افزایش سرعت و دقت امدادگران در گِرو ‌تمرین‌های عملی

7:30 - 25 آبان 1399
کد خبر: ۶۷۴۳۰۲
به گفته معاون برنامه ریزی و آموزش‌های تخصصی سازمان امداد و نجات، برگزاری دوره‌های آموزشی عملی و مانور‌های مختلف باعث افزایش سرعت و دقت امدادگران در عملیات‌های واقعی می‌شود.

حمیدرضا اسکاش معاون برنامه ریزی و آموزش‌های تخصصی سازمان امداد و نجات در گفت‌وگو با میزان گفت: در معاونت برنامه ریزی، چهار اداره اعم از اداره آموزش‌های تخصصی، توان افزایی، برنامه ریزی و امور امدادگران ایجاد شده است.

افزایش مهارت امدادگران در تمرین‌های عملی

وی با اشاره به اداره توان افزایی افزود: در این اداره، آموزش‌ها کاملا کاربردی است و هر امدادگر با تجهیزات خود، در محیطی واقعی آموزش عملی می‌بیند.

این مقام مسئول اظهار کرد: در این بخش امدادگران علاوه بر کسب آموزش، مهارت امدادگری را فرا گرفته و با افزایش سرعت و دقت محیط واقعی عملیات برای آن‌ها تداعی می‌شود.

معاون برنامه ریزی و آموزش‌های تخصصی سازمان امداد و نجات ادامه داد: همچنین گروهی تخصصی انواع مانور‌ها رادر این بخش برنامه ریزی می‌شود و بعد از هر مانور، امدادگران و نوع پاسخ آن‌ها به سوانح  را از ابعاد مختلف ارزیابی کنند.

افزایش سرقت و دقت در گِرو‌ترین‌های عملی

برگزاری مانور تخصصی برای افزایش سرعت و دقت نجاتگران

محمد پوراکرامی رییس اداره توان افزایی در گفت‌وگو با میزان گفت: امدادگران و نجاتگران پس از طی کردن دوره‌های عمومی و تخصصی، وارد بخش توان افزایی می‌شوند.

افزود: در این اداره، تمرینات به صورت کاملا عملیاتی و تخصصی امداد و نجات برگزار می‌شوند. همچنین مسابقاتی در این زمینه برای تشویق بیشتر داوطلبان برگزار می‌شود.

این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر ادامه داد: در حال حاضر، طرح ملی توان افزایی «پنجشنبه‌های پایگاه‌های امداد و نجات» در ۵۰۰ پایگاه برگزار می‌شود.

پوراکرامی بیان کرد: به این معنا که در هر پنجشنبه، تمرینات مهارتی و عملیاتی در پایگاه‌ها برگزار می‌شود و گزارش عملکرد آن به ستاد فرستاده می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که با وجود شیوع بیماری کووید ۱۹، این طرح اجرا می‌شود، اظهار کرد: در هر پایگاه، تنها ۴ امدادگر در فضای باز و با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی به انجام این تمرینات مشغول هستند.

رییس اداره توان افزایی با اشاره به فعالیت تخصصی تیم‌های ارزیاب گفت: تیم‌های ارزیاب حوادث، آموزش‌های تخصصی برای سنجش آمادگی و مقیاس کامل می‌بینند و گروه بندی مشخصی دارند.

پوراکرامی با اشاره به فعالیت‌های عملی این اداره افزود: تهیه و تدوین «دستورالعمل‌های تمرین تخصصی» چندماهی است که در این اداره در حال شکل گیری است و تاکنون در جمعیت هلال احمر اینگونه نگاه علمی و تخصصی به موضوع تمرین‌ها نداشتیم.

وی اذعان کرد: از آنجایی که تمرین بسیار برای ما حائز اهمیت، برگزاری دوره‌های عملی به امدادگران کمک می‌کند در عملیات‌های واقعی سرعت عمل بیشتری داشته باشند.

این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر درباره کلیپ‌های کمک آموزشی بیان کرد: اکنون در حال تهیه کلیپ‌های آموزشی تخصصی در چهار رشته نجات جاده ای، آوار، سیلاب و کوهستان هستیم که در این ایام بسیار مفید خواهند بود.

پوراکرامی گفت: از آنجایی که بازخورد فعالیت‌ها و آموزش‌های ما در عملیات‌ها دیده می‌شود، ما عملیات‌ها را رصد می‌کنیم تا نقاط ضعف و قدرت خود را بشناسیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *