان اینکه نگاهی به آثار ارسالی به دبیرخانه سی و دومین دوره جشنواره تئاتر استانی گیلان نشان دهنده شرکت هنرمندان از سراسر استان است، گفت: در این جشنواره بسیاری کیفی عمل شده و انتظار میرود به همین گونه استمرار یابد.
وی با اشاره به اینکه با تصمیم هیئت برگزاری جشنواره از همه ۲۱ اثر رسیده حمایت شده و به نمایش عموم گذاشته میشوند، افزود: ۱۲ اثر از رشت، دو انزلی، دو لاهیجان، دو فومن و یک اثر آستارا، یک صومعه سرا و یک اثر از آستانه اشرفیه به دبیرخانه رسیده است.
فاضلی با بیان اینکه انتخاب و ترکیب آثار برگزیده نشان دهنده سلامت هیئت بازبین و انتخاب بدون در نظر حواشی است، تصریح کرد: هیئت بازبین ۵ اثر از رشت، یک اثر از انزلی، یک اثر از آستانه و یک اثر از فومن و یک اثر نیز از لاهیجان برای حضور در مرحله بعدی انتخاب کردند.
ضرورت حمایت از هنرمندان هنر آسیب دیده از کرونا
دبیر سی و دومین جشنواره استانی تئاتر گیلان نیز در ادامه این نشست با اشاره به حمایتهای انجمن نمایش استان از هنرمندان در ایام کرونا، اظهار کرد: با حمایتهای اداره کل ارشاد گیلان به ویژه معاونت هنری و امور سینمایی از ابتدای شیوع ویروس کرونا حمایتهای ویژه ای از اصحاب هنر به ویژه هنرمندان عرصه تئاتر و نمایش شده است.
محمد علی صادق حسنی با بیان اینکه امسال نیز تصمیم گرفته شده جدای از آثار برگزیده، حمایتهای ویژه ای از تولیدات هنرمندان تئاتر و نمایش انجام شود، گفت: انتظار میرود مسئولان استانی نیز نگاه ویژه ای به بخش هنر داشته باشند.
ضرورت برگزاری جشنوارهها برای ایجاد انگیزه در میان هنرمندان
علی عسگری یکی از داوران بازبین سی و دومین جشنواره تئاتر استانی گیلان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه با مشورت سایر اعضای هیئت به یک جمع بندی رسیدیم تا از تنشها و حواشی سالهای گذشته کم شود، اظهار کرد: تلاش شد حقی از کسی ضایع نشود البته همیشه انتقاد و اعتراض وجود دارد.
وی با اشاره به تلاش همه گروههایی که آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده بودند، گفت: به رغم انتظار همه گروهها برای حضور در مرحله پایانی، بر اساس قانون و در مقام مقایسه بدون نظر گرفتن اولویتهای آثاری انتخاب شد بتوانند توانمندی تئاتر استان را نشان دهند.
علی عسگری در ادامه با بیان اینکه در تئاتر هیچ کاری بی نظیر و بدون نقص ساخته و اجرا نمیشود، افزود: هنرمندان فعال در این عرصه باید با تلاش و عشق به کار نواقص را برطرف کنند.
وی ادامه داد: بر همین اساس تعدادی آثار انتخاب شده و در اختیار داوران نهایی قرار گرفته است.
علی عسگری با تأکید بر ضرورت برگزاری جشنوارهها به ویژه جشنواره تئاتر، گفت: نباید به دلیل کمبود مالی و امکانات این جشنواره تعطیل شود زیرا برگزاری این جشنواره سبب افزایش انگیزه هنرمندان میشود همین که در ایام کرونا ۲۱ اثر ارسال شده بسیار حائز اهمیت و نشان دهنده انگیزه بالای هنرمندان برای کار است.
در پایان از پوستر سی و دومین جشنواره تئاتر استانی گیلان رونمایی شد. لازم به ذکر است در پایان این جشنواره دو اثر به جشنواره تئاتر فجر راه مییابند.